Böcker jag läst i Mars

Hur många: 5 stycken
Vilka:


Favoriten och månadens bok:
Blir Feber, för den var riktigt bra och hade sett fram imot den ett bra tag.

Mina ord:
Denna månaden har jag varit duktig med läsandet och hoppas på att det ska gå lika bra nästa månad. Jag är mycket nöjd.

Bokrecension

Jag är tyvärr död och kan inte komma till skolan idag - Sara Ohlsson


Ganger: Kärlek, ungdoms bok
Sidor: 298
Betyg: 4/5
Förlag: Gilla Böcker

Bokens baksida:
"Jag inser att jag legat naken och tätt intill, varm och yrvaket glad. Och medan jag fnissat av hans kittlande andedräkt har han tänkt att han inte längre vill"

Olivia är dumpad. John vill inte längre vara ihop och hon fattar inte hur hon ska kunna överleva ensam. Vem är hon utan John, utan det perfekata förhålandet? Är hon verkligen en sån som bara kysser den hon älskar? Eller är det så enkelt som Danijel säger - att man ska skratta när man är glad, skrika när man är ledsen och ligga när man är kåt? Jag är tyvärr död och kan inte komma till skolan idag är en träffande, ifrågasättande, het ungdoms roman om att lyssna mer på sin kropp än på ryktena som sprids.

Mina ord:
Boken var skriven i dagboks form. Vilket gör att den går snabbt att läsa. Kapitlena är max 2 sidor långa. Det händer mycket och man funderar på vem ska hon välja eller kommer han tillbaka? Väldigt rolig var den också. Vilket är bra och på något sätt får den en att må bra. Jag rekomenderar denna boken till alla som gillar ungdomsböcker.

Nya Bok



Röd Skymning fick jag av förlaget http://www.ascentoria.se/ Tackar så mycket :)

Nya Böcker


Igår fick jag dessa två böckerna av http://www.gillabocker.se/bocker.htm
Tackar så mycket :)

Hemma

Så då var man hemma och är helt slut. Ska ta och sova jag ^^ Filmen var bra det tyckte alla som jag gick med. Ville bara medela det och säga god natt :D

Onsdag

Hej bloggen:)


Nu sitter jag i Emmas rum och kollar saker på min dator medans hon pyslar runt. Nicklas kommer också hitt snart. Vi ska väll ut på stan så småning om och sen blir det bio ikväll. Ska även hämta ut paket idag.


Vad ska ni hitta på?:)

Hej

Idag har jag mest legat på soffan för haft ont i magen hella dagen och kvällen. Men det är bättre nu. Jag har läst och set på Make it or break it. Snart ska jag lägga mig och läsa i sängen sen sova så småning om. I morgon ska man på möte med arbetsförmedlingen. Sen ska Nicklas komma in till stan och vi ska på bio med Emma, Sandra och Sofie :D Det blir filmen Am Nuber 4. Någon som sett den? Tyckte du om den?

1 kapitel

Nu har jag läst ett kapitel av boken jag fått som jag skrev om innan. Jag är redan fast och vill inte släppa boken men jag måste för ska äta middag och sen gå över till Moa och Linus och hjälpa dom paka upp saker.

Under kapitlet kände man redan igen sig och jag skratade till 2 gånger.

Bästa ordet än: satanshelvetsskitpissfita

Det kallar jag långt hehe :)

Nytt

Idag var jag hemma en sväng och såg att jag fått Jag är tyvärr död och kan inte komma till skolan idag av förlaget Gilla Böcker
http://www.gillabocker.se/index.html


Kinderägg

Nicklas överskade med kinderägg nu på kvällen. Så snällt av honom <3

Då fick jag den söta hunden <3


Innan jag fick det så hade jag lagat mat till Nicklas <3 Det blev denna grytan med:
Grädde
Curry
Räkor
Isbergssalad
Tomater
Vitlök
Sen tillsäter man ris också så blir det en smarig helg middag

Mys lördag ^^

Hej
Jag såg nys American Idol och alltid licka bra varje gång :) Men nu ska jag laga en räk gryta med curry till mig och Nicklas. Sen ska vi se Pirets of the caribian 3. För han har inte set den och det kommer ju snart en 4a :P




Jag vill hälsa trevlig lördag till alla mina läsare :D

Veckans Disney Channel Klipp

Joe Jonas & Demi Lovato - Make a Wave

Fin låt med två favoriter Demi och Joe. Tillsammans är dom duktiga att sjunga, även solo också. Men här och i Camp Rock filmerna så är dom duktiga. Tror den är till en film som heter Oshen.

http://youtube.com/disneychannelse



Fredags mys

Först med Moa och linus och kakor och kaffe. Sen gick vi till deras lägenhet som var vit och mysig. Sen när vi endå var ute och gick så efter jag lämnat Moa och Linus för dom skulle åka till Landskrona så gick jag till Nicklas och Lidel för att hälsa på. Han blev glad, vilket var tur för det var ju hella meningen hihi :D Nu har vi nys ätit rester från igår. Fläskfile, ris och beasås. Nu ska jag se på No ordinary family och han spela lite. Vad ska ni göra? :)

Vad händer idag?

Jo Moa är påväg till Höör så vi ska hitta på något här hos oss. Senare ska vi gå över till hennes och linus lägenhet och hämta nycklarna. Dom flyttar ju snart hit.

Vad ska ni hitta på?

Ur Bildarkivet



Vi tre tjejer i Höllviken sommaren 2010 bland ett av alla kvällar man kommer att minas, för det var så mysigt <3 Man hade badat hela dagen och solat. Sedan god grillad middag av Mormor och Björn sen denna promenaden som bilden togs.

Blandat

Då har jag precis sökt mitt första jobb. Hoppas det kommer gå bra. Antar man inte kan mer än hoppas just nu.

Strax ska Nicklas och jag se på
Sveriges mästerkock. Kanske ha popcorn till :) Ska bli mys mys

Är det någon som vet var man kan läsa Manga böcker på svenska gratis?

Bokrecension


Om jag stannar - Gayle Forman
Förlag: Ponto Pocket
Ganger: Ungdoms roman och Romnatik
Sitat ur boken: Adam - Jag älskade dig igår och älskar dig idag och kommer troligen älska dig i morgon.
Jag tyckte det var en så fin mening
10/10 stjärnor

Baksidan:
Mia minns inget från olyckan, hon vet vara att hon färdas i bilen på sliriga vintervägar tillsammans med sin familj. Så plötsligt kan hon se sig själv genom bilens krossade vindruta, ligga svårt skadad och medvetslös. Hon hör Beethovens toner fortsätta strömma genom bilradion och blandas med ljudet av sirenerna. I nästa ögonblik blir hon buren ut ur bilvraket och redningspersonalen kämpar för hennes liv. Under de 24 timmar som följer får vi genom Mias tankar och tillbaka blickar lära känna hennes liv och hennes val. Och nu står hon inför det svåraste valet av alla - leva vidare trots att hon förlorat sin familj eller ... släpa taget?

Förfataren:
Gayle Forman är en prisbelönt författare och journarlist. Upprinelsen till om jag stannar är en värklig händelse. Gyle Forman miste själv en nära vän i en bilolycka. Kärleken till musiken är också en stark drivkraft i hennes skrivande. Hon lever i Brooklyn med sin man och deras barn.

Mina ord:
Jag var fast i denna boken redan efter några rader av den. Så har sträkläst boken från början till slutet. Den är sorlig och rolig på sina ställen. Detta är boken ur Mias perspektiv. Läste nämligen att upplöjaren När jag lät dig gå kommer vara ur Adams perspektiv. Det ska bli intresant. I boken får man följa Mia på sjukhuset, där hon ser alla som besöker henne och vad som händer. Men även tillbaka blickar där man får lära käna henne och Adam som är hennes Pojkvän och en del om hennes familj. värkligen en bra bok.

När jag lät dig gå:

http://www.formabooks.se/Bocker/Bokpresentationssida/?articleId=7127


Den fjärilen var med 1 gång i mellan kapitlena. Väldigt fin :)

God natt

Nu ska jag läga mig och läsa dom sista 2-3 kapitlen i Om jag stanar. Så säger god natt till er nu. Sen kan ni vänta er en resention i morgon eller så.

Titta vad jag hitta

Jo jag älskar Denise Rudbergs böcker Baristas och Tillsammans serien. Idag ser jag att andra boken i Baristas serien ska komma i sommar. Nu är jag väldigt glad :D Någon mer som längtar efter denna uppföljare?

http://www.bonniercarlsen.se/Bocker/Bokpresentationssida/?isbn=9789163868764


Tvätta och lite annat

Idag tvättar vi för fullt jag och Nicklas. Kläder ska bli rena och även lakan. Snart ska vi äta färdig Pizza. Kan nog bli gott eller bara kanske.

Annars har jag börjat se på Disney Channels nya serie Good Luck Charlie som handlar om:
En familj med 4 barn och två föräldrar. Stora systern gör vidoinspelningar till sin baby syster Charlie som hon kan se på som störe. Sen är det vandliga familje problem. Man skratar mycket för det är en komedi. Nu kollade jag på youtube men det går även på disney Channel här i sverige.




Naglarna

Ikväll har jag fixat med naglarna och läst i om jag stanar :)

En bok/serie som gör mig glad :D

En bok:
En Prinsessas dagbok serien gillar jag väldigt mycket speciellt 10an. Den får mig glad för man skratar åt vad Mia råkar ut för och tänker att hon är så rolig. Dom är lätt lästa och korta kapitel. Så läser du tänker du o bara 1 kapitel till och vips har du läst en rolig bok på 200-300 sidor :) Läs gärna böckerna om du gillar ungdomsböcker.


En serie:
Hannah Montana kan jag aldrig få nog av :) Den är rolig och alvarlig ibland. Jag kan typ replikerna utantill till många av avsniten. Så se den om du inte set den. Handlar om en tjej som är popstjärna på kvällarna och en vandlig tånåring på dagarna. Hur det är att ha ett dubbel liv.

Bokrecension


Fallen Ängel - Becca Fitzpatrick

Förlag: B / Wahlströms
Ganger: Triller och drama

Baksidan:

En svuren ed, en fallen ängel och förbjuden kärlek..
Med sitt hånfulla leende och ögon som ser rakt igenom henne, fångar Patch omedelbart Noras uppmärksamhet. Om än mot hennes vilja och absolut mot allt bättre vetande. Pach dycker upp överalt i Noras liv, och verkar dessutom veta mer om henne än hennes närmaste vänner. Nora måste välja, ge upp sitt motstånd och bli hans eller fly så långt bort det bara går. Men när saningen börjar gå upp för henne är det försent att fly ...

Mina ord:

Jag hade sett fram i mot denna boken och den tog upp mina förväntningar. Jag läste ut den snabbt och den var lätt läst. Dock lite för mörk för mig i bland. Man kunde bli lite räd då och då. Men gillar du Frost, feber och Twilight gillar du dena. Dock mörkare än dom jag nämde. Boken är mystisk och spänande.

Söndag

Idag var jag och Nicklas lite ute på hans balkong, i solen. Väldigt mysigt. Ibland kom kalla vindar men för det mesta var det skönt.

Jag kom dock hem för en stund sedan för ska vara med Moa idag, bara hon och jag. Fast först ska Linus, Emma och Josef och vi äta middag.

Naglarna



Här är naglarna jag fixade för en liten stund sen. Jag blev nöjd. Men nu ska jag läsa Fallen ängel.

Lördag

lördag idag och vad ska hända? Jo, Nicklas ska ha filmkväll som det ser ut. Kan bli bra om dom väljer en bra film :p Sist såg vi Sharlek homes. Jag gillade inte den alls. Blev ganska rast lös. Fast vi får hoppas dom väljer något bra.

Annars har jag fixat naglarna precis med lila och silver glitter färger ;)

Vad ska ni hitta på idag?

Veckans Disney Channel Klipp



Här hälsar tjejerna från Shake it up serien till skandinavien. Jag ska allfall ta och kolla in dena serien :) Ska ni?

http://youtube.com/disneychannelse

Snart

Snart ska vi börja filmkvällen med tacos ^^ Fast Moa, Linus och Sandra får komma först. Tills des ska jag slå in en present till Nicklas. Fast säg inget till honom bara ^^ hihi

Ni får ha en bra fredag :D

God natt

Idag har jag bloggat mycket, men det är bara kul. Ibland har jag bara såna infall. Men nu ska jag ta mig en duch och sen läsa och så småning om sova. Så nu är det god natt för idag.

I morgon ska jag på film kväll med Moa, Linus, Sandra, Emma och Josef. Äta tacos igen, igent mig imot hehe ;)

ps Nicklas utmana mig om att leta upp popcorn han gömt som jag vill ha. Men nej jag antog inte utmaningen hehe :P han får ta fram dom när han vill, fast jag vill ha popcorn.

Vad jag har läst och ska läsa 2011

Jag har läst hitils under 2011:
Pretty Little Liars - Intriger
Feber
The Carrie Diaries


Bok jag läser nu:
fallen Ängel


Böcker jag har planer på att läsa snart:
Om jag stanar
Nick and Noras oändliga spel lista


Tidsinstält inläg hoppas detta funkar :)

Twilight vs Harry Potter

Twilight:
Läste jag för 2 årsedan och tyckte den var så magisk och bra. Ville inte läga dom i från mig. Idag käns serien överskatad lite. Fast endå inte. Jag gillar den men älskar inte den längre.
7 av 10 poäng


Harry Potter
:
I Harry Potter har förfataren tänkt igenom historien väldigt bra. Man får svar på frågor från början till slutet av serien. Det hänger ihop. Hon har skapat en värld som är så stor och bra beskriven. Jag har tyckt det hella tiden sedan jag var 10 år och läste första boken. Jag har växt upp med Harry Potter. Älskar serien och kommer nog aldrig att få nog.
10 av 10 poäng

Så Harry Potter viner endligt mig den är bättre

Vad tycker du?

Gillar

Idag är en sådan dag när jag älskar att blogga och läsa andras bloggar.

Jag hittade en bok blogg som jag gillade riktigt mycket http://ameliesboktips.blogg.se/index.html duktig tjej.
Sedan hittade jag en tävling som jag gillade http://www.formabooks.se/just-nu/forma-books-blog-award/nominera/

Igår läste jag ut Feber och nu ska jag fortsätta med Falen Ängel. Jag började med den innan jag började med Feber igentligen. Har man ett intresse är det bara att kämpa på.

Har ni något bok tips till mej?

Ur Bildarkivet



Mins ni denna bilden på mig och Emma från Idol 2010 Malmö arena? Jag gör...


Jag i september 2010 det var kalt men skönt och doppa föterna i Hölviken

Kärlek


Hej jag vaknade upp och vid sängen låg hjärtat och väntade på mig så fint <3 jag gick upp och takade Nicklas. Sen när jag satte mig vid min dator låg Pooh boken från honom. Så gulligt av Nicklas att göra så <3 Tack tack

Bokrecension

Feber av Maggie Stiefvater



Först kom Vampyrerna, sen änglarn. Nu är vargarna här ...


Tänkt för 15 +
sidor:
ca 300
Ganger: Paranormal Romans

Bokens handling: Grace borde vara lycklig. Det har gått flera månader sedan de lyckades bota Sam och han har klarat sig genom hela vintern utan att förvandlas till varg. Så hon borde vara lycklig. Men det är hon inte. En våldsam feber rasar i hennes kropp och för varje dag som går växer vargen inom henne sig allt starkare och hotar att ta över hennes kropp. Kommer hon att förvandlas när vintern kommer?

Samtidigt dras Isabel, som redan har förlorat sin bror till vargarna, obönhörligt till flokens senaste medlem, den farligt sexiga Cole. Men Cole är inte att lita på. Han kämpar för att förbli varg för att glömma sitt förflutna. Ett förlutet som kan innebära slutet för vargarna i Mercy Falls ...

Om författaren, Maggie.

Maggie Stiefvater bor i Virginia tillsammans med sin man och deras två barn. Förutom att skriva böcker tycker hon om att teckna och hon är dessutom mycket musikalisk och spelar flera instrument. Hon har även gjort en vido triler för sin bok om Feber och en för första boken Frost.

Frost:



Feber:
http://www.youtube.com/watch?v=VBLDr0M_Ecw
Vido

Mina ord:
Den andra boken i serien om vargarna. Jag läste den första i sommras (frost) och blev fast. Åter igen är jag fast. Längtade efter andra boken och nu har jag fått chansen att läsa den. älskar framsidan och baksidan av boken, väldigt fint ritade. Texten i boken är liten men går att läsa endå. Bara lite mer konsentration än vandligt. Historien är genom tänkt och väldigt bra. Man märker att visa svar man ville ha i 1an kom med i 2an. Så nu längtar jag till 3an kommer.

finalen

Igår blev bra med alla tjejerna med tacos och massa snackande :) Så tack för det <3

Idag var jag och Nicklas hos hans mamma och hjälpte till med att bära saker och sen såg Melodifestivalen. Jag tyckte rätt låt van ;) Fast gillade O my gud också :)

Van rätt låt?

Fixat ;)

Så då är den nya disngen klar ;) Nicklas har även fixat kåderna till smilys. Det gillar vi. Om du inte kan få fram det nya tryck på f5 :D Så tackar tackar...



Vad tyckte ni om att få se bilder från arkivet? Det är nog något som jag kommer läga in då och då. Tyckte det var roligt.



Nu ska jag ta mig ett bad och läsa i Feber och sen får jag se om jag läger mig eller stanar uppe ett tag till.

Vad händer?

Jo jag läser böckerna Feber och Fallen Ängel blandat. Beronde på vad jag känner för. Har börjat se på Sofias änglar. Vilket jag tycker är som extream meak over home adison från Usa fast mer svensk då. Jag tycker det är jätte bra! Umgås med Nicklas målar eller ser på Top model. Jag gör inte allt detta på en gång, utan menade mer i allmänt att det är det som hänt i dagarna.

I morgon ska jag träffa Moa, Sandra och Emma lite av en åter träff från gymnasiet. Det längtar jag till <3 Ska bli mat, prat och spel.


Bilder i arkivet

Jag, Emma och Sandra för 2 sommrar sedan när vi spelade mini golf

Moa på min tjejmiddag för 1 årsen

Veckans Disney Channel Klipp

Shake it up - Bästa vänner

Nu ska det börja en ny serie på disney channel som heter shake it up. Har inte själv sett den än. Men får kolla upp den på youtube snart. Hoppas ni ska gilla den :)


Saturday Night Live Taylor Swift



H
är kommer en Twilight parody som man inte set förut förens jag såg på Saturday night live. Hon var väldigt duktig i programet och rolig. Se gärna det. Nu ska jag se avsnitet med Miley Cyrus.

God kväll

Igår var jag i stan träffade Sara och Robin. Såg film och åt middag. Blev väldigt trevligt ^^

Idag åkte jag och Nicklas in till stan igen och mötte Emma och gick och fikade på Entre. Sen efter det blev det Ikea och Nicklas köpte en klocka till vägen. Vi kom hem för ungefär en halvtime sedan och jag är helt slut. Hoppas ni har en trevlig lördag så ska jag sova snart

Natti Natti

Veckans Disney Channel Klipp

Hej,
Nu var det ett tagsedan detta kom i bloggen men nu hoppas jag det ska bli en vana igen :)





Nu på helgerna ska Disney Channel ha klasiker att visa. Vilket jag tycker bra för alla åldrar. För alla gillar ju klasikerna. Så sätt på Disney Channel varje helg kl 19:00


:):) Mys

Igår kväll blev det väldigt mysit på kvällen. Nicklas och jag gick och la oss i sängen och läste varsin bok. Sen satt vi och målade i köcket och sen kollade vi på Sveriges mäster kock igen för han inte set på det. Men vad gör man inte för sin älskling. Man ska värkligen ta vara på dom mysiga stunderna. Jag hoppas vi kommer läsa eller måla ihop igen snart :)

Idag har inte hänt så mycket i stort sätt bara kollat lite på tv. Sen gick han till jobb vid 3. Om en time är det 16 and pragnet som jag ser fram i mot :)

Sveriges Mästerkock

Jag har sett hella första säsongen hitils och gillar det väldigt mycket. Har ingen favorit men Björn värkar vara duktigast och kunigast. Men inte min favorit. Jag gillade Maximilan som åkte ut för 2 gånger sen. Han var speciell när han snackade om sin mat pasion.

Någon annan som kollar på detta och i såfal vem är er favorit? :D



Onsdag

Hejsan hej...
Idag har varit en lung dag. Mest sutit vid datorn och chattat och kollat saker på nätet. Snart ska väll jag och Nicklas laga middag. Vet inte vad det blir än. Katten bara ligger och sover på pallen. Får nog väka henne snart så hon sover med oss andra i natt.

Vad hittar ni på idag?:)

Bilder

Mina naglar ljust nu:


Nicklas katt:



Saker jag skulle vilja ha:


Ett halsband från http://www.cocoo.se/ Tycker det var väldigt fint


Denna filten från www.lagerhause.se Tycker dom cupcaksen är så fina

Mellodifestivalen

Jag måste berätta om i lördags för det var en sådan bra dag. Jag och Nicklas tog tåget till Malmö och mötte upp Emma. Sen tog vi bussen ut till Malmö Arena. Vi skulle se Mellodifestvalens genrep. Alla tre hade roligt och vi gillade många av låtarna. Efteråt gick vi och åt på Subwey som låg i ett hus brevid. Där såg jag en flicka som också  varit inne i Malmö Arena, med en påse från Santa maria tex mex. Då tänkte jag typiskt att jag missade att dom delade ut såna påsar. I den fanns salsa sås och natchos chips. Typiskt typsikt...


S
en åkte vi in till Entre och kollade i afärer. Jag hittade en kläning och en t-hert jag gillade. Lär bli att handla in dom snart.

J
ag är helt sugen på att gå på bio. Men går inget jag vill se jusst nu. Tycker det är synd.

Är Gossip Girl slut för mig?

Hej alla
Här sitter jag och funderar på en ny blogg disng. Själv kan jag inget sådant men sitter och tittar på en hemsida där man kan få dom gratis. Jätte bra endligt mig. Så nu ska jag bara välja en sen får Nicklas hjälpa mig att sätta dit den. Vet ej när han kommer fixa det men inom snart hoppas jag. När jag valt en är det kaffe dax för min del.

Ska se på seriena som kommit ut idag. Där ibland finns Gossip Girl. Jag ska vara ärlig, jag har trötnat på den serien. Den är inget rolig längre. När jag ser på en serie vill jag känna att jag vill bara ha mer och det är spänande. Men när jag ser på den nu förtiden vill jag bara att det ska ta slut. Den är tråkig och utragen. Många av karaktärena är blääää. Jag tror att Gossip Girl är slut för min del. Ett tag kände jag så om One tree hill men får nog säga att jag har börjat fastna igen. Jag längtar faxtiskt till morgondagens avsnitt.


Nej nu blir det kaffe, kaffe, kaffe hehe

Bokrecension

Pritty Little Liars - Intriger 4


Baksidan: Vi har alla ngot att dölja ...
Ingen av vännerna vågar säga sanningen, i stället fortsätter de att leva på löngner, Intrigerna tätnar och ingen går säker. För någon av dom står på tur att bli "A":s nästa offer...

Förfatare: Sara Shepard
Sidor: 252
Bokförlag: B Wahlströms

Mina ord: Späningen tättnar och man vill ha svar när man börjar att läsa boken. Redan i 3an började man ana vem "A" var. I slutet av denna boken fick man veta vem det är. Jag hade mina mistankar rätt också. Stod mellan två personer och visade sig vara den ena. Denna boken var licka bra som dom andra 3 och man vill bara ha mer och mer.


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!