Påsk helgen

I fredags sov jag inne i stan hemma och umgick med Emma och Sandra. Senare på kvällen kom Moa och Linus förbi. På lördagen såg jag och Emma film på dagen och sen kvällen åkte jag och Nicklas till hans mamma och syster på påsk middag. På söndagen grillade vi med Moa och Linus. Middagen var god och första grilningen för i år blev super bra.

Hur var eran påsk helg?

Bokrecension

Syskon mot sin vilja - Ritta Jacobsson


Förlag: http://www.wahlstroms.se/
Sidor: 262
Serie: Jonzon / Jonsson

Baksidan:
De har inget val. Tea och hennes två småsyskon måste lämna sina kompisar och sin pappa i förorten. Alexis och hans stora syster Antonia måste byta skola och flytta från våningen i innerstaden. Tillsammans ska börja ett nytt liv under samma tak, trots att de varken känner varandra eller varndras familjer. Allt för att Teas mamma och Alexis pappa är kära och har bestämt sig för att leva ihop, ute på landet.
Det börjar inte bra. Teas rum ockuperas av Antonia, Tea hämnas på Alexis och har snart bråkar alla med alla. Kan den här nya familjen hålla ihop ens en vecka?

Mina ord:
Jag läste denna boken första gången för några årsedan. Även då gillade jag denna serien. Så det var som att dycka ner i några år tillbaka. Handligen är bra, för det är nog ganska vandligt och sätta ihop nya familjer idag och hur det är svårt och få alla att gå ihop. Det är även svårt och börja en ny klass. Det framkommer också bra. Serien är nog för yngre läsare än mig men endå läs värld. Sen denna nya upplagan med två böcker i 1 säger jag tumen upp.

Poäng:
3/5

Nya BokEtt stort tack till: http://www.albertbonniersforlag.se/

Nya BokEtt stort tack till: http://www.pocketforlaget.se/

Påskafton

Hej vill hälsa alla läsare Glad Påsk :D

Bokrecension

Nick och Norahs oändliga låtlista

Förfatare: Rachel Chon och David Levithan
Sidor: 198
Bolag: Pocketforlaget
Päng: 3/5

Baksidan:
En natt i New York. Nick och Norha möts vid midnatt och sedan korsas deras vägar igen och igen. Musik, dans och hångel på det mest besynnliga ställen gör natten näst intill oändlig. David Levithan och Rachel Chon skriver vartanat kapitel och låter Nick och Norha växelvis dela sina, ibland vitt skilda, tolkningar av nattens händelser.

Mina ord:
Boken är bra, men lite små seg i mitten. Man får veta mycket av deras tankar och oftast är dom roliga. Det händer mycket runomkring deras tankar, så det är en fartfyld bok. Jag har set filmen 3 gånger och tror endå att den är bättre än boken. Det är inte lika ofta det händer man tycker så. Men i detta fallet är det så. Men den är läsvärld och filmen är se värld.

Veckans Disney Channel Klipp

Send it On - Miley Cyrus, Jonas Brothers, Demi Lovato & Selena Gomez

Fin fin låt och vido med alla disney favoriterna <3 Hoppas ni också tycker om den hihi


Balkongen

Jag och Cindy var ute lite på balkongen i solen. Skönt i värmen. Hon var i sitt koppel och låg och sniffade på luften. Hoppade även upp på räket några gånger. Som tur var trila hon inte ner.


Ur Bildarkivet


Moa fick låna mitt rosa diadem.

Precis någon innan studenten 2009 gick jag, Moa, Sandra och Emma och åt glass

Veckans Disney Channel Klipp


Den nya säsongen är här, äntligen får man se den. Slutade mitt i på säsong 3 tyckte jag. Ska dom räda alla trolkarar eller vad ska hända. Det kommer nu i påsk. Så varsigoda.
http://youtube.com/disneychannelseBokrecension


Percy Jackson, född till hjälte - Rick Riordan
sidor: 422
Förlag: Bonnier Carlsen
Poängn: 5/5

Baksidan:
Percy Jackson har ADHD och dyslexi, och han vet mycket väl att hans verklighetsuppfattning inte är som alla andras. Men det som händer honom är när skolan är på studiebisök i new york... Det är bara för mycket! Plötsligt förvandlas hans elaka mattelärare till ett monster, ett riktigt monster som inte vill annat än att ta livet av honom. Bokstavligen!

Snart börjar andra oförklarliga saker att hända honom, och till sist måste hans mamma berätta sanningen. Sanningen om vem hans far är. och Percy upptäker att han inte är ensam om att se världen på ett annorlunda sätt. han är född till hjälte - och den ende som kan rädda Jorden undan ett krig värre än allt tidigare.

Mina ord:
Jag köpte denna boken för 1 årsedan när filmen kom och började läsa den. Sen kom nya böcker och man la den åt sidan men nu har jag äntligen läst ut hela och älskade den. Ett lätt språk och stor text. Jag gillade det när han var halblodslägret bäst. Den är lite anorlunda gemfört med filmen men det gör inget. Värkligen läs värld för dom som gillar fatasy. Snart ska jag nog börja på 2an

Sharpay's fabulous advetureSåg nys denna filmen som kommit ut i veckan. Det är Sharpay 1 år efter Hig school musikal 3 filmen slutade. Det börjar med att hon får en adison till brodway och vill åka till new yourk. Efter en del med sin pappa får hon åka ditt. Nu ska hon lyckas i shobis.

Jag tyckte om början av filmen och slutet. Men i mitten var den tråkig. så i hel het var filmen endå okej. Sharpay har varit the meen girl i alla dom andra tre filmerna och i denna blir hon snäll och ska bekämpa en annan meen girl. Jo det är bra hon blivit snäll, tycker jag. Det kommer man längre med. Gillar du dom andra filmerna tycker jag du ska se denna också mest för att :) Ett plus dom två kärleks historierna i filemen är bra hihi

Veckans Disney Channel Klipp

Disney Channel - Påskfilmer

I nästa vecka är det påsk och då ska Disney Channel visa massa klasiker. Rättare sagt 2 om dagen. Jag ska kolla på vissa tror jag. Såna man inte set på länge. För ljust nu har Nicklas Disney Channel som prov kanal till sin box. Hoppas där är någon ni vill se :)

Nya Böcker


Nu har jag fått del 2 och 3 i Persikosommar av http://www.pontopocket.se/

Bokrecension

Här ligger jag och blöder - Jenny Jägerfeld

Förlag: http://www.gillabocker.se/bocker.htm
Sidor: 251

Baksidan:
Klockan var kvart i ett torsdagen den tolfte april, dagen före den internationellt  inbillande olycksdagen, och jag hade just sågat av den yttersta toppen av min vänstertumme med en elektrisk sticksåg.

Maja skulle aldrig skada sig själv, aldrig avsiktligt som folk verkar tro. Ska man inte få såga av sig en stumpets utan att alla börjar oroa sig? Det vill säga, alla utom Majas mamma. Tvärtom är det Maja som oroar sig för henne. På en fest hon inte är bjuden till träffar Maja tjugoåriga Justin, en superverbal bilmekaninker med rosa byxor, som får henne att glömma allt om frånvarande mammor och avsågade tummar. Men sen läser Maja ett mejl som inte är till henne, ett mejl som gör ondare än alla sticksågar i världen.

Mina ord:
Jag tyckte boken hade en deprimerande underton och det fick en själv och bli på det humöret. Utan man vill ju känna en glädje eller allfall posetift när man läser en bok. Jag tyckte inte heller om att Maja läste sin pappas mejl. inte 1 gång utan minst 2 gånger på 1 dag. Kändes så fel, så fel. Jag trodde även det skulle vara mer kärlek än vad det var. Men annars var ju historien bra och läsvärld. Men nja ingen favorit i hyllan.

Hamnade lite fel

Jag skulle sätta in en lista på vilka böcker jag läser ljust nu på sidan men den hamnade där uppe i vänstra hörnet. Jag vet inte hur man ändrar det. Så gissar på att det får bli så. Så listan kommer ändras atumatiskt när jag läser en ny bok eller läst ut en bok.


H
är kommer listan igen:


Bilder från senaste tidenNya Bok

Idag fick jag Persikosommar - Jody Lynn Anderson

Ett tack till http://www.pontopocket.se/

Naglarna


Mina naglar ville säga hej ;)

Veckans Disney Channel Klipp

Tvillingarna på Sweet valley high!

Denna serien såg jag på tv när jag var mindre. Jag gillade den väldigt mycket så ska bli kul och få se den igen.  Sen finns dom även som böcker som jag läst några av. Finns sådär 100 st. Så hoppas ni benkar er i soffan in för premiären snart.

http://youtube.com/disneychannelse

Uppdete helgen

Moshi Moshi ^^

Denna helgen har gått så fort. I fredags var jag över hos Moa och Linus och fick en frukt drink som var supper god :D Sen på kvällen gjorde Nicklas och jag mat och han hade en vän över. På lördagen hjälpte vi Nicklas mamma och syster att slänga saker och rensa i deras hus in för deras flytt. På kvällen såg vi talang på webben som vi missade i fredgas. Idag har vi varit inne på sify messan i Malmö och jag handlade en anime serie som heter DN Angel och Nicklas handlade en 3D tavla med Beatels. Sedan åkte vi till min mamma på middag med Emma och åt spageti cabonara. Nu strax ska Nicklas och jag ta fram chipsen och dippan och se Fenomen på 5an :D

H
oppas ni haft en trevlig hel :D

Ur Bildarkivet


Jag mins dagen när Emma, Jag, Moa och Linus bakade pepparkakor i Desember 2010. Blev väldigt mysigt. Även hade vi väldigt kul. Vi såg även på film på kvällen sen och dom sov över.

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!