Blandat

Idag har jag varit på bibloteket och läst och allmänt kollat runt lite. Mycket mysigt att vara där och läsa. Har även sett nästan hela Glee nya avsnitet och det är alltid licka bra ;) Bästa låten denna veckan var: I kissd a girl - Katy Pery :) Sen har jag också upptaterat mitt cv och personliga brev.

Vad har du gjort idag?:)

Cirkeln


Jag läser Cirklen den omtalade boken. Går sådär, läst ca 90 sidor och har svårt att komma in i den. Anledning till detta är att det är så många karaktärer. Men lovar att kämpa på. Någon mer än jag som haft samma problem med boken?

Tjej kväll

Japp i kväll blir det tjejkväll :D men Emma och Tette ute hos Tette i Vellinge. Jag har nog inte varit där sedan hon hade klädbytar kväll för kanske 2-3 årsedan :P Vi ska se film och äta något. Vet inte om vi ska se Idol. Pappa jobbar ju som vandligt med Idol. Denna veckan är dom ju i Malmö arena. Men jag har inte träffat pappa. Så hoppas på en trevlig kväll.

För övrigt känner jag mig helt förkyld igen och snorig :( Blää för förkylningar...

BokrecensionFörlag: www.walstroms.se
Poäng: 5/5 stjärnor

Baksidan:
Det har varit ett nöje att arbeta med denna nya tolkning av Om jag kunde drömma. Young har gjort ett fantastiskt arbete med att transformera orden jag har skrivit till vackra bilder. Personerna och platserna ligger mycket nära dem som jag hade i tankarna när jag skrev serien.
Stephenie Meyer
DEN ANDRA DELEN i Twilightsagan som serieberättelse fullbordar den visuella adaptionen av Stephenie Meyers världssuccé och debutroman. Den är ett måste för varje samlares bokhylla.

Den andra delen tar vid där den första slutar och även denna gång är den vackert illustrerad av Young Kim. Boken släpps den 11 oktober.


Mina ord:
Detta är andra delen och jag läste första föra året och skrev en resention här om den i bloggen, så vill du läsa den först är det bara att göra det. Den är jätte fint ritad och man njuter av vad enda bild. Det är såhär man föreställer sig Edward och bella, vackra och fina. Manga är lätt och fint. Det går snabbt och läsa. Handligen är precis som orginal boken förutom att allt som förklaras i hur hennes rum och natur och sådant ser ut finns ju i bilder i stället för text. Det kan bli väldigt avkoplande med bilder tycker jag. Gillar du Twilight så är denna ett måste i din bokhylla.

BokrecensionFörlag: http://www.gillabocker.se/
Poäng: 3/5 sjtärnor

Baksidan:

Rakel är 17 år och sjunger i kyrkans ungdomskör när det ofattbara sker – hon blir headhuntad till Idol. Några år senare toppar hon hitlistorna och lever sitt liv som världsstjärnan “Miracle”, ett liv andra bara drömmer om. Men en dag får hon ett mail från det förflutna ...

En skildring av stjärnglansens baksida. Om drömmar och hård verklighet, och om att våga lita på sin egen röst.

 

Mina ord:

Boken är bra och ungdoms aktuel. För mig som ser alla dessa Idol och True Talent tv programen, så är boken intresant och få följa med bakom kuliserna. Man får lite av det i boken. Jag förstår det rätt är Rakel från Norge och jag har aldrig läst en bok innan från Norge. Något nytt. Den gick snabbt att läsa och jag gillar boken, man får en känsla av socker drika i magen som bubblar för den handlar om något helt anorlunda än andra böcker. Om man ska sätta fingret på vad det är som är anorlunda är det ju att den handlar om en artist på väg upp samtidigt som man går paralet med hennes kända liv som artist. Hur idol resan går är nog mest intresant. Något jag märkte var att man viste inte alls hur boken skulle sluta. trodde nog det skulle sluta mitt i och det kändes faxtiskt som den gjorde det. Fanns inget riktigt slut. Därför drogs betyget ner till 3 sjtärnor. Om förfataren avslutat den bra och mer ett riktigt slut hade den fått en 4a. Men klart läsvärd. Sådan må bra bok.


Måndag

Idag var jag på en synundersökning och behövde bara byta ut glaset på väntser sida. På högra var det samma syn som innan. Så blev bra. Ska ha samma glasögon :) Sen var jag på stan med Emma och hittade en kläning ;) Var väldigt fin :D Sen åt jag och Emma mat hos henne :)

Nya böckerFick 2 nya böcker föra veckan :) Så tack till http://www.wahlstroms.se/ och http://www.gillabocker.se/

Helgen

Jag kopplade in min mobil till datorn för att ta in bilderna från i lördags. Dock två dåliga på mig och tette på dansgolvet. Men något var det hehe :P Så när det är färdigt ser jag oj Juste jag tog dom med min andra kamra :P Ni får väll se dom någon gång. Vet ej när. Annars var hela denna helgen helt snabb.

Ifredags gick vi ett stort gäng till pubben och det sjöngs karioke. Inte av mig men av andra. Trevligt var det :) Dock var jag tröt.

På lördagen så på dagen hände inget alls och på kvällen blev det förfest hos Phille sen utgång på Slakthuset i malmö. Mycket folk och kul hade vi. Jag träffade Carro och Sork där inne som jag inte träffat på jätte länge :P Vi kom in vid 12 och det stängde 3 kändes som vi kom in och gick igen :O Så snabb var den natten hehe

utgång

Japp idag igen :p Igår var vi på en pubb på möllan idag blir det förfest hos Phille sen utgång till slakhuset ;) Blir nog dansa hela natten lång :P Vad ska ni göra denna lördag?:)

Braking Dawn

Igår såg jag Breaking Dawn och jag gillade den mycket mycket :D Över förväntlingarna hihi Vad säger ni andra som sett den nu? :D

Måla naglarna :)

Nu sitter jag hemma hos Emma och våt nys middag som var jätte god :) Nu strax så fort Emma hittat borttagnings medlet :P Vet ej vilken färg det blir eller färger :P Senare blir det film wiiee Nog nya Harry Potter filmen tror jag :P

Måndag

Igår var jag med Moa och vi åt skampinjana. Så himla gott :D Efter middagen delade vi på två kinderägg också gott. Blev en kort kväll men det funkar fint ibland det med :P Jag tog den med belle och Moa den med woody...


Lördag

Att gå in i lyckstolpar när man går baklänges och vara ensam tjej, bland 3 killar en hell kväll kan bli lyckat och roligt :) Kvällen började med Phille och jag såg en film sen hos mig sen kom Jocke hitt och vi började förfesta med drika :P Senare kom Gustav också och vi skulle till KB. Men Blev inte kb utan en pubb som heter Barselåna. Där jag alltid hängde med mina vänner för 2 årsedan. Brukar alltid vara fullt. Men igår var där nästan inga personer alls. Hel skumt men det blev bra :)

Hur var eran lördag?:)

BokrecensionLånad från bibloteket
Förlag: http://www.rabensjogren.se
Sidor: 250
Betyg:
3/5

Baksidan:
Hur vet man om man verkligen känner någon?
Hur vet man vem man kan lita på?
Och vad gör man när saker som aldrig händer, faktiskt händer?

Andreas har nyss flyttat från Luleå till sin pappa i barndomshemmet i Björsbyn, ett litet samhälle utanför stan. Närmaste grannar är Eriks familj, Erik som var Andreas bästa kompis när de var små, men som han inte längre träffar. De börjar umgås, har sällskap hem från stan, fikar och äter hos varandra.

Andreas är ihop med Hanna, och han tror att han känner henne. Samma med killarna i hans klass, de har ju snart tillbringat tre år ihop och är riktiga kompisar. Men Hanna, och även kompisarna, sviker Andreas, och han blir helt knäckt. Hur går man vidare? När ska det sluta kännas? Vägen ut ur sveket blir Erik, även om Andreas till en början mest tycker att allt är patetiskt - de är ju inte ens kompisar på riktigt. De ses allt oftare och plötsligt blir allting helt annorlunda.


Mina ord:
Boken  flyter du igenom så snabbt går det att läsa den. Tog mig 2 dagar när jag väll börjat läsa den. Den käns som typiskt Johanna Lindebäck bok. Har läst alla hennes böcker nu. Denna var nog en av dom lite bättre. Andreas som är huvekarktären käns så äkta och värklig. Kändes som jag levde hans liv när jag läste. Dock kunde jag stäla mig frågan är Andreas deprimerad? Inget är kul men han gör det endå känslan genom hela boken. Den handlar om ett tungt ämne. Att bli sviken handlar den om. Men annars gillade jag boken. Man bör ha läst den.

Vackra omslag

Här kommer några av mina favorit omslag på böcker jag läst :D Gillar ni också dom?:D


Onsdag

Idag är en sådan mellan dag när inget händer som är roligt :p Igår träffa jag Emma och på lördag e det utgång med förfest hos mig :) Men idag har jag handlat med med mamma och tränat lite gran med hennes pilatus boll. Vissa saker var lätta att göra andra inte. Hur tycker ni det är att träna på en pilatusboll?:P Nu såg jag nys Glee nya avsnitet. Riktigt bra som vandligt :D Men nu funderar jag ska jag ducha eller läsa lite? Mamma och jag ska inte göra mat förens senare när hon kommer från stalet...

Middag

I går så var Emma hos mig och åt middag igen :D Roligt och gott va det. Blev räkor, potatis, salad och vitlöksås ;) Sen såg vi filmen Hart brake hotel :P Vi drack även julmust wwiiiee

Helgen

I fredags var jag på fest :) Här kommer lite bilder...


Manga

Manga böcker är lätta och härliga att läsa. Under dagarna nu har jag läst hella serien som heter Emma. Lånade på bibloteket och det är praktiskt. Annars kan ju en sådan bok bli lite dyr kanske. Men går snabbt och enkelt att läsa. En bok tar ca 1 time :P Mycket bilder och lite text.


Emma och Jag :)

I tisdags åkte jag till Emma och vi såg på filmen jag saknar dig och myste. Sen sov jag över och på onsdagen, igår då mötte vi upp Jonas och fikade. Jag har inte träffat Jonas sen studenten tror jag, så det var längesen. Efter fikan köpte jag en mössa, för gjorde ju av med med min föra jag köpte föra julen. Sen gick Emma och jag på bibloteket och jag fixade ett nytt lånekort och lånade böcker :) Jag gillar gå på bibloteket. Hitta en bok och börja läsa den. Dock sate vi oss inte där igår. Utan vi gick hem till mig och mamma och såg på Bombay Dreams och åt mysig middag med mamma. Blev nachos, gakomole och köttfärs och salad. Blev en sådan ta lite vad du känner för middag :) Gott var det. Sen blev det tv häng i soffan med te och Bonde söker fru, Berg flyttar in och Shool of rock :) Sen åkte Emma hem. Mycket mysigt dyng så tack för det Emma <3

BokrecensionFörlag: http://www.icabokforlag.se/
Sidor: 92
Poäng: 4/5 stjärnor

Baksidan:
"När jag började skolan visste jag inte vilken kamp som väntade. Det blev till slut en vana att aldrig förstå vad lärarna gick igenom på lektionerna. Att bli utskrattad var min vardag. Självklart var jag ledsen, men det visade jag inte. Jag höll mig flytande med ett gott humör. Jag begrep ju inte vad som var fel, jag trodde att jag var dum i huvudet. "

Så säger Josefi Dahlberg när hon berättar om sin uppväxt och skoltid. Att ständigt ligga efter, inte förstå, få dåliga betyg och dessutom bli hånad var tufft för en liten flicka. Och hjälpen den dröjde. I 19 år fick hon vänta på sin diagnos. Då hade hon kämpat sig igenom grundskola och gymnasium...

När Josefi kom till Komvux fick hon äntligen det undervisningsstöd hon behövde. Efter ominlärning kunde även hon förstå en skriven text. Nu sattes målet till högskolan.

Josefi Dahlberg är beteendevetare med inriktning på psykologi. I sitt eget företag arbetar hon med information kring läs- och skrivsvårigheter.


Mina ord:
För mig var denna boken intresant för jag är själv dyslektiker. Har även haft lite av samma problem som henne under skolans gång. Så känner igen mig väldigt lätt. Sen berättade hon saker i boken som jag inte alls uppleft överhuvetaget. Som att hon lärde sig att läsa texten till filmer först som vuxen. Det var något jag kämpade med under mellan stadiet så jag kunde se engelska filmer. Tog mig ca 2 år efter mycket övande, sen kunde jag se filmer och serier utan problem.

Jag beundrar denna tjejens skolgång med allt kämpande och inte vetande varför hon aldrig fick godkänt. Jag fick veta om min dyslexi redan i 1an på grundskolan. Så vi har alltid vetat om varför allfall
och det har varit en sådan lättnad.

Texten är stor och boken kort. Men att den är kort gör inget. Boken var precis lagom lång. Språket undrar jag om hon fått hjälp med av någon annan person för det är väldigt bra.

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!