Fit Me


Ny bokTack till http://www.manpocket.se/Start/ för boken :)

Fickat

Idag har jag fickat med Marie och Moa på Entre :D Mysigt var det. Bytade även ut byxorna som var förstora och köpte ett par andra rosa :P Juste var även en sväng på bibloteket och hämtade ut boken Allt jag säger är sant - Lisa Bjärbo :) Men nu ska jag sova för ska upp i morgon och gå på Arbetsförmedligen.

Nya kläder :)

Idag hjälpte emma mig schoppa nya kläder ;) Här är resultatet :D Är så nöjd hihiKöpte även jeans shorts ;)

En vits :P

Jag läser just nu bara en sådan mellan bok som heter Killar, kompisar och misstag i massor. Här  kommer en vits ur den som Emma, jag och Ava hade kul åt :DFast såklart skulle ingen av oss dejta 4 killar på en gång så:P

Mys kvällar :)

Igår var Moa här och åt och såg film :) Ikväll ska jag se på film med Tette och Zandra, Även äta middag :) Sen varit på arbetsförmedligen två dagar i rad. Händer saker hella tiden nu. Men nu blir det myss kväll nr 2 på chemat :P På senaste veckan har jag tröst ätit mig på choklad i mängder. Chit inget jag e van vid men endå okej förutom att jag fått en fine på kuppen :P Alla får inte finnar av choklad men jag får om jag käckar mycket heheGoda kakor ;)


Bokrecension - Som jag vill varaFörfatare: http://www.katarinavonbredow.se/
Titel: Som jag vill vara
Förlag: Raben och sjögren
Sidor: 279
Poäng: 5/5 sjtärnor

Baksidan:
Vad gör man när man är 15 år och blir med barn? Jessicas värld förändras på en sekund och hon måste ta en av de svåraste besluten som finns. "En skimrande romantisk historia som samtidigt är ett djupt störande debattinlägg. När kom det senast ut en sån provocerande ungdomsbok?"


Mina ord:
Detta är andra gången jag läser denna boken. Jag läste den 2009 kanske eller något. Då älskade jag den och slukade den på 2 dagar. Jag kände samma sak genom boken som första gången inget hade ändrats alls. Bara sjukt bra.

Jag gillar jessicka och jag gillar Arvid. Så sött par dom är. Så som är deras historia drömde jag om att vara när jag gick i gymnasiet, minus graviteten då. Dom träffas genom skolan och går i paralellklass med varndra. På en fest börjar dom dansa och sen leder det till ett förhållande. Dom träffas i skolan och hemma och är allmänt gulliga mot varndra. lite som i en dröm.

Dock slutar det inte som en dröm. För jessicka blir gravid. Vad gör man då? kan man döda ett barn. Det är frågan Jessicka ställer sig själv. Alla tar för givet att hon ska göra abort, men vad vill hon? Jag tycker denna boken bör sättat i händerna i skolan på både tjejer och killar. Man kan lära sig något.

Detta är den enda boken av Katarina won bredo som jag kan säga wow för och då har jag läst 2 till. Bara inte du och Hur kär får man bli, tror jag det var. Gillade ingen av dom. Hennes böcker handlar alltid om förbjuden kärlek av något slag. Men inte denna. Denna är i stället sjukt bra och man vill bara vetta hur hon ska välja och hur ska Arvid bli eller göra.

Student 3 år senate heheLång ifrånJag kommer :)Framme men bryr mej inte :PMassa flum i stugan :P Ja jag och Emma vet hur man har kul hehe

pretty little liars. spolier varning! (typ)

Så värt det var att vänta OMG! Vilket slut aså... Ingen chok här inte nej nej. A var inte så svår att lista ut efter halva avsnittet om man läst. Jag är glad dom kör på liknande i från böckerna. Inte hellt samma men liknande. För böckerna och serien är inte riktigt samma, men endå. Tv-serien är mer utdragen och det händer nog mer. När man fått veta vem A är händer en stor sak till den såg jag inte alls komma dock :P Helt galet aså.. Nu längtar jag till säsong 3! Men tills des får jag väll slyssna på ljudbanden till dom engelska böckerna.

pretty little liars.. Så nervöst!!

Först hade jag tänkt sova tidigt men så kom jag ju på idag är det en speciell dag att sitta uppe. För idag efter 2 år ska dom avslöja vem är A! Jag är nervös, glad och tycker det är spänande. Just nu sitter jag här med späning och väntar på att få ner avsnittet. Jag lovar jag ska inte avslöja något här sen efteråt. Men jag kan berätta min reaktion på avsnittet senare eller i morgon :P För mig att det inte skulle vara samma första A som i böckerna. Då har jag läst dom svenska som är till nr 5 och i USA finns 10 tror jag eller kanske 11 :P Äss vet ej bara gissar haha! Jag döörr, ska få veta vem A är hehe...

Här är mitt favorit par i serien


Här är tjejerna det handlar om :P

UtgångJag till kvällens utgång :P Gillar min kläning hihi Vad har ni gjort idag?:P

Relesfest på boken Det borde finnas regler

Min första bokrelsefest var jag på föra fredagen och jag möte Ada Wester & Anna Danielsson Levin från Gilla Böcker förlag. Förfatarren Lina Arvidsson som gav ut sin bok Det borde finnas regler. Möte även Emelie från dagensbok.com och två bokbloggare. Fast Lexie känner jag sedan tidigare :) Mycket trevligt att få komma och det höll tal och Lina läste ur sin bok. Fick en kasse från Gilla Böcker också som jag använt i veckan :D Tack så mycket...
Lina som läser ur sin bok :)


Jag som tar bild på Lexie och Lina. Hitta den hos Lexie

Bokrecension - Det borde finnas reglerFörlag: http://www.gillabocker.se/
Förfatare: Lina Arvidsson
Titel: Det borde finnas regler
Poäng: 3/5 sjtärmor

Baksidan:

Jag heter Mia. Eller egentligen Maria, men jag hatar det namnet okej? Dont call me that. Jag står inte för det. Det är inte som att jag fick vara med och bestämma. Jag är för att man själv ska bestämma om saker och ting här i världen. Fatta hur allt hade blivit så mycket bättre liksom. Skolan, livet, allt. Jag är fjorton år. Man kan tänka sig att det skulle betraktas som vuxet. Fast det betyder mest ingenting. Jag är i förberedelse, kan man säga. Mia bor in the middle of nowhere och det enda som händer där är att hennes bästis Mirjam har en hangup på en som heter Per, som är minst lika gammal som hennes pappa. Fast egentligen är allt bara tråkigt och vanligt, inte alls Los Angeles. Tills Vlad dyker upp, med hatt och hängslen och ett band och egen lägenhet. Men hur ska man våga, när det inte verkar finnas några regler?


Mina ord:
Denna boken gillar man inte eller så gillar man den. När jag började läsa så gillade jag den inte alls, inte min grej riktigt. Det var för att jag kunde inte förstå mig på att en 14 årig tjej kunde gilla en 40 åring gubbe. (förstår mig fortfrande inte på det). Även för att boken är skriven i berättar form. Sakerna Mia snackar om har redan hänt. Så jag satt och trodde att boken inte riktigt börjat efter 60 sidor. Sedan gick jag på relesefesten för boken och träffade förfataren och det fick mig helt annan uppfatning. Lina läste upp ur boken och även då var det i berättar form, så där fattade jag den är uppbygd så. Så när jag kom hem och började läsa så helt plötsligt gillade jag boken. Inte wow vilken bok men endå bra.

Språket i boken är ungdomligt och passar för en 14 åring som Mia är. Hela boken kretsar runt att Mia vill bli kyss och kär men även bli vuxen bo någon annan stans än vad hon gör. Att bli vuxen. Handlar om hennes två kompisar också som hon umgås med. Jag gillar killen och speciellt när dom smyger på Per för att bevisa för Mirjam att han är äklig.

Boken fick mig att skrata och den passar dej om du vill läsa något ungdomligt och roligt.

Före och efter :P

Först såg mitt rum ut såhär: (trivdes inte alls)


Nu ser det ut såhär: (nu trivs jag hihi)Mycket trevligare nu... Funkar ju tills jag skaffar en bokhylla. Jag ska inte ha den fula byron sen hehe :P
Sen maten var jätte god :D  Tycker det är kul att man ser hur det rycker på bilden :P


Go middag :)

Japp idag har Emma och jag köppt till go middag :P (Något jag kallar middagar som är riktigt goda). Det blir potatis gratäng och kött och brocolie :P Sen ska jag fixa i rumet idag. packa in lite kläder och ställa upp alla mina böcker och filmer :) Trivs inte alls med att leva i lådor. Så får ställa upp dom tills det att jag kan fixa en bokhylla. Men prio 1 är endå läsa ut Det borde finnas regler - Lina Arvidsson och skriva en resention på den ikväll. Så nu vet ni det att det kommer någon gång idag/kväll.

Bibloteket

Idag har jag varit på bibloteket och lämnat böcker jag lånat. Jag tycker att gå på biblan är mysigt :) Kolla på böcker man har läst och hitta nya. Fast idag lånade jag inget. Ibland när jag hittat en bok sätter jag mig där och läser. Men bara i bland. Brukar ni det?

Blandat...

Snart en helg förbi till :p Den har varit aktiv. Fikat med Moa hela fredagseftermiddagen. På kvällen gick jag på en bokrealses fast mer om det när jag ska få skriva en bokresention på boken. Har lite bilder och annat jag kan vissa då :P På lördagen (idag) så har jag varit på en förfest hos Phille, där det var en lugn kväll så gick hem vid 12 sen när dom stack ut. I morgon söndag ska jag skypa med min vän och handla toa papper. Intressant va? toapapper haha nej kanske inte. Men det är ju typiskt så söndagar ser ut :P

Vad har ni gjort i helgen? :)

BokrecensionFörlag: http://www.xpublishing.se/
Titel: Dash och Lilys utmaningsbok
Förfatare: Rachek Cohn och David Levithan
Poäng: 5/5 sjtärnor
Sidor: 320

Baksidan:

Jul i New York. Mellan de bekanta bokryggarna i favoritbokhandeln hittar Dash en röd anteckningsbok.
Han öppnar den.
Och sedan gör han precis vad den säger åt honom att göra.

Mina ord:

Jag har bara läst i andra resentioner att boken ska vara jätte bra och själv hade jag inga höga förväntningar. O ja vad det överska mig. Jag fastnade jätte snabbt och ville inte läga den ifrån mig. Äntligen en bok, cant eat, cant sleep bok. Utan man måste bara läsa den. Man sitter där och hoppas att dom ska träffa vandra och när dom gör det överaskingn. Karaktärena är djupa och öppnar upp sig för vanrdra i antekningsboken. Tänk om man endå kunde träffa någon så? Hade varit häfigt. Det händer saker i varje kapitel och man vill bara ha mer. Jag Sedan är ju formatet på boken riktigt bra. Lätt att hålla i och invikta kanter så man slipper bokmärke. Jag rekomenderar den starkt.Hej

Oj vad saker har hänt :) Varit sjuk och är fortfrande. Haft fin besök föra helgen :D Minst lika trevligt som första gången. Jag har läst ut 1 bok igår. Även fått en inbjudan till en bokrelase till tills på fredag. Så ber om ursäkt för den låga upptaterningen, jag ska bli bättre. Under veckan låg jag så pass sjuk att jag inte kunde lämna sängen, ak så jobbigt.

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!