Nya böcker

Här kommer 3 nya böcker från http://www.alfabeta.se/ Så tack så mycket :)



Har haft besök :)

Ihelgen hade jag fin besök hos mig ^^ Jag har spelat biljard, fikat och gått på bio :P Så mycket på en lördag. Men kul har vi haft :) Vem jag umgåts med i fråga är för tillfälet hemligt, men tids nog kanske ni får veta hehe

Här är jag när jag vunit biljarden :P Anledning att jag har gummistövlar är för att jag har en sprika i min lil tå och får inte plats med tårna i en vandlig sko. Tyckte det var lite roligt att jag van för jag är värkligen inte duktig :P

Nya böcker i vår:)

Medans jag endå sitter här med feber och är lite skrivar sugen så kommer här ett inlägg med en bok jag definitift kommer att läsa i vår när den kommer.


Den kommer 2012-04-09 och handlingen står inte på hemsidan än men jag gissar på att den är sjukt bra! Med tanke på att Emma Granholms andra tre böcker varit sjukt bra. Jag har nog nämnt dom tidigare i bloggen under 2009. Då var detta inte en bok blogg men nära på. Skrev om vissa böcker jag läst som var riktigt bra.



Nästa bok är

Jag gillade ju Lisa Bjärbos första bok Det är så logiskt alla fatar utom du. Så då bör jag ju gilla denna också tycker jag.

Bokrecension



Förlag: http://www.norstedts.se/
Titel: Elsas värld
Förfatare: Sofie Fahrman
Poäng: 4/5 sjtärnor

Baksidan:
Efter en fantastisk sommar med pojkvännen Hugo är Elsa tillbaka i Stockholm och i sitt nya jobb som modeprofil på Bladet har hon fler spännande uppdrag framför sig än någonsin. Men även några små problem... Elsa är tillbaka, självklart med sitt entourage men även med ett gäng nya karaktärer. Hon guidar oss bakom kulisserna såväl på tidningsredaktionen och New Yorks modevecka, som på Stureplans nattklubbar och Los Angeles kändisfester. Välkommen tillbaka till Elsas värld!

Mina ord:
Elsa är tillbaka med en ny bok och hon är på huget. Dena boken fortsätter precis där första slutade. Vilket är bra tycker jag, för då har jag ju inte missat något i mellan böckerna. Dessa böckerna är inte riktigt som andra böcker jag läser. Lite mer vuxen liv och massa fest och modde. Det rablas svenska tjändisar en hel del i böckerna och det är kul. Språket är lätt och bra. Ibörjan var jag dock tröt på hennes pojkvän Hugo. Lite väll tråkigt men det vänder senare runt mitten av boken. Då väntas nya äventyr för Elsa. Sen Elsa har ett roligt språk när hon talar eller skriver. Det gillar jag. Som jag sa föra gången detta är en bok för dej som gillar festa, kändisar och modde. Men även för en som mej som bara var nyfiken på serien.

Flytta...

I lördags hämtade jag, tette och tilda alla mina saker i Höör. Vi hyrde en minilastbil och fixade allt själva. Vuxenpoäng till oss :D Sen satte in det i mammas lägenhet. Sen bjöd jag på pizza som tack för hjälpen. Igår fortsate jag och mamma med att rensa alla kläder och saker och åkte till soptipen. Idag lär äventyret med flytten fortsätta. Änu mer saker som ska på tippen (dock mammas saker).

Att flytta tar mycket tid och kraft och planering. Fast man planerar går inte alltid saker som det ska endå. Mamma och jag trode vi kunde ta tipen sakerna på en dag men nej då får bli två hehe

Att vara kort :P

Nej, jag är inte kort utan det är ni som är långa och jag normal :P hehe

Är en och 153 lång om ni undrar hehe som på denna bilden tillexempel syns det... Jag och Tilda för ca 3 årsedan hehe


Saknar sims 3

Gud vad jag skanar sims 3 nu :( Inte spelat sen i sommras och jag kan inte spela det på min dator. Den e nog lite förgammal för det. Men ja jag kan ju önska att jag kunde och spela med alla mina gubbar. Fast när jag kommer få spela igen så får jag göra nya gubbar och familjer. Skulle även vilja prova djur till sims 3...

Annars har jag sutit lite i Photoshop ikväll här en bild jag fixade.

Musikvido



Denna lyssnar jag mycket på just nu. Tycker om den mycket :)

Bild bomb från en promenad :)

Hej i fredags sov jag hos tette, så igår gick vi en promenad i det fina vädret :) Tog lite bilder som kommer här :)



Nej det finns ingen snö i skåne hehe

Blåste nästan bort :P



Bild från i 3an på gymnasiet :) Jag och Tilda...

Idag åkte vi två nissar till Ikea och handlade lite. Blev även en sväng på Rusta. Alltid lika trevligt och umgås med Tilda :D När vi gick mellan afärena så regnade det och blåste massor. Kändes som jag skulle blåsa bort. Tur jag inte gjorde det hihi Så lilla jag finns kvar...

Glee






Här kommer dom två bästa klippen från sägong 3 av Glee :D Ni vet en av mina favorit serier hihi :D

Träffa Tilda...

I mogron ska jag ut på äventyr med Tilda, tänkte jag. Vi ska åka till Ikea och fika och handla små saker jag kan tänkas behöva. Sådant som te sil och en soptuna. Roliga saker va? hehe eller inte :P Sen ska jag nog sova hos henne. Var någon vecka sen nu så har saknat det :)

Bokrecension



Förlag: http://www.norstedts.se/
Förfatare: Sofie Fahrman
Titel: Elsas Mode
Poäng: 4/5 stjärnor

Baksidan:
När Elsa Gustafsson, 21, flyttar från New York packar hon mer än bara sin nya garderob i resväskan. Hon har samlat på sig underbara minnen, hett skvaller och konsten att överleva på 10 dollar om dagen i världens dyraste stad. Tillbaka i Sverige tar det inte lång tid innan Elsa befinner sig mitt i Stockholms pulserande modekarusell. Snart består hennes vardag av bloggande på Elsas mode, festande vid Stureplan och shopping på största allvar. Sofi Fahrman är Sveriges mest kända modejournalist som bossar över Sofis mode, Sveriges mest lästa modetidning och modeportal. Detta är hennes debut, och första delen i en tänkt serie.


Mina ord:
Boken är rolig och underhålande. Elsa är en tjej som tar för sig och gillar mode och resa. Hon framstås som kunna mycket om mode och det kan hon också. Kommer hem från USA och bestämmer jag ska flytta till stockholm och starta en mode blogg. Hon lyckas också få till det bra med läsare och bli bjuden till saker. Boken ska plasera sej på 8-9 månader tror jag men det käns som kortare tid. För mig som läsare blev boken intressant för Elsa är raka motsatsen till mig. Hon är framot och älskar mode. Jag är mer tillbaka dragen och gillar böcker och film. Finns även en serie som går på kanal 3s hemsida som e baserad på boken. Men boken är bättre och mer realistisk. I serien kan Elsa framstå som naiv och almänt jätte klumpig, medans i boken är hon normal men lite speciell. Så detta är boken för dej som gillar mode och utelivet i Stockholm, även kändisar. Jag vet ej men jag läste den endå och gillade den. Det kan vara skönt med veriation.

Flyttat :)

Denna veckan har flygit i väg, bara sådär. Började söka rum i söndags gick och titta på ett i onsdags och fick det på torsdagen och idag har jag flyttat in :) Ett litet mysigt rum. Tilda och mamma hjälpte mig flytta idag. Så tack för det mina nära <3 Kommer kanske upp en bild på rumet i dagarna vi får se hehe

Igår läste jag ut Elsas Mode så kommer en resention på det i dagarna :)

Bokrecension


Förlag: http://www.bonniercarlsen.se/Bocker/Bokpresentationssida/?Isbn=9789163867439
Titel: Kär i kärleken
Förfatare: Lina Forss
poäng: 5/5

Baksidan:

Flytten till London blir början på en rad förälskelser. Men är Timmy verkligen kär i Måns, Willie, Paul eller John, eller hon helt enkelt är kär i kärleken?

Timotej af Liljas styvpappa bestämmer att familjen ska flytta till London. En dröm för många, men för Timmy är tillvaron inte bara en dans på rosor. I skolan är det inte helt givet vilket kompisgäng hon platsar i eller vem hon kan anförtro sig åt. Och i sin lilla våning i fashionabla Chelsea ältar, gläds och sörjer hon kärleken. För så här är det: Timmy blir kär. Ofta. Hon söker sig till killar och hon söker sig bort från ensamheten. Men är Timmy verkligen är kär i Måns, Wille, Paul eller John, eller är hon helt enkelt kär i kärleken? Livet i London är en känslomässig berg-och-dalbana: Underbart och komplicerat, nattsvart och svindlande!

Med sitt framgångsrika författarskap i bagaget debuterar nu Lina Forss som ungdomsboksförfattare med en sidvändare som utlovar romantik och storstadsliv!

Mina ord:

Precis som titlen säger fick denna boken mig att bli kär i kärleken samtidigt som man kanske inte ska drömma så himla mycket eller tro så mycket. Denna tjejen flyttar till London och träffar killar till höger och vänster. Till slut tror man att hon hittat kärlken på riktigt, men det vissar sig inte vara så lätt som man tror. Boken är lätt och träff säker. Man känner igen sej och skrattar mycket. Jag sträk läste denna i höstas någon gång. Det är lätt att känna igen sig för jag är nog precis lika naiv som tjejen i boken. Så boken lärde mig att inte vara det. Träffa en kille göra något och sen ångra sej eller gråta floder för att det inte alls gick bra. Även oron oo ska han svara nu och allt det där. det ska komma en 2a till våren och jag kan säga att den längtar jag efter. Språket var lätt och bra. Med tanke på att tjejen i boken är kär i att vara kär så får jag nog säga att jag med lätt blir så. Man vill så gärna ha känslan i kroppen och att bli besvarad. Karaktärena i boken är bra. Mamman och broren och även hennes tjejkompisar. Även dom gör boken och att hon träffar den killen som jag trode skulle bli äkta kärlek. Så i hel het läs och njut..


Nårsafton

Det blev fest hos Phille och alla snackade med alla och vi dansade och spelade öl spel. Så en lyckad kväll :) Har dock inga bilder från festen men det togs vid 12 slaget och lite innan :P

Bokrecension



Förlag: http://www.gillabocker.se/
Titel: Hoppas
Förfatare: Åsa Anderberg Strollo
poäng: 3/5

Baksidan:

– Varför jag inte åker hem? Varför åker inte du hem?

– För jag har inget. Morsans a-kassa blev försenad

och då blev vi vräkta, jag var tio år då och blev placerad.

Men du verkar ju ändå ha ett hem?

Jo. Men handlar det bara om tak över huvudet? Vill

man inte ha mer än så för att kalla det ett hem? Jonna

försöker förklara – ilskan, skammen och sorgen över

att mamma aldrig brytt sig, inte ens när hon nu lovat,

hennes resa som blev droppen och sen alla försöken,

alla misslyckade jävla telefonsamtal hem till mormor.

– Du stack för att du blev arg? Men du verkar ju inte

arg längre?

Ett par dagar före jul får Jonna nog. Tar jackan och

skolväskan och drar till Stockholm, tänker att hon ska

skaffa jobb och bostad och rädda sig själv. Eller något.

Men ingenting blir som hon vill, och livet som hemlös

är också krångligt. Förbannat krångligt.

Mina ord:

Denna boken såg jag mycket fram i mot först, men när jag börjat läsa så kände jag att den var bra och alvarlig, men jag kunde störa mig på huvudpersonen som valde fel. Hon bestämmer sig för att lämna sitt hem för att bo på gatan. Men förutom att jag störde mig på huvudpersonen retigenom boken så var den bra. Lättsam men endå tung, med överviktit på tung. Förfataren vet vad hon skriver om och det är viktigt. Så sakerna som händer känns trovärldiga. Jag kommer läsa hennes andra två böcker någon gång.


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!