Bokrecension - det levande slottet


Min egen bok
Titel: Det levande slottet
Förfatare: Dianna Wynne Jones
Förlag: Raben och sjögren
Sidor: 346
poäng: 5/5 sjtärnor
 
Baksidan:
Sofia är äldst av tre systrar, och eftersom alla vet att äldsta barnet ändå aldrig kommer att lyckas, så har hon bestämt sig för att nöja sig med en karriär som efterträdare till sin pappa hattmakaren – även om hennes tillvaro ärligt talat är ganska tråkig. Hennes småsystrar försvinner iväg på intressanta lärlingsplatser, Sofia blir bara gråare och mer muslik, men när den ståtliga Öde-Häxan av någon dunkel anledning förvandlar henne till en gammal gumma ser hon som enda utväg att ge sig av – och söka skydd i den ökände trollkarlen Ryts vandrande slott.
 
Mina ord:
Jag älskar filmen och jag älskar boken. Det är magi åt höger och vänster och hit och dit. När jag läste så känndes det som att läsa filmen i vissa partier. För kunde se det framför mig från filmen.
 
Språket är lätt och roligt och det går fort att läsa. Boken kom ut första gången på 80 talet med titlen Trolkarens slott men nu är det Det levande slottet som är titlen efter att filmen kom  ut.
 
Favorit karaktär är nog elddimonen, för han är rolig.
 
Jag skulle rekomendera denna boken tilla alla som set filmen och gillade den och även alla fantasy gillare där ute.
 
Se även gärna trilern jag la in och nu ska jag sätta in boken i min bokhylla så stolt.

Nytt i bokhyllan

Idag var jag på bibloteket igen och skulle hämta Korsad och Divergent :) Men råkade få med mig Clokt och I Kiss in time, Tankeläsaren också. Jag har lagt ner det med att läsa på engelska om det inte är supper nödvändigt. Men kände jag ville prova för gillade Beastly jätte mycket och det är inte så mycket text i dom. Men började med Korsad i dag känns skönt att dycka in i Cassias, Kys och Xanders värld igen :D
 
 

God natt

Nu ska jag sova och hoppas på att jag inte blir för nervös inför min nya praktik i morgon på första dagen. Denna gången ska jag få vara i en reseption / konferans på ett hotel i Lund. Ska bli spännande med nya erfarenheter och kanske ett jobb eller sommar jobb :)
 
Så vi får se hur allt läsande kommer gå nu när jag börjar att jobba igen. Sist gick det mindre bra. Men denna gången vill jag helst inte tappa det.
 
Fick även nys veta att jag van en bok hos Lexie på hennes blogg. Men mer om det när boken har kommit :)
 
God natt alla söta läsare <3

Melodifestivalen 2013

Jag lyckades övertala Moa att gå med i år. Hon och jag samla på oss alla des möjliga gratis saker som chips till kaffe. Allt vi fick syns på bilden förutom en ljuse och en kaffe som vi drack inne på arenan. Igår var det den bästa mellan akten sen 2007 nämligen Alcazar med ett medlie. Sen är det alltid licka trevligt att träffa pappa :)
 

Bokrecension - Hemsökt 2-3 Det nionde kortet och dödlig hämnd

Rec-ex
Förlag: B walströms
Titlar:  Det nionde kortet och dödlig hämnd
Förfatare: Meg Cabot
Poäng: 4/5 stjärnor
 
Baksidan:
andra boken:
Spöken finns inte ... eller?

Vetenskapsmännen hävdar att det inte finns spöken. Susannah Simon önskar att hon kunde hålla med! Hon har bott i det soliga Kalifornien i två veckor och hennes liv kretsar kring pool partyn, nya vänner och Jesse, spöket som bor i hennes rum. Allt är med andra ord toppen! Åtminstone tills en död kvinna plötsligt sitter gråtande vid hennes säng och bönfaller henne att söka upp "Red" och förklara för honom att det inte var han som dödade henne. Att hitta en mördare är inte det lättaste, särskilt inte när alla ledtrådar verkar leda till Tads pappa. Tad som är den snyggaste och rikaste killen i skolan ... och den första kille som bjudit ut Suze.
 
3dje boken: Änglarna är ute efter hämnd och det är bara Suze som kan stoppa dem - eftersom hon är den enda som kan se dem! Änglarna är fyra ungdomar som dog i en tragisk bilolycka och de anklagar Suzes klasskompis Michael för olyckan. Medan Suze desperat försöker skydda Michael från spökenas hämnd börjar hon förstå deras ilska. Deras död var inte någon olycka och mördaren som går fri tänker slå till igen ...
 
Mina ord:
Denna serien är bra och mysig, lätt läst. Språket är lätt och roligt och ungdomligt precis så som Meg cabot använder i alla sina böcker. Det är intresant och läsa om övernaturligt när det är spöken som vill ha hjälp eller inte vill gå över till andra sidan. Ibland är spökena mycket envisa och jobbiga och det gör det inte lätt för Suze att hjälpa dom. I tredje boken kommer även Suze kommpis på besök från New York. Det var kul med en ny karaktär i serien. Har resten av delarna i serien så kommer läsa dom också så småning om.
 

Nytt i bokhyllan

Idag var jag på bibloteket och lånade en ljudbok och boken Hades som andra boken i serien starcrost. Jag får väll se om jag tar mig an den eller ej. Läste 1an föra våren och mins den var lång och seg, men hört att 2an ska vara jätte mycket bättre. Sen har vi en bild på alla sims 3 spel jag köpt föra veckan 79 kr styck helt galet biligt ;)
 
Sims 3:
Sims 3
Lyx och disang
husdjur
drömjobbet
kvällsliv
katy perry sötsaker
i rampljuset
leva livet
 
Så på dom spel som jag vill ha fatas jag:
Säsonger
Aurora skies kommer denna månaden
Statsliv
 
 

Fredags kväll med Emma

Ikväll har jag varit med Emma och gått på stan och köpt sims 3 spel för 79 kr styck :) En maskara och lite så. Sen åkte vi till Emma och lagade mat. Efter det såg vi på två filmer och hade mysigt :)
 
 

Kärleks böker till alla hjärtans dag :)

Här kommer lite tips på kärleks böcker till er :D

Glad alla hjärtans dag :)


Bokrecension - Matchad

Biblotekets bok
Förlag: Raben och sjögren
Titel: Matchad
Förfatare: Ally Condie
Sidor: 349
Poäng: 4/5 sjtärnor
 
Baksidan:
Cassia Reyes lever i en värld där Samfundet styr. Ett kliniskt rent samhälle där allt är bestämt på förhand. Vem du ska älska. Var du ska arbeta. När du ska dö. Men under ytan finns andra krafter som vill något annat.
 
Vad händer om du blir kär i någon annan, i någon förbjuden, i någon som inte är din utvalda? När det rätta och det sanna ställs mot varandra - och du måste välja.
 
Mina ord:

Denna boken är riktigt bra och den fångade in mig direkt. Det är andra boken på raken som gör det nu och det är ärligt en skön känsla. Jag gillar huvudkarktären mycket i denna boken. Hon känns mer som min typ av person som jag själv skulle kunna umgås med. Jag gillar att hon inte vill vara en i mängden som bara flytter med i vad dom som styr vill att hon ska göra. Fast i början så lyder hon och gör det som dom vill och vad som datorena räknat ut att hon ska göra, men sakta men säkert börjar hon trotsa dom.
 
Jag måste säga att Xander är ett snyggt namn. Ky är inte så dumt det heller. Vad tycker jag då om tringeldramat i boken? Jo, det gör det spännande, för i mitt fall gillar jag båda killarna och kan inte bestämma mig för vilken jag gillar mer än den andra. Hella den bitten känns så väll skriven (fast även uppbygnaden av hur dom lever i samhället också). Boken är bra skriven men kanske lite små seg i bland men endå inte alls. Det kan nog uppfatas så för att Cassia och Ky möts alltid på samma ställe varje dag under bokens gång. Så skulle sammanfata det som att det är segt men det händer saker hella tiden. Något riktigt slut blev det inte heller men förståligt det är ju bara första i en trilogi. Kändes som detta var bara början. Längtar tills jag ska få uppföljaren i mina händer (bokad på bibloteket).
 
Detta med dystopi är nytt för mig men börjar komma in i det mer och mer. Läst Hungerspelen och nu denna och jag gillar det. Så kommer bli fler i framtiden.

Ljudböcker

Hej denna söndag. Idag kom jag på att jag kan ju börja lyssna på ljudböcker när jag pendlar till min nya praktik eller till kompisar eller pojkvänen. Det är ett bra sätt att ta in en bok. Jag kan inte bara sitta hemma och lyssna på ett ljudband då måste jag måla eller bordera till det. Men dom två sakerna gör jag så sällan nu förtiden. Jag mins att jag hade en period för 1 och halft årsedan när jag pendla mellan Höör och Malmö då jag lyssna mycket på ljudband på tåget. Och nu förtiden pendlar jag mycket Malmö och Lund. Så ska prova göra det igen och dom böcker jag lyckas lyssna klart på kan jag sen skriva en resention på :)

Bokrecension - Jag, En

Bibloteket
Förfatare: David Levithan
Titel: Jag, En
Förlag: Xpublishing
Sidor: 336
Poäng: 5/5 stjärnor
 
Baksidan:
Varje morgon vaknar jaget vid namn En upp i en ny persons kropp, en ny persons liv. En vet aldrig i förväg var hen kommer att hamna eller vem hen ska bli. En har accepterat sitt öde, har till och med utarbetat regler för att kunna överleva: Fäst dig aldrig vid någon. Undvik att ge dig tillkänna. Lägg dig inte i. Dagarna passerar. Fram till den morgon då En vaknar i Justins kropp och träffar hans flickvän, Rhiannon. I det ögonblicket raseras Ens tillvaro. Från den morgo- nen finns bara en person som En vill vara tillsammans med dag ut, dag in, alla dagar. Varje dag en ny kropp. Varje dag ett nytt liv. Varje dag kär i samma tjej. David Levithan, författaren bakom succéerna Ibland bara måste man, Nick & Norahs oändliga låtlista och Liten parlör för älskande, når med Jag, En nya konstnärliga nivåer. Berättarjagets gripande berättelse tränger successivt allt djupare in i läsaren. Tillvaron ställs på sin spets. Inte minst kärleken problematiseras: Är det över huvud taget möjligt att älska en person vars tragiska öde består i att ständigt, och bokstavligt, förvandlas till en ny människa?
 

Mina ord:
Jag, en är jätte bra och den tog inte lång tid att fånga in mig, när jag läste. Max någon sida. Jag gillar konseptet och historien jätte mycket och boken impade på mig. Detta är en bok jag kommer vilja snacka om och tipsa mina vänner att läsa. Språket är väll skrivet och infångande. Dom två huvudpersonerna och deras kärlek kompliserad för att En bytar kropp varje dag. När jag läst ut boken ville jag inte den skulle ta slut. Ville fortsätta läsa om alla personer han blir för en dag och om deras liv. Det gjorde boken så mycket att 1 dag kunde aldrig se lika dan ut. Vissa dagar hjälpte En persoen han var i och andra dagen Utsates dock karaktären för saker den normalt inte skulle. Tycker det är synd jag inte äger denna boken för nu kan jag inte sätta den i bokhyllan och vara stolt att ha den där. Men en dag ska jag nog köpa den. Kommer bli mycket glad när den dagen kommer. Där är dock en nakdel med boken och det är att man igentligen inte får veta så mycket om tjejen En är kär i, så skulle definitift vilja veta mer om Rhiannon. Men som sagt denna boken är ett läs måste!

Delirium som tv serie

På denna länken kan ni läsa att Emma Roberts kommer spela huvudrollen i pilot avsnitet till serien av boken Delirium. Jag har inte läst boken men har planer på det så småning om :) Ni som läst boken/böckerna har dom valt rätt skådis? :)
http://www.imdb.com/news/ni46569838/
 

Månadsraport

Januari 2013
 
Antal lästa böcker: 7 st
Titlar: 
Wallflower
Personer du kanske känner
Hemsökt 1-2
Cirkeln
Flyga högt
Himlen börjar här
Rec-ex: 4
Mina böker: 2
Bibloteket: 1

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!