Bokrecension - Hungerspelen trilogin

 
Mina egna böcker
Titlar: Hungerspelen, fatta eld, Revolt
Förlag: Månpocket
 
Baksidan (från första boken):
Varje år direktsänds Hungerspelen som en av de största mediala händelserna. Från varje distrikt väljs två ungdomar mellan tolv och arton ut att delta. De lottas fram, och skickas omedelbart till huvudstaden där de ska stajlas, tränas och visas upp i direktsända intervjuer. De måste se till att vinna folkets gunst för att få sponsorer. Varje år konstrueras en ny spelplats där ungdomarna släpps ut. Men bara den som överlever får åka hem!
 
Mina ord:
Det började med att jag såg trilern och sa nej inget för mig på bio men kanske på dvd. Jag såg den då och tyckte den var hemsk men bra och ville veta vad Kattnis tänkte, så bestämde mig för att läsa böckerna. Jag ångrar mig inte, även om 3an tog lång tid och känndes som man kämpade och kämpade. Nu när jag vet vad Kattnins tänker, gillar jag inte henne alls. Men får säga att jag gillar killarna i serien dock. Gail och Peeta är det jag gilar och själva historien isig. Fantasin att komma på att det ska finnas en huvudstad och sen små distrikt som styrs av huvudstaden och själva spelen, stort. Vi har ju också huvudstäder men den styr inte dom andra städerna och byarna i landet. Jag gillade 1an och 2an bäst och ser fram i mot filmerna som ska komma. Denna serien är till dej som vill läsa något hemskt och om du gilla filmen kommer du gilla boken/böckerna.

Pretty Little Liars

Som ni redan vet älskar jag denna serien och jag köpte den som en julklapp till mig själv, första säsongen då :P Kom idag på posten. Så har börjat kolla på den. Känns kul och titta på den om igen nu när jag vet vem första A är och en som är med i A-tame. Så nu kan man kolla efter ledtrådar som man missat innan hihi Den kan vara lite läskig i bland, men då kan man ju bara se någon annat ett tag och sen återgå till serien igen eller pausa och göra något på datorn sålänge.
 
Någon mer som älskar denna serien? :)
 

God Jul - Nu är jag hemma

Hej, då är det mellandagarna nu då :) Igår  kom jag hem från Kalskoga. Först fira vi mini jul med farmor och sen åkte jag till min pojkvän (som jag längtat till). Så lämnade alla mina julklappar hos farmor, så bilder på dom kan ni få i dagarna :D Jag fick pengar, trisslotter (van 60 kr);), bio kort, gosig filt, glass maskin, två böcker, halsband, Sims 3 spel :D, esesär, nagelak, nagelaks bortagning, hårinpakning, en lampa, boddy lotion. Tror det var allt :D
 
Här kommer en bild på mig och syster :D
Så såg det ut vid granen ;)

Fira jul

I morgon åker jag för att fira jul med min familj :D Kommer åka till Kalskoga som vandligt. Leka med min syster och umgås med pappa och Pernilla. Hur ska ni fira jul?

Bokrecension - Only väg is upp

 
Bibloteket
Förfatare: Emmy Abrahmson
Titel: Only väg is upp
Förlag:Raben och sjögren
Poäng: 5/5 stjärnor
 
Baksidan:
Filippa Karlsson är på väg! Mot London, mot frihet, mot att bli vuxen och förverkliga sina teaterdrömmar. Men London är en stor och tuff stad med skumma hyresvärdar som skriver Felipe Calzone istället för hennes riktiga namn på kontraktet. Där finns sadistiska chefer som gör allt för att sabotera för en underbetald vikarie, för att inte tala om okända och ökända rocksångare som lurar flickor med att de har drömt om just DIG i flera månader.
 
Mina ord:
Denna boken var precis vad jag behövde. En bok om en tjej som mötter killar och ska söka jobb och hitta lägenhet eller ett rum i London. (Inte någon 17 åring i high school, utan början på att bli vuxen). Hon ska även söka in till censkolan som är svår att komma in på. Hon mötter några killar på vägen och en av dom tror hon att hon är tillsammans med. Vilket bevisar på att hon är ung och naiv.
 
Som jag nämde en bok jag behövde ljust nu, för den vissar början på vuxen livet. Allt ansvar och hur svårt det är att få en bra bostad eller ett jobb. Dock kan jag inte förstå att hon skulle vilja bo på ett ställe där det inte finns något riktigt kontrakt eller något ordentligt sätt att betala hyran på. Dom råkar ju rättså illa ut Felippa och dom hon bor med. Men det hoppas jag löser sig till bok nummer 2 eller 3 som ska komma ut. Det ser jag fram i mot.
 
Felippa förklaras som att hon inte varit någon särskild i Sverige och helt plötsligt blir hon någon i London. Får ett jobb och ska komma in på en av dom finaste censkolorna. Jag tycker Felippa som karaktär är realistisk och även folket runt om kring henne. Boken var inte skrivet i jag form utan Felippa gör detta eller detta. Det var inga problem för min del.
 
Du bör läsa denna boken om du gillar ungdomsböker, den är riktigt bra.

Bokrecension -

 
Res ex
Förfatare: David Levithan
Titel: Liten parlör för älskande
Förlag: X Publishing
Poäng: 3/5 stjärnor
 
Baksidan:
LITEN PARLÖR FÖR ÄLSKANDE är en brutalt ärlig kärleksroman för de som tror att de hatar romantisk litteratur. "Som alla bra kärlekshistorier är den här både unik och universell: det är omöjligt att inte nicka igenkännande. " Nicola Barr, The Observer Uppbyggd som en ordbok, där varje nytt ord blir till en ögonblicksbild i historien om ett namnlöst par.
 
Mina ord:
Jag trodde denna boken var en vandlig bok och så skulle jag blädra i den igår. Då märkte jag att det var små historier om par eller en förklaring på någon känsla. Imed att inte hela sidor var fylda och texterna små så gick det snabbt att läsa och ta in. I vissa av dom kände man igen sig och tänkte o precis så är det. Eller så bara kände man med för personerna. Jag kände nog att läsa något sånt här i mellan allt annat var skönt. Så gillar du små historier om kärlek är denna boken något för dig. Min favorit var den förklaringen på att sova ihop med någon. Tyckte den stämde in så himla bra.

Taylor Swift - I knew you were trouble

 
Älskar låten och det är en av mina favoriter på hennes nya album. Vidon var kanske inte som jag tänkt mig alls, men jag e så sjukt nöjd endå med den. Jag såg i en interjuv att hon har paruk i vidon. Jag trodde faktiskt dom hade fixat hennes hår så. Vidon e ljup och kan nog hända många tjejer. Taylors vidos är annars socker söta och fina men denna vissar mer den realistiska sidan av låten.
 
Vad tycker ni?
 

Bokmärken?

Jag föredrar fina bokmärken i böckerna jag läser än vandliga pappers lappar. Men ibland glömer man att ta med sig eller alla är upptagna i andra böckerna man börjat läsa men som man vill ha pause från. Jag e duktig på att o den boken vill jag läsa och sen får jag tag på den och börjar läsa sen tröttnar jag efter någon dag och börjar på en annan. Eller så läser jag ut dom i ett svep och då har boken varit riktigt bra :) Jag skulle aldrig få för mig att vika en kant på min egen bok eller någon annans bok för att minas var jag var. Det e fult och synd. Här kommer några av mina bokmärken. Den med koalan är från australien som min syster valt till mig som present, när dom var där :) Bokmärket med Nalle Phu har jag broderat :)
 

Senaste dagarna

Hej, i tisdags gick jag och min pojkvän på The Hobbit på nattvisningen. Filmen var mycket bra men kunde hoppat 3D igentligen. Filmningen var inte samma som i Sagan om ringen trilogin riktigt. I dom är det mer lung och i denna filmat genom buskar och mycket spring kamra. Musiken i filmen var riktigt bra.
 
På onsdagen gick vi ett gäng vänner på Lucia Movie Night. Det var mitt 4 år och jag skulle säga att det var mitt sämsta film år men det bästa året på vilka jag gått med ditt :) Det var Mammas Pojkar, Du gör mig galen! och Jack Reacher. Ingen film som sa wow vad bra iår. För er som inte vet vad Lucia movie night e så vakar man in lucia på sf bio och får se 3 förhansvisade filmer. Detta har dom varje år den 12 desember.
 
Idag har jag gått på bibloteket och hämtat ut boken Onliy väg is upp så den ser jag fram i mot att läsa.

Bokrecension - Detta måste vara den värsta dagen i sjuttonåriga Hadleys liv. Hon är bara fyra minuter försenad men det är tillräckligt för att hon ska missa planet till London och därmed riskera att komma försent till sin pappas bröllop. Nästa plan går inte förrän om flera timmar så hon är fast på flygplatsen. Dagen kan inte bli värre! Då möter hon drömkillen. Han heter Oliver, han är från England och ska med samma plan. Under de följande 24 timmarna utspelar sig en oförglömlig kärlekssaga. Två främlingar blir förälskade under den långa flygningen mellan New York och London, skiljs åt på flygplatsen med en kyss och aldrig kommer att träffas igen - eller? En underbar bok om tillfälliga möten, familjerelationer, ödets nyck och kärlek vid första ögonkastet. En bok som får dig att tro på att sann kärlek finns och att den kommer när man minst anar det.Detta måste vara den värsta dagen i sjuttonåriga Hadleys liv. Hon är bara fyra minuter försenad men det är tillräckligt för att hon ska missa planet till London och därmed riskera att komma försent till sin pappas bröllop. Nästa plan går inte förrän om flera timmar så hon är fast på flygplatsen. Dagen kan inte bli värre! Då möter hon drömkillen. Han heter Oliver, han är från England och ska med samma plan. Under de följande 24 timmarna utspelar sig en oförglömlig kärlekssaga. Två främlingar blir förälskade under den långa flygningen mellan New York och London, skiljs åt på flygplatsen med en kyss och aldrig kommer att träffas igen - eller? En underbar bok om tillfälliga möten, familjerelationer, ödets nyck och kärlek vid första ögonkastet. En bok som får dig att tro på att sann kärlek finns och att den kommer när man minst anar det.

 
Tack till B Wahlströms
Förfatare: Jennifer e smith
Sidor: 206
Poäng: 2/5 stjärnor
 
Baksidan:
Detta måste vara den värsta dagen i sjuttonåriga Hadleys liv. Hon är bara fyra minuter försenad men det är tillräckligt för att hon ska missa planet till London och därmed riskera att komma försent till sin pappas bröllop. Nästa plan går inte förrän om flera timmar så hon är fast på flygplatsen. Dagen kan inte bli värre! Då möter hon drömkillen. Han heter Oliver, han är från England och ska med samma plan. Under de följande 24 timmarna utspelar sig en oförglömlig kärlekssaga. Två främlingar blir förälskade under den långa flygningen mellan New York och London, skiljs åt på flygplatsen med en kyss och aldrig kommer att träffas igen - eller? En underbar bok om tillfälliga möten, familjerelationer, ödets nyck och kärlek vid första ögonkastet. En bok som får dig att tro på att sann kärlek finns och att den kommer när man minst anar det.
 
Mina ord:
Denna boken är som dom böckerna B Wahlströms brukade ge ut när jag var liten. Bra men inte wow. Bra att läsa mellan alla tegelstenar. Kort och snabb. Språket var inget speciellt, bara vandligt. Min tanke när jag fick boken var, en snabb och skön kärleks historia och det var precis var det var.
 
Karaktärerna är en kille och en tjej. Träffas på en flyggplats blir kära och hjälper varndra med sina familje problem. Rekomenderar den till någon som vill läsa en kärlekshistoria som e kort.
 

nytt i brevlådanBokcirkel

För några dagar sedan fick jag mejl om bokcirkel - Dash och Lilys utmaningslista. En bokcirkel på facebook. Vi kommer läsa boken och diskutera den. Runt jul blir det även en tävling som X Publishing fixar, med två juliga paket som kan komma hem på posten. Så har du en bokblogg och vill läsa denna boken eller har läst den och vill gärna snacka om den så är detta ett bra tillfälle :)

I min bokhylla

 
Ledsen att jag fick sms mitt i vidon. Men annars är detta böckerna i min bokhylla :) Hoppas ni gillar det.
 
 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!