Bloglovin

Om ni vill ha lite mer kol på min uppdatering så lägg till mig på Bloglovin:
Follow on Bloglovin
Jag samlar själv alla bloggar jag följer där och det är hur smidigt som helst :)

Underbara helvete - Boktrailer

 
Här kommer trilern till boken Underbara Helvete som jag nu läst ut :)

Bok bloggs träff Skåne

Vi träffades på resturang Italia i Lund. Vi blev hela 10 perssoner denna gånen. Vilket var kul att så många kunde komma :) Vi hade en presentations runda på allas bloggar och allmänt snack om böker stort bok byte :) Fick med mig hem 5 böcker :)
 
Ser fram i mot Nora Roberts böckerna och Järnrtddaren. Men måste först få tag på dom tre första delarna till Järnriddaren. Skrev till förlaget nys.
 
Medverkande under kvällen var:
http://schitzo-cookie.blogspot.se/
http://vastmanbok.blogspot.se/
http://boktycke.wordpress.com/
http://vitgulstrumpa.blogspot.se/
http://www.bokdetektiven.se/
http://www.lexielaser.org/
http://boooklovin.blogspot.se/
http://www.spetsig.se/
 

Mini recension x 2

 
Titel: Berättelser från engelsfors
Mina ord:
Jag tycker detta serie albumet var en mycket bra ide. Gillade tekningarna och historierna. Det får mig att vilja läsa Nycklen och serie album nummer 2, bara änu mer. Gick snabbt att läsa och det är skönt med lättläst ibland. Jag har väll inte så mycket mer att säga utan att säga spoliers för er som inte läst serien men vill.
 
Titel: Ibland bara måste man
Mina ord:
Denna boken var mysig och lagom när jag läste den nu i april. Vet nog ingen annan förfatare som skriver om kärlek mellan två killar. Det gör det intresant och anorlunda läsning. Man är så van att det är tjej möter kille eller tvärtom kille möter tjej. En bok jag gillar och en mysig läsning.

Bokrecension - Det går bara inte

Rec-ex
Titel: Det går bara inte
Förfatare: Camilla Jönsson
Förlag: B Wahlströms
Sidor: 261
Poäng: 5/5 stjärnor
 
Baksidan:
Emelie har Stinas förmaningar i huvudet hela tiden: ”Det är jävligt oschyst att hålla på så här”, ”Du måste vara ärlig mot Viktor. Och mot Sander”.
Viktor går i hennes klass och känns trygg och rolig och han är kär i henne. Sandor är annorlunda och spännande på ett sätt som känns lite farligt. Emelie kastas mellan sina känslor för dem båda och hennes ”dubbelspel” hotar hel tiden att avslöjas.
Men ändå kan hon inte välja och hon dagdrömmer om att kunna kombinera Viktor och Sander i en och samma person, för hon vill ha båda …
 

Mina ord:
Jag hade inte höga förväntningar alls när jag bestälde hem denna boken. Men ärligt jag fastnade redan på första sidan. Killarna är spännande att läsa om och endligt mig realistiska. Det är ju ett tringeldrama och det känns som det bara blir vandligare i böcker mer och mer. Så nu har det tillomed kommit till en svensk roman. Så spåret i litraturen även sätts här.
 
Hur boken är uppbygd är klasisk. tjej möter kille, tjej möter en till sen börjar hon träffa båda. Hon drar sig längre och längre in i löngnerna. I mitten av boken säger Emelies bästa vän hon ska ha en fest. Då fattar man ju att det kommer smälla med upplösningen där och sen vänder boken och får ett slut.
 
Boken känns inte så modern, mer som att den skulle kunna utspela sig för 5-6 årsedan innan facebook kom. Men kontakt har dom via mobilerna är så på det sättet förfararen använt och det är ju modernt.
 
Jag gillar boken mycket och det är en av dom bättre svenska ungdomsböckerna. Tar upp första gången, första kärleken. Jag rekomenderar denna till dom som vill läsa lätt lästa böcker och som kärlek och relationer är i fokus.

Mys ljust nu :)

 
Så här ser min söndag ut med mys och en bok och blodgrafrukt :) Jag fastnade direkt i boken ska jag säga.
Vad gör du denna söndag?^^

Nytt i brevlådan (book haul 2)

 
Var nog lite nervös denna gången hehe
 

Bokbloggs träff

Den 26 april ska jag på min andra bokbloggs träff. Denna gången är det jag som håller i det med Lexie. Ni som bor i skåne och skulle vilja komma så är en innbjudan här till er:
http://www.facebook.com/events/555709811126453/
 
Hoppas vi ses :D

Bokrecension - Divergent

Bibloteket
Titel: Divergent
Förfatare: Veronica Roth
Förlag: Modernista
Sidor: 363
Poäng: 4/5 stjärnor
 
Handling:
I Beatrice Priors dystopiska Chicago-värld är samhället uppdelat i fem fraktioner. Var och en av dem odlar en särskild dygd - Candor (de Ärliga), Abnegation (de Osjälviska), Dauntless (de Modiga), Amith (de Fridfulla) och Erudite (de Intelligenta). En viss dag varje år måste alla sextonåringar välja den fraktion de vill ingå i under resten av sina liv. För Beatrice står valet mellan att stanna med sin familj och att vara den hon verkligen är - hon kan inte få både och. Så hon gör ett val som överraskar alla, inklusive henne själv.
 
Mina ord:
Jag läste många recentioner på denna boken i februari och sen bokade jag den på bibloteket. Började läsa och fastnade snabbt för boken och uppläget om dom olika falangerna. Jag är inte förvånad att Beatris/Triss byttar falang. Hon kände inte sig hemma i de osjälviska. Jag vet inte vilken falang jag skulle hamna i eller välja mer än att aldrig de tapra! Inget för mig. För mycket våld och att träna på att slås. Vilket egentligen boken känns som att det är det enda dom gör och man fatar inte riktigt varför det är så mycket om det förens mot slutet. Boken är rå i mina ögon och kanske en aningen mörk och mycket dödsfal. Men på något sätt fångade förfataren in mig i historien så jag ville hela tiden veta hur allt skulle gå. Jag kommer lätt att läsa andra och tredje delen också. Det utspelar sig en kärlekshistoria också mellan Triss och Four. Den växer fram och ingen stress. Det var nog hela den biten som fångade in mig mest av allt för att läsa mer. Jag rekomenderar denna boken till folk som gillar mörka historier eller hungerspelen.

Nytt i brevlådan

Äntligen är boken här :D Tack Kalla Kulor förlag och Malin för boken. Dock mycket besviken på posten!! Paketet var helt förstört och när jag öppnat det ser jag att hörnan på framsidan av boken är helt skadad :( Men över lag är boken sjukt snygg ;)

Musiken till boken underbara helvete

 
Inte fått boken hem än. Men gissar på en avi i morgon :) Imed idag och i fredags har jag jobbat på dagen, så har ju missat när posten kommer. Får man paket brukar brevbäraren ringa på dören och ge paketet. Mycket bra endligt mig men svårt och öppna när man inte är hemma.
 
Jag har fått spel listan idag till boken som förfararen tagit fram. Så har lyssnat på den lite gran. Är ni också nyfikna har ni listan här:
Underbara helvete spelista

The hunger games: Catching Fier triler

 
Kommer på mig själv med att sitta och minas sakerna från boken som dycker upp i trielern här :) Alltid roligare och se en film om man läst boken :)

Fråga :)

Det är så här att jag och Lexie hade tänkt försöka få ihop
till en bokbloggsträff  här i Skåne antingen Lund eller Malmö.
 
Min fråga till er som läser denna blogg är om några av
er hade varit intresserade av att komma dit?

Bokrelse på bibloteket

Idag åkte jag till bibloteket för att låna om Divergent. Tog mig upp på ungdom och gick runt där och läste helt plötsligt på en skylt att dom skulle ha bokrelese på boken Ibland vill man inte gärna gå in fast regnet öser ner av Malin Stehn. Så jag bestämde mig för att stana. Vi fick alkohålfri cider och chips :) Jag pratade med en kvinna där som visade sig att hennes syster har översat Divergent och nu översäter Insergent. Hon fråga mig om vad jag tyckte om boken och om jag läst Hungerspelen och Matchad? Jag sa ja och då berätta hon att Reched översätts nu. Så fick jag skriva ner min blogg adress till henne. Det var en trevlig pratstund :) Sen Började Malin förfataren då prata och läsa ur sin bok. Hon berätta att titlen är från en låt som vi även fick höra. Igentligen skulle hon lotta ut 20 böcker men vi var kanske 15 eller något så alla fick varsin. Vilket jag tycker är generöst. Så tack Opal och Malin för boken :) Jag har inte läst någon av Malins andra böcker, men hon har tydligen skrivit runt 23 st.
 

Två utmaningar

Hej,
Redan i januari funderade jag på två utmaningar som jag ville göra under 2013 :) Det är läsa alla 7 Narnia böckerna, för har aldrig gjort det. Vilket jag håller på och förösker lösa och fundera på. Ska jag låna dom på bibloteket eller ska jag köpa dom? Blir dyrt och köpa men bekvämast och lätast.
 
Då kommer vi till utmaning nummer två David Levithans böcker.
Har läst:
Lilly och Dash utmaningsbok
En bitt av mig fatas
Nick and Noras låtlista
Jag, En
 
Kvar att läsa:
Ibland måste man
Den andra Graye Wilsson
Nomies och Elliys kyssförbudslista
 
Jag sätter detta på ett år för jag vet att sätta 1 månad eller 2 skulle jag aldrig klara det på mer än möjligt David Levithans böcker. Plus jag gör detta som en kul sak, inget som ska strässa upp mig heller. Så det känns bra att säga jag har 2013 på mig :D
 Fick Nomies och elliys kyssförbudslista för ca 2 årsedan som rec-ex så den ligger här hemma och Ibland bara måste man har också hemma från bibloteket så den utmaningen kommer bli lätt :D
 
 

Bokrecension - Förr eller senare exploderar jag

Min bok
Förfatare: John Green
Titel: Förr eller senare exploderar jag
Förlag: Bonnier Carlsen
Sidor: 308
Poäng: 5/5 Stjärnor
 
Baksidan:

Hazel är 17 år och kommer aldrig att bli frisk igen. Det har hon vetat sedan dagen då hon fick sin cancerdiagnos. I tre år har läkarna behandlat henne. I tre år har hon levt med sin dödsdom.
Hazels mamma är orolig för att Hazel ska missbruka Americas Next Top Model och bli allt mer isolerad. Depression är ju en vanlig bieffekt till cancer har hon läst (Hazel menar att det inte är cancern som gör henne deppig - det är vetskapen om att hon ska ska dö). Lösningen blir att anmäla Hazel till kyrkans stödgrupp för unga med cancer. Men mötena visar sig vara allt annat än uppiggande och följer ungefär samma mönster som ett AA-möte.
Men en eftermiddag i källarlokalen (bokstavligt talat Jesu hjärta enligt stödgruppens ledare) där stödgruppen träffas förändras livet. En ny kille, friskförklarad från sin cancer, dyker upp.
Hazel möter Augustus Waters blick och deras kärlekshistoria ska komma att bli en sådan som poeterna diktar om. E p i s k.

Det är en bok om cancer, visst, men det är framförallt en förkrossande vacker och gripande historia om Hazel Grace och Gus. Om att vara ung och ändå stå med ena foten i graven. Om att tro att man aldrig kommer att bli glatt överraskade igen. Om att få sin sista önskan uppfylld.
Att få beröras på så många sätt, skratta, komma till insikter och gråta, är litteratur när den är som allra bäst.


Mina ord:

Jag fastnade från första sidan i denna boken och läste och läste. Jag ville igentligen läsa den för länge sedan när den kom ut men har sutit i kö för att få den på bibloteket i flera månader nu så kände att det fick bli dax att köpa den i stället. Det ångrar jag inte. Det är speciellt med att äga en riktigt bra bok.

Jag gillar dom två huvudkaraktärerna Hazel och Gus. Kärleken fanns från början mellan dom men samtidigt växte den fram och fick ta sin lilla tid. Men sen när dom väll kom över steget att kyssas gick resten mycket fort endligt mig. Men det gör inget. Känns realistiskt. Denna boken ska även bli en film och det är bestämt vem som ska spela Hazel och det är Shailene Woodley som är en riktigt bra skådis. Så när jag läste boken såg jag mig framför mig, men fantiserade ihop en snygg gus själv.

Att detta är en bok med huvudpersoner som har canser är ingen nyhet och det gör att den är sorlig och alvarlig. Så vet du med dig att du blir för lätt påverkad är det ingen bok du bör läsa. Annars rekomenderar jag den till alla.

 


Söker en bokvän :)

Jag har läst på vissa bokbloggar att dom har bokvänner och skickar paket till varndra :) Vilket jag tycker låter kul, roligt och intresant :) Så nu undrar jag finns det någon trevlig tjej eller kille där ute som vill ha en bokvän? :) Om du e intreserad så skriv till mig.
 

nytt i brevlådan (book haul 1)

 
Jag får säga att detta var kul och göra en vido. Här kommer länken till resentionen av En sådan där vidrig bok där mamman dör.
http://juliadagbok.blogg.se/2012/april/bokrecension-en-san-dar-vidirg-bok-dar-mamm.html#comment
 
Trevlig helg :)

Libster blog award

När jag loggade in på bloggen nu ikväll såg jag att http://www.lexielaser.org hade kommenterat och gett mig en award vilket jag är tacksam för. *tacktack*
Givetvis svarar jag på frågorna och förhoppningsvis ger jag award till några som inte redan fått en.

1. Vad ville du bli när du var liten?
 - Jag ville bli frisör eller delfin skötare.

2. Vad är du idag?
- Idag är jag på praktik på en konfreans plus jobbar extra som en telfon bokare.

3. Var vill du helst resa?
- Jag vill helst resa till Asien något land där. Sen vill jag till London för att gå på Harry Potter musetet. Usa på olika ställen och olika skäl.


4. Var ser du dig själv om 5 år?
- Jag hoppas på ett jobb en man och att jag inte behöver oroa mig för den ekonomiska bitten och bara leva livet.

5. Rött eller vitt?
- Jag föredrar rött på nagelak, kläder och läppstift men på möbler vitt :P
 
6. Sommar eller vinter?
- Jag älskar sommaren.
 
7. Skog eller hav?
- Växt upp med båda men gillar havet mycket.
 
8. Vad gör dig ledsen?
- Om någon sårat mig eller så.
 
9. Vad är det bästa du vet?
- Att läsa en bok och den är fantastisk. Och massa annat jag inte kommer på nu :)

Jag väljer att ge award till http://www.lexielaser.org och http://boktycke.wordpress.com/

Percy Jacksson Sea of monsters Trailer

 
Ser så mycket fram i mot denna filmen :) Såg faxtiskt 1an igår och nu såg jag att trailern till 2an kommit. Känns så kul. Jag har bara läst första boken. Men nu har jag ju några månader kvar att läsa allfall 2an :)
 
Någon mer som tänker se denna?
 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!