BokrecensionFörlag: http://www.wahlstroms.se/ Tack så mycket för boken
Sidor: 233
Poäng: 4/5 stjärnor

Baksidan:
Alison är död och hennes mördare sitter inlåst. Så för de forna vännerna börjar livet återvända till det normala igen. Det är i alla fall vad alla hoppas på. Men var och en har de redan trasslat in sig i härvor av lögner, och de faller alla lätt för frestelser.
När sedan Alisons misstänkte mördare oväntat släpps fri, börjar återigen signaturen ”A” att höra av sig. Och blickarna riktas mot de fyra väninnorna. Är de så oskyldiga som de ser ut?


Mina ord:
Jag tror detta är den kortaste Pll bocken av dom alla. Brukar vara ungefär 100 sidor till, mig gör detta inget mer än att det slutar med en kliffhanger. När det gör det blir man så frustrerad och vill bara ha mer. Men vi får se när nästa kommer ut på svenska. Jag hoppas på snart.

Nu är det en ny A i spätsen som vet massor om tjejerna och är uppvuxen bland dom i Roswood så en liten ledtråd finns det. Jag känner mig osäker på vem det är. Man kan aldrig veta vem det är. Tjejerna är som dom brukar drar bara till sig mer och mer hemligheter. Så det blir mer problem.

Denna boken har en ny framsida och baksida. Jag gillar dom såhär med närbild på ansiktet och närbild på dockans ansikte. För var det en docka på framsidan sen 4 tjejer på baksidan. Någon mer än jag som gillar den nya loken?

Inte den bästa pll boken än men inte den sämsta heller...

Nya BöckerSju jävligt långa dagar - Konathan Tropper
som jag fått av Gilla Böcker men vet ej om jag ska läsa för inte frågat efter den. Men vi får se kanske ger en chans någon gång när mina andra böcker är lästa. Jag tackar så mycket för boken.

Frestelser - Shara Shepard Av B Walhströms som jag redan läst halva boken och den är licka bra som vandligt ;)


Jobba... Även bio

Hej,
Idag och i torsdags har jag jobbat på förskola som vikarie. Har varit riktigt kul och jag trivs fint :)

På torsdagen var jag även på bio och såg jag saknar dig. Jag har även läst boken på gymnasiet. Filmen var mycket bättre än boken, för mins jag inte gillade boken så mycket alls. Skådespelet var riktigt bra för en svensk film. Det får jag värkligen säga :) I en svensk film brukar det alltid vara någon mindre bra skådis med. Men i denna var alla så duktiga. I innan filmen började sa jag till mig själv undra om jag kommer gråta idag? O ja så rätt hade jag. Jag storbölade i slutet av filmen, gick inte att hålla in. Det var så fint. Filmen får 5/5 stjärnor ;) Jag grät tillomed mer till denna än the last song på bio hehe helt galet.


BokrecensionLånad från bibloteket
Sidor: 344
Förlag: http://www.rabensjogren.se/
Poäng: 4/5 stjärnor

Baksidan:
Kan inte allting bara vara som vanligt? Sara kraschlandar i vardagen efter ett utbytesår i London. Hon vill inget hellre än att få tillbaka "sitt riktiga liv", det vill säga hennes fina vänner och allt roligt de brukade göra ihop.

Sara är tillbaka hemma i Luleå. Tillbaka till allt hon lämnat och saknat. Vännerna, familjen och, inte minst, Mattias. Mattias som hon dumpade innan hon åkte iväg. Mattias som är tvillingbror med Bella, en av Saras bästa vänner. Hon hade hoppats på att allt skulle vara glömt och förlåtet när hon kom tillbaka. Att de lagom tills skolan börjar igen ska vara tillbaka i sina gamla roller. Men både Bella och Mattias verkar göra sitt bästa för att undvika henne.

För att göra något nytt börjar Sara på jujutsu. Där lär hon känna Adrian. Adrian är sjukt irriterande, ändå blir allting roligare när han är med. Sara har svårt att släppa Mattias, allt med honom är så välbekant, hon vet tusentals saker om honom. Om Adrian vet hon nästan ingenting. Men när Sara måste välja mellan dem, är inte valet så enkelt som hon först trodde …

Om att slitas mellan välbekant och nytt. Om att förändras och gå vidare. Och om att halka in på saker som först känns jobbiga, men som kan visa sig vara det bästa man har gjort.
Johanna Lindbäck visar återigen att hon är en mästare på feel good-realism. Väl avlyssnade karaktärer som man inte kan annat än gilla, och såklart är igenkänningsfaktorn skyhög.


Mina ord:
Denna boken var bra. Lite sådär så man vill ha den oläst så jag kan läsa den igen. Så bra är den. Man skratar och tycker det är roligt genom bokens gång. Man fick veta en bra bitt in i boken vem Adrian var, fast hade mina förarnigar. Många kan nog käna igen sig lätt i boken, hur svårt det är att vara tånåring och veta vad man ska göra. I slutet är det spänande vem hon ska välja av Mattias och Adrian. Jag gillade mest Adrian hella tiden. Hanns mamma värkade så gullig med. Jag lånade denna på bibloteket fast skulle faxtiskt vilja äga den själv. Så någon gång kanske jag gör det. Boken är lätt läst och går snabbt fram, förutom lite ibland som där innan hon började gymnasiet, sommaren.

Läs status

Just nu läser jag Välkommen hem av Johanna Lindbäck. Det är tredje boken jag läser av henne. Första var en liten chok som är hennes första bok. Den gillade jag inte så mycket. Men endå läsvärld. Andra var Tänk om det där är jag. Den gillade jag riktigt mycket, sträkläste den på 1 och halv dag.

Men nu är det Välkommen hem som jag ska berätta om. Började läsa den idag och är på sidan 92. Så det går snabbt fram med läsningen. Handlar om Sara som kommit hem från att vara 1 år borta i London. Innan hon åkte gjorde hon slut med sin pojkvän. När hon kommer hem förväntar hon sig allt ska vara som vandligt. Hon träffar honom lite överalt men stämningen är inte så bra mellan dom. Det märks att hon saknar honom. Så långt är jag än. Så vi får se när hon möter Adrian som det står på baksidan. Men hoppas det är snart.

I morgon ska jag nog till bibloteket en runda och hämta två böcker till av Johanna Lindbäck vilket är saker som aldrig händer och Min typ brosa. Sen ska jag nog sätta mig där ett tag och läsa Frida tidningar. För dom kan man inte låna hem utan får läsa där.

Någon mer som brukar gå på bibloteket och läsa tidningar? :)

BokrecensionBok från bibloteket
Bolag: Brombergs
Sidor: 312
Poäng: 4/5 sjärnor

Baksidan:

Henke går första året i gymnasiet i en klass som betraktas som idiotklassen.

Kosken, Gustaf, Allan, Emma och de andra tycker själva att de är sopor allihop. De har inte lärt sig något på nio år i skolan och de orkar inte bry sig. Henke har fullt upp med sin morsa som inte kommer ur sängen och som dessutom håller på att röka ihjäl sig. Till vardagen hör också hungern, alkoholen och våldet. Men mitt i alltihop dyker Johanna upp, den nya svenskläraren, och tycker att de ska skriva en bok.

Mina ord:

Jag läste den boken första gången 2004 när jag själv gick iv programet på gymnasiet. Då sträkläste jag den på 2 dagar och denna gången tog det ca 1 vecka. Tror jag tog det lungt med den för jag läst den innnan. Uppenbarligen var det inte mycket jag mindes av boken så det blev som en ny upplevelse igen. Väldigt härligt att en bok kan läsas som den inte var läst förut. Den är rolig och romantisk och spänande. En svensk ungdoms bok från 2003. Den känns inte alls ur tiden snarare som den skulle kunna utspela sig idag. Vilket är bra. Jag rekomenderar den.


Hurra Hurra :)

För idag är det min födelsedag :D Blir 24 år idag... Det käns som när jag var 23 så ingen stor skilnad där inte. Här är en bild på mig som togs för några veckor sedan.

Tidiga presenter

I morgon fyller jag 24 år :D Och under veckan har jag bott hos Emma i Malmö. Så igår kom även Moa ditt och då fick jag min tidiga presenter av dom för och fira mig lite ^^Moa hade slagit in mitt paket fin fint ;) Nu får Sindy leka med söret hehe I paketet fannsFyra nagelak och två grytlappar :D Så tack så mycket tjejer hihi <3

Annars i veckan när jag varit hos Emma har vi set på 2 filmer och ätit tacos och gått på stan i Malmö. Jag tackar för jag fick komma och planerar att komma snart igen <3
Igår var vi även på en konsär till Moas brors band. Hårdrock kan man säga det var, och inte alls min stil hehe men endå bra för dom som gillar det. Efter det gick vi till en pubb på lilla torg. Mötte massa vänner som jag knapt umgåts med mer än någon gång innan. Men den som böjd ditt oss käner jag bra. Det var väldigt bra drinkar där vi var så toppen goda :D

BokrecensionFörlaget: http://www.styxxfantasy.se/
Sidor: 312
Stjärnor: 2/5

Baksidan:

När Claire Danvers kommer till Morganville för att plugga på college tror hon att hennes största problem är de brutala tjejerna i elevhemmet. Men det visar sig snart att det finns mycket värre ­saker i Morganvilles nattmörker. Staden är sedan länge ett högsäte för vampyrer och det är de som är den verkliga makten bakom allt som sker i området. Den som inte har en vampyrs beskydd är ett vandrande mellan­mål och ingen lyfter på ögonbrynet om några av collegets studenter ”försvinner”.

Claire lyckas hitta vänner och skydd i Glashuset tillsammans med tre andra udda karaktärer: gotharen Eve, ­rebellen Shane och den mystiske Michael som försvinner varje morgon och dyker upp igen vid solnedgången. Men frågan är om ens deras gemensamma krafter är nog för att hålla dem vid liv tills solen går upp?

Glashuset är första delen i den bästsäljande amerikanska serien Vampyrerna i Morganville.

Mina ord:

Jag kan inte säga att jag är förtjust i boken. Utan den var okej. Claire som det handlar om är en tjej på 16 år som börjar chollage i staden Morganville och det börjar inte bra. Anledningen att jag inte gillar boken är för att hon blir mobbad av tjejerna på elevhemet. Men jag skulle inte kalla det mobbning äns utan misshandel snarare. Claire hamnar i Glashuset där 3 andra personer bor. Två killar och en tjej. Dom ska hyra ut ett till tum i huset. Claire får rumet och lever i fara. Hennes kompisar i bondet säger att hon inte får ta sig ut ur glashuset. Men hon insisterar på att göra detta. Det blir bara mer problem och allämnt jobbigt. Boken slutade även med en kliffhanger. Det endligt mig är inte roligt. För nu kan jag inte bestämma mig om jag ska läsa 2an eller inte, fast jag inte alls gillade första. Vi får se. Så avslutar med inte min typ av bok. Men det kanske är din :)


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!