Bokrecension - Wallflower

rec-ex
Titel: Wallflower
Förfatare: Stephen Chbosky
Förlag: Gilla Böcker
Poäng: 4/5 sjtärnor
 
Baksidan:
Under sitt första år i high school går Charlie från att iaktta till att delta. Med naiv skärpa beskriver han utvecklingen från ensamhet till vänskap, förälskelse och sexuella irrfärder. Från förträngning till förlamande insikt. Wallflower (The Perks of Being a Wallflower) har sålts i över en miljon exemplar i USA och toppat New York Times Bestsellers List. Stephen Chbosky har även skrivit manuset till filmatiseringen av boken. Filmen The Perks of Being a Wallflower har tilldelats ett flertal stora filmpriser och fängslat biobesökare världen över (utk. på dvd i Sverige 2013).
 
Mina ord:
Jag såg filmen i början av januari och gillade den så himla mycket och kan säga gillar boken lika mycket. Den är skriven i brev form. Så i början av boken får man läsa mellan raderna men destu mer man kommer in i boken blir det mer detaljerat och längre kapitel. Mycket bra uppläg. Förfataren skriver på ett bra berättar sätt som fångar in mig och får mig att älska dom tre karaktärerna riktigt mycket. För att första gången kommit ut 1999 så är den riktigt bra och väll skriven. Ljupet finns och stämningen går upp och ner. Så verje gång Charlie hade lov förutom sista kunde det faxtiskt bli lite små segt men endå inte. Har du missat denna romnanen så gör inte det. Det är en bra ungdomsbok bladvändare.

Bokrecension - Personer du kanske känner

 
Bibloteket
Titel: Personer du kanske känner
Förfatare: Jay Asher och Carolyn mackler
Förlag: Bonnier Carlsen
Poäng: 2/5 stjärnor
 
Baksidan:

"Hur kan nån vilja berätta sånt här om sig själv på Internet? Det är ju sjukt!"

Föreställ dig att du år 1996 hittade dig själv på Facebook - femton år innan det ens existerade! Skulle du ha gillat det du såg? Emma och Josh får denna möjlighet, men är de vinnare eller förlorare? Och kan de påverka någonting? En humoristisk kärlekshistoria med mycket tidsfärg, som skildrar hur både stora och små beslut får konsekvenser för framtiden.

Året är 1996. Det dansas macarena och lyssnas på Spice Girls. Emma och Josh är grannar och vanligtvis bästa vänner. Relationen har dock fått sig en törn sedan en av dem förväxlade vänskapen med kärlek. När Emma får en dator av sin pappa (ännu en dåligt-samvete-present), ger Josh henne en cd-rom med America Online. Efter installationen dyker plötsligt ett Facebook-konto upp på skärmen - innan Facebook ens har uppfunnits! Personen som visas på bilden ser misstänkt välbekant ut. Emma inser att det är sig själv hon ser, eller rättare sagt, hennes vuxna jag. Josh och hon kan således se in i framtiden. Men gillar de vad de ser? Och kan de påverka någonting? I det ena kapitlet följer vi Emmas tankar kring detta, i det andra är det Josh perspektiv som gäller. En dråplig, tänkvärd och nostalgisk tidsresa att gilla.

Mina ord:

När jag läste handligen till denna boken tyckte jag den verkade mycket bra. Men till det mesta tyckte jag den var seg och mindre som jag tänkt mig. Störde mig även för mycket på vad Emma gjorde för att ändra på sin framtida fb och även på hur hon behandlar killarna hon hade omkring sig. Josh är mer en realistik kille som skulle kunna finnas där ute tror jag.

Språket är inget speciellt och man fick inget jätte detaljerat eller något djup direkt utav att läsa boken. Så man fik läsa mycket mellan raderna själv. Slutet var för förutsägbart.

Men bara för jag sågar boken betyder det inte att kanske ljust du skulle gilla den. För grund iden är mycket bra!


Vad önskar du?

Ikväll tänkte jag skriva en bokresention. Vilken vill ni jag ska skriva på?
 
Personer du kanske känner eller Wallfoler?

Utmaning

1. Vad älskar du med att köpa nya böcker?
Att om boken var riktigt bra som man köpt och man kan bara sätta den i sin bokhylla och vara stolt och tänka `denna äger jag` Det älskar jag med att köpa en bok för man vet att man äger den. Det är det tråkiga med biblotek och att om boken är riktigt bra så måste jag lämna tillbaka den.

2. Hur ofta köper du nya böcker? 
När jag känner att jag har råd köpper jag böcker. vilket blir 1 gång i månaden i vissa perioder och ibland tar det 2-3 månader i mellan.

3. Fysisk bokaffär eller bokhandlar online - vad föredrar du?
Handla online för då kan man få lättare tag på boken om den inte är jätte ny.

4. Har du någon favorit bokaffär? 
Någon av dom vandliga som akademi bokhandlen eller bokia kanske

5. Brukar du förbeställa böcker? 
Typ 97 % av gångerna jag köper böker så ja. Mycket biligare.

6. Har du en månadsbudget för bokinköp som du inte får överskrida?
Aldrig över 300-400 kr

7. Bokköpsstopp - är det något för dig?
Japp det finns

8. Hur stor är din bokönskelista?
Stor, finns ju alltid böcker man vill äga.

9. Vilka tre böcker (från din önskelista eller förbeställningslista) vill du äga NU? 
Eld, only väg is upp och jag, en.

10. Vem taggar du vidare? 
Ingen

Nytt i brevlådan

 
Tack till Gilla Böcker för rec-ex av Wallflower
 
 
Här kommer ett spänade köp från en tjej på tradera. Levande slottet i bok. Jag älskar filmen, så hoppas boken e lika bra eller bättre :)

Bokrecension - Som om jag frågat

 
 
Min bok
Titel: Som om jag frågat
Författare: Johannna Lindbäck
Förlag: Raben och sjögren
Poäng: 3/5 sjärnor
 
Baksidan:
Allt förändras den där hösten när John börjar nian. Han har ju förstått att det varit på gång länge, men det är inte förrän den där onsdagen, efter fotbollsträningen, som det verkligen händer. Det är då mamma och pappa berättar att de ska flytta isär. Ett tag bara, på prov, liksom. Men hur länge är ett tag? Hur länge måste man pröva för att veta?

Ingenting är kul längre. Inte fotbollen, inte att hänga med kompisar. Allt känns bara konstigt för John. Och bästa kompisen Lucas kan han inte riktigt snacka med längre. Inte sen han blev ihop med Saga. Saga som är Johns barndomsvän, som bor granne med honom, som han alltid har kunnat umgås med utan att det har känts konstigt. Ända till nu. Nu är hon och Lukas ett par och John är typ jordens ensammaste.
 
Mina ord:
Änu en bok av Johanna Lindbäck och får säga en av dom bättre böckerna hon skrivit. Författaren beskriver en ungdomsvärd som många kan känna igen sig i som har föräldrar som ska skiljas eller har skilt sig. Det är en svår värld att vara ungdom i dag som för, jonglera vänner och föräldra liv. Författarens huvudperson är realistisk och det är bra. Språket är bra och snabb att läsa och  lättsam bok. Detta är till den som vill läsa en lätsam igeningkännande ungdomsbok. Inget övernaturligt utan bara realistiskt.

Bokrecension - Hemsökt 1 - Älska dig till döds

Rec-ex
Förlag: B Wahlströms
Förfatre: Meg Cabot
Titel: Hemsökt 1 - Älska dig till döds
Poäng: 4/5 stjärnor
 
Baksidan:
Susanna Simon är en medlare  hon kan se och tala med de döda. De lämnar henne inte ifred förrän hon har hjälpt dem med deras oavslutade affärer med de levande. Men Jesse, det sexiga spöket som hemsöker hennes rum, verkar inte behöva hennes hjälp. Det passar Suze utmärkt eftersom hon precis har flyttat till det soliga Kalifornien och hellre håller till på stan än på kyrkogården, och surfar istället för att hjälpa de döda. Men den första dagen i skolan blir

inte precis som hon hade tänkt sig. Där finns ett spöke med hämnd i sinnet  och Suze råkar stå i hennes väg.
 
Mina ord:
Jag har länge velat läsa denna serien av Meg Cabot. För har älskat allt annat jag läst av henne, speciellt en prinsessas dagbok serien. Denna är inte lika bra, men mycket läs värd. Boken utspelar sig inte i New York som alla hennes andra, så det är kul med en ny miljö. Vilket är Kalifonien, med sommar och fin strand.
 
Detta är min första bok med spöken och att huvudpersonen är en medlare för mig. Så det är helt nytt. Det är skönt att hon inte är så osäker med dåligt självförtronde, utan framot och självsäker. Hennes nya styvbrödrar är ju rätt roligt för hon sätter smeknamn på dom. Spöket Jesse som bor i hennes rum gör storrin också intresant. Så ser fram i mot resten av serien också.
 
Meg Cabots språk är enkelt och lättsamt. Jag skulle rekomendera denna till alla hennes fans där ute och dom som gillar tjejböcker och ungdomsböcker. För det är vad det är.

Tjejmiddag :)

Ikväll var jag hos Zandra på tjejkväll :) Vissa som var där kände jag och vissa kände jag inte alls. Men mycket trevligt endå :) Vi åt sommar lasange och den var okej. Sen efterätt. Gosade även med Zandras katter hihi ^^ Men nu ska jag lägga mig och läsa Hemsökt 1.
 
Zandras bild
 

Bokrecension - Cirkeln

Lånad från bibloteket
Förfatre: Mats Strandberg, Sara Bergmark Elfgren
Titel: Cirkeln
Sidor: 515
Poäng: 5/5 sjärnor
 
Baksidan:
Engelsfors. Vackert namn, risig stad. Omgiven av djupa skogar där människor ofta går vilse och försvinner. Sex tjejer har just börjat gymnasiet. De har inget gemensamt - förutom att en uråldrig ondska jagar dem.

Höstterminen har just börjat när en elev hittas död på en av gymnasieskolans toaletter. Alla förmodar att det var ett självmord. Alla utom de som vet sanningen.

En natt då månen färgats mystiskt röd förs sex tonårstjejer till den nedlagda folkparken. De vet inte hur de har kommit dit eller varför de är där, men utan varandra kommer de inte att överleva.

De får veta att de är häxor. De Utvalda, som nämns i en uråldrig profetia. Plötsligt är gymnasiet på liv och död - bokstavligt talat. De måste lära sig samarbeta trots sina olikheter, och kontrollera de magiska krafter som vaknat till liv inom dem. Tiden håller på att rinna ut. De måste hitta och besegra ondskan som jagar dem, innan ondskan hittar dem.

Mina ord:

Jag har försökt mig på denna boken tidigare, men då gick det inte så bra. Hade svårt att hålla koll på alla karaktärer och vem dom var. Men att ta en pause och försöka 1 år senare hjälpte mycket. Nu kom jag igenom hella boken och gillade den massor. Minns allt och slutet. I vår kommer jag läsa andra delen av 3. Ska köppa den när den kommer i pocket.

Det handlar om några tjejer i en liten svensk stad. Dock stälde jag mig frågan varför bara tjejer? Gör inget, men hade varit lika intressant med killar som huvudpersoner att följa. Men är ju en trilogi så kanske dycker upp någon kille sen. Jag gillade Minoo och Rebeckas karaktärer bäst. Minoo har bäst kraft får jag säga.

Denna boken är för dig som gillar häxor och övernatruligt men i nu tid. Plus den är i sverige. Eller så är den för dej som vill prova läsa något nytt och spännande.


Nytt i brevlådan

 
Var på bibloteket idag. Skulle lämna lite böcker så då passa jag på att låna dessa böckerna. Hoppas jag gjorde ett bra vall att ta med dessa hem :)

Hittade böcker

Varit hos min pojkvän i något dygn nu och så hittade jag lite böcker som stod på golvet i sopprumet. Inget fel alls på dom. Luktar inte konstigt eller är söndriga. Så jag tog dom. Det var Tvillingarna på sweet wally high. Har bara läst tvillingarna när jag var yngre. Någon mer som läst denna serien?
 

Bokrecension - Flyga högt

Min bok
Förfatare: Katarina von bredow
Titel: Flyga högt
Förlag: Raben&Sjögren
Poäng: 3/5 sjtärnor
 
Baksidan:
Det finns koder. Vissa regler. Som när man kommer ny till klassen. Då handlar det om att inte märkas för mycket. Att vara lagom. Glida in och smälta ihop med de andra.

Så gör inte Silja. Silja gör precis tvärtom.

Vendela är femton år och har just börjat nian. Hon tycker att det är ganska skönt att vara tillbaka i skolan. Framför allt för att hon får träffa Nils igen, men också för att allt blir förutsägbart; det står på schemat hur dagarna ska se ut.

Men tredje dagen dyker det upp en ny tjej i klassen, Silja. Hon tar plats och struntar helt i alla oskrivna regler. Hon sätter sig var hon vill, hon umgås med vem hon vill och hon verkar inte alls vilja smälta in i klassen. Är hon korkad, trotsig eller bara urstark? Ingen vet, men sensationen är ett faktum. Och plötsligt gäller inte den givna rangordningen, rollerna fördelas om och inget är längre självklart.

 
Mina ord:
När man har läst om denna boken så har alla nämnt om rangordningen och klass rollerna. Endligt mig så visst det skakades om i grytan lite gran, men igentligen handlar denna boken om kärlek och att bli kär första gången och hur gör man? Boken sticker inte ut som hennes andra böcker gör. Utan skulle mer klassa den som en härlig läsning om första kärleken. Pojke möter flicka, flicka möter pojke. Ibland behövs det inte stikas ut utan det är skönt med lite lätt kärlek.
 
Får säga att jag älskar slutet på denna boken och hur den knyts ihop. Den var inte för lång eller för kort, precis lagom. Alla som e ungdomsboks intreserade eller läser mycket vet att Katarinas böcker är något man bör ha läst och det är sant. Så har du inte det bör du prova denna.

På stan

Nu ska jag aldeles strax till stan och kolla om jag kan få förhandsvisnings biljetter till filmen Ego. Verkar vara rolig :)
 
 

Bokrecension - Himlen börjar här

 
rec-ex
Förlag: Gilla Böcker
Titel: Himlen börjar här
Förfatare: Jandy Nelson
Poäng: 3/5 stjärnor
 
Baksidan:
Lennie är sjutton år och lever ett tryggt liv i skuggan av sin utåtriktade syster Bailey. Men när Bailey plötsligt dör förändras Lennies liv dramatiskt. Förlamad av sorg drar hon sig undan alla i sin närhet, men vad gör man när man plötsligt drabbas av passionen? Jandy Nelsons debutroman är en svindlande kärlekshistoria om saknad, förälskelse och förbjudna känslor.
 
Mina ord:
Jag har sagt i säkert 1 och halft år att jag ska läsa denna boken och nu har jag det. Den var tung men samtidigt hade den roliga bittar också. Boken tar upp ämnet sorg och kärlek. Jag har inte förlorat någon nära familjemedlem, så jag kan nog fortfrande inte sätta mig in i en sorg men kanske lite bättre efter denna boken.
 
Lennie är en osäker tånåring som växer i självförtrondet under bokens gång. Jag är glad att hon växte och inte gick baklänges och stängde in sig helt i sig själv. För det kan ju också hända under en sog. Så imed att hon gick framot vill jag ge henne en elåge för det. Hennes mormor och hennes trägård gillade jag mycket. Killarna i boken fanns det ingen speciell jag såhär föll för, dom var okej och bra för berätelsen.
 
Denna boken är för dej som vill läsa någon lite mer tyngre tånårsbok.

Första boken jag läser 2013 :)

Himlen börjar här är den första jag läser under 2013 :) Har ej så mycket kvar.
 

Läs året 2012 + löfte

Hej, jag har läst 32 böcker under året. Jag trodde det var lite fler endå, men nej. Men jag är mycket nöjd endå. Jag är endå trots allt dyslektiker och läser sakatre än normalt. Även om jag önska jag läst snabbare, tänk då skulle jag hinna med fler böcker.
 
Mitt läsår har varit bra, ibland har det gått segt ibland snabbt och många böcker. Har väll brots på om jag jobbat eller inte. Jag tycker jag varit duktig på att skriva resentioner och blivit snabbare på att göra det direkt efter jag läst boken och inte väntat.
 
När jag kollade igenom mina resentioner precis såg jag attjag inte skrev en av Som om jag frågat - Johanna Lindbäck. Som jag läste i september. Kommer nog upp en resention på den snart då. Ni kan även vänta er en på Flyga högt också, för läste ut den föra veckan.
 
Jag vill lägga ett nyårslöfte om att läsa 35 böcker i år. Om jag klara 32 i år kan jag se om det kan ökas.

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!