Ur BildarkivetEn bild av jätte många från den dagen :) Detta är taget ungefär 1 vecka innan studenten. Dom togs för det första som mine till vårt sista år i gymnasiet plus för Moa och Sandra skulle få en av bilderna i en ram på studenten av oss andra. Detta var mitt lilla gäng. Mina vänner som även finns idag i mitt liv. Alla utom Marie. Man kan undra vad jag sa som var så roligt på bilden. Jag mins inte det just nu men jag mins i allmänt varför vi tog fotona :)

När dom togs skulle:
* Emma ta ledigt 1 år och hjälpa till med sin familj
* Jag skulle flytta hemifrån och börja folkhögskola
* Sandra Skulle börja högskolan
* Moa skulle börja högskolan
* Tilda skulle söka jobb

Vi har hållt ihop fast alla skulle åt olika håll. Jag är glad jag har er <3


BokrecensionFörlag: http://www.rabensjogren.se/ Tack för boken
Sidor: 444
Stjärnor: 5/5

Baksidan:
Vad är egentligen ett perfekt liv? Kan det helt oväntade vara det som visar sig vara det mest perfekta?

Macys sommar ligger framför henne, noggrant planerad, precis som hon vill ha det för att inte förlora kontrollen. Hennes kille åker iväg på "brain camp". Själv ska hon jobba i informationsdisken på biblioteket. Men det blir inte som hon tänkt sig: Pojkvännen vill att de ska ta en paus, och plötsligt dyker ett extra sommarjobb upp på cateringfirman Wish, där det jobbar ett gäng galna typer som Macy verkligen gillar.

Där finns också Wes - tatuerad, konstnärlig, en kille som säger sanningen och som är den där sorten som vänder upp och ner på ens liv. Han är precis allt det Macy inte vill ha, men ändå känner hon sig så bekväm med honom, och lyckligare än på länge. Kan det helt oväntade vara det som är helt rätt?


Mina ord:
I denna boken av Sarah Dessen tar hon upp sorgen till en död förälder, kärlek och relationen mellan förälder och barn och om att vara olycklig eller lycklig. Jag gillade historien om Macy och hennes liv. Hon har en pojkvän som åker bort och då förändras allt. Hon börjar jobba på en catering firma och får många nya vänner som visar henne andra saker än det hon är van vid. Macy lär känna Wes. Med honom kan hon snacka om sin döda pappa, vilket inte alls går med sin mamma. Hennes mamma stänger in sig i jobb. Jag ville att Macy skulle väja Wes under hella bokens gång.

Boken är riktigt beroendeframkallande och bra skriven, precis som den första jag läste av Sarah Dessen. Igår läste jag i stort sätt hela dagen och ville inte lägga den ifrån mig. Så nu ser jag fram i mot fler böcker av denna underbara författare. Finns inga fler på svenska än, men när det kommer då vill jag läsa dom andra också.

Jag rekommenderar denna bok till er tjejer där ute som gillar ungdomsböcker. Du kommer bli fångad i din läsning redan på första sidan. Det blev jag.


Häromdagen

För någon dagsedan var jag och Emma ute med Cindy på vår gård :D

Ny bok

Idag fick jag Legenden om Morwayle Häxmästaren av förlaget http://www.semic.se/ Tackar så mycket :)Några av mina favorit förfatare

Under våren har jag fått några favorit förfatare till i min lista. Vilket jag tycker är roligt :) Så här kommer dom i en lista. Det är ingen speciell ordning på förfatarna. Jag ville berätta detta för på bara ett halvår har jag hittat så många nya jag gillar att Det blivit rekord sen 2007 hehe


Gayle Forman
Denna kvina har skrivit två böcker som jag slukade under våren. Det är Om jag stannar och När jag lät dig gå. Två helt underbara böcker. Har du inte läst dom gör det.


Sarah Dessen
Jag läste hennes första bok på svenska föra veckan och inte blev jag besviken alls efter allt jag läst om hennes böcker. Snarare älskade jag den. Riktigt bra karaktärer och historien. Ska få mitt perfekta liv på posten i veckan och det ser jag fram i mot att få läsa.


Jenny Han
Jag älskade värkligen hennes två böcker sommaren jag blev vacker och ingen sommar utan dig. Så sommriga och kärleksfull men mysiga karktärer. Spänade och fin. Jag hade säkert kuna fortsätta mer. Ser fram i mot 3an som kommer nästa år på svenska. Men igentligen vill jag inte vänta. Så bra är hennes böcker.


Alex Flinn
Här kommer något chokande och roligt, jag trode Alex Flinn var en man. Men det är en kvinna. Vilket jag fattade efter att jag sökte bild på förfataren idag. Roligt, roligt hehe. Beastly är väldigt bra och rolig nytolkning av stjönheten och odjuret. Så gillar du den disney teknade filmen bör du läsa hennes bok och se filmen :)


Sara Shepard
Har skrivit Pretty Littel liers som jag älskar både serien i böcker och i tv-serie. Läste igentligen dom tre första böckerna i föra hösten men läste 4an i våras så tycker det räknas. Dom är jätte spänande och bra. Mysteriom, kärlek och drama. Lätt något att prova läsa och se på. Jag kan inte få nog.


Här kommer lite äldre förfatare som jag hittade förlängsen. Skriver inget längre om dom för haft dom som favoriter i flera år.

Ann Bracheras - systrar i jeanns serien helt magisk

Meg Cabot - En prinsessas dagbok serien, Avelon High, Whasington DC, Nu eller aldrig och Jinex - tur i oturen med flera som jag läst. Magiskt bra böcker.

J.K Roling Harry Potter behöver jag äns säga detta? Magiskt med att vara i den genrationen med HP

Stephanie Mayer Twilight serien är bra, det får jag säga. Jag är inte licka stort fan längre. Är tröt på serien nu. Men när det kom och blev sån suce jag var helt galen haha. Slukade böckerna på 2 veckor. Så får nog nämna henne.

Emma Granholm snälla kom med fler böcker :D älskade dina tre du har skrivit än. Simon och sofie, liv och Lovisa sist men inte minst den bästa av dom tre ett nytt liv på köpet. Värkligen bra svenska böcker.

Gillar även frost och feber av Maggie Stiefater. Värkligen nämnvärda böcker. Hon kommer med en ny bok i höst i Usa ska bli intresant när den kommer till sverige.

BokrecensionFörlag: Raben och sjögren
Sidor: 413
Poäng: 5/5 sjtärnor

Baksidan:
Auden har jämt varit den perfekta dottern, den ansvarsfulla systern, den duktiga eleven. Hon är en tjej som man kan lita på. Men Auden har känt sig instängd av alla krav, hon har inte haft något socialt liv och hon har inte sovit en hel natt på flera år.

Innan hon ska börja på college får hon ett erbjudande om att tillbringa sommaren hos sin pappa och hans nya familj i en liten stad vid kusten, och hon tar tillfället i akt. Hon får ett sommarjobb i sin bonusmammas klädbutik och plötsligt händer någonting med Auden. Hon får lära sig allt om det sociala spelet, om hur tjejer pratar och beter sig, om tjejers vänskap och deras kärleksbekymmer. Så möter hon Eli, en ensamvarg som också har svårt för att sova om nätterna, och som Auden snabbt kommer nära. Tillsammans ger de sig ut på ett uppdrag: Auden för att göra allt det där hon aldrig har gjort, Eli för att lära sig att leva med de skuldkänslor han bär på sedan han var med om en nära väns död. Det blir sommaren när allt förändras.


Mina ord:
Boken är så bra, så bra. Man vill bara sluka upp dens alla ord på en gång. Det gick snabbt och läsa boken fast den var så lång. För mig gör det inget att en bok är lång sålänge den är bra. Detta är första Sarah Dessen boken jag läser och jag vill läsa hennes andra också. Detta är värkligen en sådan tjejbok som det kan bli. Kärlek, sorligt och roligt på samma gång. karaktärena är så realsitiska och det käns som jag var där brevid Auden och Eli och dom andra under bokens gång. Man ville bara att Auden och Eli skulle bli ett par och att Auden skulle fullfölja sitt sökande på barndomen som hon aldrig fick. Hennes mamma och pappa störde jag mig på en del dock. Mamman hade sina ider och saker som hon inte gillade och det kunde bli lite mycket. Hennes pappa borde axeptera att andra också kan ha framgång sen även hjälpa till mer hemma med babyn, tycker jag. Men alla ungdomar i boken gillade jag.

Naglarna

Här kommer mina naglar med Nalle Puh klistermärken :D Emma och jag fixade dom i går.

Dom här har jag gjort själv med allt utom att säta på klistermärkna det var Emma :D


Jag gjorde himlen och gräset Emma gjorde trädet som blev så fint :)

Harry Potter 7 del 2 andra gången i morgon

Hej I morgon ska jag gå och se Hp 7 den 2 igen. Jag ser värkligen fram i mot att se den igen. Har längtat efter det :) Ska se den med tette som är hemkommen från 1 av alla hennes långa resor som reseledare. Hon är saknad men är hemma igen i 2 veckor. Hon vill alltid gå på bio när hon är i sverige och det förstår jag hehe. Vi ska nog äta någon stans innan eller efter bion :) Får se vad det blir. Jag har set alla hp filmer på bio 2 gånger sen 5an kom. Så för mig är det tradiosn hehe Någon mer än mig som har det? :)

Läs status

Nu ska jag strax läga mig i sängen och läsa mycket mer än så av sarah dessen som jag började på i går :) läst 2 kapitel och jag är hellt fast. kan nog säga en ny favorit förfater är hittad :) Så god natt

Teen Choice Awards 2011

Ikväll såg jag Teen Choice Awards 2011 :) En bra gala i år med får jag nämna. Selena Gomez uppträde med min favorit låt från nya albumet, ett plus ;) tyalor Swift blev hyllad sångerska värkligen gillade det. Harry Potter van 17 priser helt magiskt endligt mig :D Tom felton blev best vilan (Y) bland annat. Äntligen dominerade inte Twilight :P  Glee van bästa komedi serie wiiiee  plus man fick se klipp från 3D konsärfilmen :D Dom hyllade även Demi Lavato :) Detta var mina höjdpunkter från galan, vilka är era?

Annars tycker jag att Josie Loren skulle vinut best drama ateras i stället. Men man kan inte få allt :P

Go Taylor Swift and Selena Gomez :D^^

BokrecensionPoäng:
4/5 sjtärnor
Förfatare: Morgan Matson
Sidor: 347
Förlag: Raben och sjögren

Baksidan:

Amy Curry tycker inte att livet är så himla toppen. Pappan dog nyligen i en bilolycka, och sedan dess har allting varit riktigt jobbigt. Familjen ska flytta från Kalifornien till Connecticut för att starta på nytt. I samband med flytten måste Amy köra familjens bil tvärs över kontinenten. Problemet är bara att hon sedan bilolyckan vägrar köra bil. Mamman fixar en chaufför, Roger, en kille Amy inte träffat sedan hon var liten, men hon är inte särskilt sugen på att sitta i en bil med en nästan okänd kille (dessutom oväntat snygg) i fyra dygn. Vad pratar man om liksom? Förutsättningarna är så där, tycker Amy. Men det hinner hända massor; de tar den ena omvägen efter den andra och det blir en roadtrip de sent ska glömma. I högt tempo, med allvar och humor och med karaktärer man gillar direkt - Fyra dagar, fyra nätter är en bok som knappt går att lägga ifrån sig.

Mina ord:

Boken har massor av bilder och foton från deras resa genom USA. Det gillar jag mycket, för blir lixom mer intresant på något sätt. Jag gillar karaktärnerna Amy och Roger som det handlar om. Amy är en snäll tjej som gömt sig i sitt hus som inte käns som sitt hem längre i 1 månad. Under deras resa till hennes nya stad växer hon så småt tillbaka till sitt gamla jag. Det är så synd hennes pappa dog. Roger är killen som är snäll och blygg som kanske inte tjejerna direkt märker men som man drömer att ha. Han läser på collage och ska köra Amy genom usa för hon kan inte köra själv längre sen olyckan. Under deras resa uppstår kärleken mellan dom. Den var väldigt fin tyckte jag. Ibland blev boken lite seg när dom bara kör hella tiden. Men sen allt som händer senare i boken väger ändå upp det till 4 poäng. Jag hade nog läs boken på ca 2 dagar om det hade funits mer tid men istället tog det 1 vecka. Ibland får det bli så. Men den är berondeframkallande och ett stort bok tips till er som gillar ungdomsböcker med kärlek bland annat

Läs status

Hej alla hur mår ni?

Jag läste ut Wahsington DS i föra veckan så kommer väll en restion på den när jag känner att jag orkar skriva den eller så samlar jag ihop den med nu eller aldrig som är uppföljaren :) Ska läsa den när jag läst klart fyra dagar och fyra näter och efter den blir det mycket mer än så. Sen blir det nu eller aldrig. Till mesta dels blir det spela sims men har läst något kapitel om dagen i fyra dagar och fyra nätter. Så går trögt fram men det går bra. Ibland är jag inne i läsperiod och ibland inte. Just nu är det sims som gäller :P

The sims

Nu på sensate tiden har det blivit mycket sims spelande :D Det är roligt och timmarna bara går hehe.. För någon dag sedan var Emma här och hälsade på. Trevligt var det. Vi åt pizza och såg film hos Moa och Linus. Emma provade även sims 2 :P När jag sitter vid min dator blir det sims 2 och när Nicklas är på jobb blir det sims 3 där som jag för övrigt provade första gången idag :D Kan inte bestämma mig om vilken som är bäst sims 3 eller 2 :P

Vilket gillar du bäst? :)

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!