Helgen...

I helgen har jag läst och tagit det lugnt. Men även träffat Sandra i går åt middag, fikade och såg film. Vi lagade Burittos, blev riktigt gott.
 
Idag har jag fikat med Tette som var hemma efter ha flyttat till Varberg. Mycket trevligt :D
 
Nu ska jag fortsätta nörda Hungerspelen

Ingen bokmässa, utan ska nörda på ett annat sätt :P

Hej, Har min första lediga helg på länge, men endå kan jag inte åka till bokmässan i Göteborg som alla andra bokbloggare värkar göra. Önska jag kunde men har inte råd eller någon att åka med. Så i stället ska jag ÄNTLIGEN läsa Hungerspelen trilogin. Var och köpte bökerna i dag efter lite om och men. Fast lite avensjuk är jag väll endå på alla som är i Göteborg och där i helgen.
 
Vet ej om jag skrivit innan om detta med Hungespelen. Inte orkat läsa andras resentioner om böckerna, bara vetat att folk älskar dom. Sen kom trilen och jag fastnade ej för den och bestämde mig jag ska se den på dvd sen. Vilket jag gjorde för kanske 3 veckor sedan. Gillade den mycket och bestämde mig jag vill läsa böckerna och skrev till mån poket inte fått något svar nu efter kanske 3 veckor så bestämde mig för att köpa dom. Mitt nördande började igår när jag kollade allt extra matrial på dvden. Varade i 2 timmar ungefär men sjukt intresant :) Älskar när det finns mycket matrial på dvderna.
 
 
Här är en hög på mina nya inköpp för dom senaste 2 veckorna :) Som om jag frågat får in en resention på i helgen när jag orkar och dom andra har jag ej läst än. Har även en ny bok till som jag fick i födelsedags present av Ayla och det är vampyrens märke, glömde ta med den på bilden sorry hehe
 
Önskar alla en trevlig helg nu ska jag fortsätta nörda ;)

Fylla år :D

Igår fyllde jag 25 år :D Var ledig och fick sova ut och bara ta det lungt. Fick god tortta på morgonen och en god avanserad middag på kvällen :) Hur det känns att vara 25? Som att vara 24, ingen skillnad. Tack alla vänner för grattis önskningarna ni skickat :D

Bokrecension - Du glömde säga hej då

 
Förlag: Rabén & Sjögren
Förfatare: Sarah Dessen
Titel: Du glömde säga hej då
Sidor: 433
Poäng: 4/5 sjärnor
 
Baksidan:
Ännu en ny stad och ännu en ny skola. Inte för att Mclean har något emot det. Tvärtom, hon tycker det ska bli ganska skönt att gå vidare, att börja om, att bli någon ny. På ett nytt ställe kan hon vara vem hon vill: den klämkäcka hejarklacksledaren, den svåra tjejen som klär sig i svart eller hon som känner alla och går på alla fester. Mclean är van att byta roll, för hon och hennes pappa flyttar ofta. Väldigt ofta.
Men när de kommer till Lakeview blir allt annorlunda. Mclean har redan bestämt vem hon ska vara, men det hjälper inte. Plötsligt står hon där utan förklädnad, och den enda hon kan vara är sig själv. Men vem är egentligen den riktiga Mclean? Kanske kan grannkillen Dave hjälpa henne att ta reda på det.
 
Mina ord:
Det konstanta temat på böckerna som kommit ut på svenska från Sarah Dessen är hitta sig själv som person har jag lagt märke till. Denna tredje boken är inget undantag. Mclean ska hitta sig själv igen. Hon har flyttat runt och låtsats vara 3-4 olika tjejer under några år. Hon undviker sin mamma och bor med sin pappa. Så denna handlar mer om relationen till dom än om kärlek som dom andra två böckerna. Där är en kärlekshistoria i boken med en pojke också men den har inte så stor vikt som relationen till hennes föräldrar. Så tur kärlekshistorien är med för annars skulle nog boken bli tråkig endligt mig. Sarah har en intendens att komma på lite udda anorlunda killar i sina böcker som man faller för som läsare. Så gillar du få en bokcrush på någon så läs hennes böcker. Dom är även lätta och man bli glad av att läsa dom. Så läser du en tung bok och vill ha något lättsamt är dom riktigt bra att ta sig an. Hoppas dom översätter fler av hennes böcker för dom e så bra.

Bokrecension - Resten får du ta reda på själv

 
Förlag: Bonnier Carlsen
Förfatare: Laruen Oliver
Titel: Resten får du ta reda på själv
Sidor: 475
Poäng: 4/5 stjärnor
 
Baksidan:
Det är den 12 februari, fredagen före Alla Hjärtans Dag, och skolan firar "Cupid Day" med att eleverna skickar rosor till varandra. En toppendag för Sam och hennes kompisar - de är skolans fruktade innegäng och får flest rosor av alla. Dagen avslutas med en stor fest. Klockan 00:40 dör Sam. Hennes liv är slut, över, finito. Allt blir svart. Men så ringer väckarklockan och det är den 12 februari. Igen. Var allt en mardröm? Nej, tyvärr inte. Men vad är det då? Läs så får du veta!
 
Mina ord:
Denna boken är inte så förutsäg bar som jag trodde. Utan långa händelserika kapitel och ett slut som överaskar. Man skulle kunna tro att alla dom 7 dagarna ska se lika dana ut, men nej då. Händer olika saker varje dag för henne och det är bra, då vill man fortsätta läsa.
 
Denna boken ska även bli film och det ser jag fram imot. Det blev en riktig bra bok då kan det bli en bra ungdomsfilm också. Boken fick en att tänka till, vad skulle jag göra om jag kunde leva om min dag tills den blev rätt? Det satt jag och fråga satte mig under bokens gång.
 
Tog en bra tid att läsa boken dock. Stor text är bra i en bok. Men att den var så tjock och mycket text gjorde att det tog månader för mig att läsa boken. Jag kunde läsa i 2 timmar och det känndes som jag aldrig kom framot.
 
Det är ju även en inbakad kärleks historia i boken och det är ett stort plus. Alla som känner mig vet ju om att jag älskar en bra kärlekshistoria. Karaktärerna i boken är realistiska och man kan se dom framför sig att dom finns i verkligheten. gran killen som alltid funnits där även när huvud personen dissar honom. Populära killen som är sportig och har en av dom populära tjejerna (huvudpersonen) så dom blir the power cuppel. Huvud personen är den populära mean girlen som blir snäll. och the mean girls så klart. Även dom utsatta som är mobbade. Vilket i slutändan huvud tjejen ska rädda, för att kunna gå vidare.
 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!