Bokrecension


Förlag: http://www.wahlstroms.se/
Sidor: 251
Poäng: 5/5

Baksidan:
Så länge Belly kan minnas, har hon och hennes familj tillbringat varje sommar vid havet, tillsammans med de hon håller allra kärast, bröderna Jeremiah och Conrad och deras mamma Susannah. Men i den obeskrivliga sorgen efter Susannah, som under våren gått bort i cancer, måste de alla ompröva sina förtroenden för varandra.
Under den förra, speciella sommaren hände något mellan Belly och Conrad. Belly, för alltid yngst i skaran, hade vuxit upp. Hon hade blivit vacker – en sanning som inte ens den självsäkra, snygga Conrad kunde bortse ifrån, och inte hans yngre bror heller. Men trots ömsesidiga, starka band vet ingen av dem längre var de står.
Framför en kuliss av minnesbilder och förflutna scener, får både Belly och Jeremiah den här gången berätta historien.
Den här boken är, som någon har skrivit: ”the second ultimate beach read, one with a bit of autumn and serious coolness to it”. Jenny Han har förmågan att bokstavligt talat låta läsaren smaka på stämningarna – som salt havsluft, bitterljuv höstkyla och sällsam lycka. Knivskarp närvaro och vibrerande klanger suger tag och tvingar läsaren att dra efter andan.


Mina ord:
Den andra boken i serien är minst bra som första boken. Tringeldramas upptrappas lite gran och man sitter på helspän på vad som ska hända. Ska dom lyckas räda sommarhuset eller inte, vem ska Belly välja av Jermaha och Conrad. Mina favorit karaktärer är det samma som i första boken. Den är lite sorligare än den första boken. Men dom väger upp det med något kapitel i mellan med något roligt minne eller så från tidigare. Ett måste i sommar
Tack för att du tar dig tid
att kommentera mitt inlägg :)






»
»
»

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!