Månadsraport

Juli 2013
 
Böcker:
Antal lästa böcker: 10
 
Titlar:
Matilda
Mycket mer än så
Om jag inte sett honom
Paris, cherie så där säger folk alltså
Vi är inte sådana som i slutet får varndra
Hemsökt 6 - Den fjärde dimensionen
The summer i became a nerd
Far from you
Hur kär får man bli?
Chasing Brooklyn
 
Påbörjat: Expert på att rodna, Tid att dö och Stad av skuggor
 
Rec-ex: 2
Mina böcker: 6
Bibloteket: 2
 
 
Serier:
 
 
 
Filmer:

Första tävligen

Hej, i januari räknade jag ut att jag läst 32 böcker under 2012 och sa jag skulle slå mitt rekord under detta året. Vilket jag har gjort nu. Har läst 33böcker! Så det vill jag fira med min första tävling :D
 
Första pris:

Valfri bok för 100 kr på Adlibris
 
Andra pris:
 
En valfri pocket för 50 kr på Adlibris
 
1. Du måste ha en svensk adress.
2. Skriv i kommentarerna att du vill vara med och din mejladress.
Plus vilka böcker du önskar i priserna.
3. Om ni vill ha en extra lått får ni gärna berätta om tävligen på era bloggar. Men kommentera det här då så jag kan göra dig en extra lott.
 
Jag kommer dra en vinare 2/8 alltså på fredag
 
Lycka till :D

Nytt i brevlådan

 
Beautiful dead 1 och 2 är bytes böcker
The day before har jag köpt

Kärlekstema bok 5

Nu har jag läst ut Mycket mer än så och här är min recention från 2 årsedan :)
 
 

Bokrecension - Chasing Brooklyn

 
Min bok
Titel: Chasing Brooklyn
Förfatare: Lisa Schroeder
Förlag: Simon Pulse
Sidor: 412
Språk: Engelska
Poäng: 3/5 stjärnor
 
Handling:
Restless souls and empty hearts
Brooklyn can't sleep. Her boyfriend, Lucca, died only a year ago, and now her friend Gabe has just died of an overdose. Every time she closes her eyes, Gabe's ghost is there waiting for her. She has no idea what he wants or why it isn't Lucca visiting her dreams. Nico can't stop. He's always running, trying to escape the pain of losing his brother, Lucca. But when Lucca's ghost begins leaving messages, telling Nico to help Brooklyn, emotions come crashing to the surface. As the nightmares escalate and the messages become relentless, Nico reaches out to Brooklyn. But neither of them can admit that they're being haunted. Until they learn to let each other in, not one soul will be able to rest
 
Mina ord:
Jag gillar denna boken men inte mer än så. Älskar språket för det är väll skrivet och vackert. Men handlingen är jag inte alls lika förtjust i denna gången. Det handlar om 3 personer, så man får läsa från 3 perspektiv. Detta gjorde mig smått förvirad på vilken av killarna som var vem. Kanske därför boken blev nerdragen lite tyvärr. Hade jag läst den på svenska kanske jag hängt med lite mer tror jag. Så jag kan alltid hoppas dom ska översätta dessa.
 
Personerna i bokens början är ledsna och förvirade. Vilket gör boken sorlig och småt deppig. Så känslorna får förfataren verkligen fram. Men på slutet mår dom mycket bättre och har hittat varndra.
 
Var lite kärlek i denna så tur jag inte la in den i kärlekstemat.
 
Jag rekomenderar denna till dom som vill läsa något sorligt.
 
Andra Recentioner av Lisa
Far from you

Book haul 6

 

Bokbloggs träff

Hej, då är det dax igen med en bokbloggs träff och den blir i Lund som alltid. Så har du en bok blogg och bor så du kan ta dig till Lund är du mycket vällkommen :D Här hittar du till evademnaget

Bokrecension - Far from You

 
Min bok
Titel: Far from you
Förfatare: Lisa Schroeder
Förlag: Simon Pulse
Sidor: 354
Poäng: 5/5 stjärnor
Språk: Engelska
 
Handling:
Lost and alone...down the rabbit hole.

Years have passed since Alice lost her mother to cancer, but time hasn't quite healed the wound. Alice copes the best she can by writing her music, losing herself in her love for her boyfriend, and distancing herself from her father and his new wife.

But when a deadly snowstorm traps Alice with her stepmother and newborn half sister, she'll face issues she's been avoiding for too long. As Alice looks to the heavens for guidance, she discovers something wonderful.
 
Mina ord:
Jag har funderat länge på om jag skulle läsa Lisa Schroders värs böcker. Idag är jag så glad jag läst denna och att jag har dom två andra väntandes på mig. Älskar denna från början till slut. Fast det bara är på värs känns den som en hel bok. Den är så fin skriven och språket är vackert.
 
Älskar kärlekshistorien med henne pojkvän och hur relationen mellan Alice och sin styv mamma går från 0 till 100 % bra. Hur dom utvecklas och börjar prata och öppna upp sig för varndra under olyckan sen.
 
Första halvan av boken är om Alice och hennes vardags liv. Andra halvan är olyckan. Jag gillar båda bitarna jätte mycket. Hennes styv mamma förlorar sina tår av kylan och jag säger bara oj så hemskt. Kan inte äns föreställa mig det. Kan ni?
 
Jag vill rekomendera denna till alla. Det är den bästa boken jag läst i år och idag kom jag på mig själv med att sakna den och vilja ha mer. Önska boken var längre.

Musikvideo bomb :P

Jag har inte lagt upp Demi Lovato, Selena Gomez och Taylors swift nya musikvidos som kommit över årets gång. Men nu så ;) Vad tycker ni om dom? :)
 
 
 
 

Kärlekstema bok 4

 

Kärlekstema bok 3

 
Äntligen har youtube slutat bråka med mig. Försökt lägga upp denna videon hela dagen, men äntligen är den här till er :)

Bokrecension - The summer i became a nerd

 
Min bok
Titel: The summer i became a nerd
Förfatare: Leah rae Miller
Förlag: Entangled Publishing
Sidor: 258
Poäng: 4/5 stjärnor
 
Handling:
On the outside, seventeen-year-old Madelyne Summers looks like your typical blond cheerleader--perky, popular, and dating the star quarterback. But inside, Maddie spends more time agonizing over what will happen in the next issue of her favorite comic book than planning pep rallies with her squad. That she's a nerd hiding in a popular girl's body isn't just unknown, it's anti-known. And she needs to keep it that way.

Summer is the only time Maddie lets her real self out to play, but when she slips up and the adorkable guy behind the local comic shop's counter uncovers her secret, she's busted. Before she can shake a pom-pom, Maddie's whisked into Logan's world of comic conventions, live-action role-playing, and first-person-shooter video games. And she loves it. But the more she denies who she really is, the deeper her lies become...and the more she risks losing Logan forever.
 
Mina ord:
Detta är första boken på engelska jag läser på flera år. Gick bra, men tar så mycket längre tid på engelska än vandligt. Boken är så där nördigt bra. Imed denna ingår i kärleks temat så tittade jag mycket på kärleken i denna boken och ja den finns där definitift. Maddie blir kär i Logan Vilket jag också skulle ha blivit. Men det är mycket förnekelse i bokens gång om vem den riktiga Maddie är och vill vara. Så hon sårar Logan många gånger på vägen och igronerar sin bästa tjejkompis. Jag har aldrig varit med om en bok som är så här nördig och då menar jag för dom spelar tv-spel, roll spel och läser comic books. Vilket är ass bra! Mer såna här böcker med sprängande av kärlek och nördigheter. Jag hade lätt kunnat bli en i deras lilla grupp. Språket är lätt och roligt. Jag rekomenderar denna till alla er som gillar kärlek med roliga inslag av nörd saker.

Bio klubbsmedlems kväll :D

Vi fick se Känn ingen sorg som baseras på Håkan Helströms låtar och liv. Den var riktigt bra :D Man fick dricka, popcorn och chips. Var där med Marie, Moa, Jonna och Robin. Fick flaskan av Moa hihi
 
 
 
 

Bok nummer 2 kärlekstemma

 

Bokrecension - Hur kär får man bli?

 
Bokväns bok Felicia
Titel: Hur kär får man bli?
Förfatare: Katarina von Bredow
Förlag: Raben&Sjögren
Sidor: 318
Poäng: 5/5 stjärnor
 
Handling:
Här finns det omöjliga valet mellan bästisen och kärleken. Här finns djupa familjekonflikter. Vuxna som sviker. Här finns ett fenomenalt skickligt porträtt av en konflikträdd pappa som duckar för alla problem. Här finns också de vuxnas konflikter, och under alltsammans det stora problemet att kunna säga som det är innan det är för sent. Katarina von Bredow är född 1967 och gjorde redan som 23-åring sensationell debut med Syskonkärlek. Hon har sedan dess skrivit flera ungdomsromaner om omöjlig och förbjuden kärlek, alla intensivt engagerande, men också ett par spännande och roliga barnböcker på Rabén & Sjögren. Hon är bosatt på landsbygden i Småland.
 
Mina ord:
Detta är en av mina favorit böcker av Katarina nu. Denna och Som jag vill vara. Riktigt bra är den. Handlingen och karktärerna är bra och man drass in i deras vardag. Katrin som det handlar om har en bästis som heter Frida. Katrin är väll vad man ska kalla Fridas lilla anhängare, och Frida är populär. Men här i denna boken känns det ändå som att Frida är en riktig kompis till Katrin. Även om jag kan tycka att Katrin var mer lolial till Frida. Jag tycker helt synd om Andreas i boken. Han är så kär i Katrin och hon verkade vara kär i honom också i början. Men sen börjar Adam i klassen och Allt blir rörigt. Men boken slutar bra och förvånar mig lite bara för hur lätsamt det blir med Frida. Jag rekomenderar denna till er som vill läsa en bra svensk ungdomsbok om kärlek och familje problem. Språket är lätt och det flytter fram. Förfatarren förklarar kärlek så bra idenna boken. Kändes dock omdärn för Katrin inte hade en mobil.

Första tema boken kärlek

 

Tema läsning

Mitt första tema blir kärlek <3
Här kommer böckerna som ingår i temat som jag har hemma:
 
Hur kär får man bli
Expert på att rodna
Syskon kärlek
Far from you
I heant you, you hunt me
The summer i became a nerd
Mycket mer än så
 
Sen har jag bokat lite böcker på biblotket som ska vara med i mitt tema:
 
 
 
 

Nytt i brevlådan

 
De utvalda - Tankeläsaren
The summer i became a nerd
I hunt you, you hunt me
Far from you
 

Bokrecension - Vi är inte sådana som i slutet får varndra

 
Rec-ex
Titel: Vi är inte sådana som i slutet får varndra
Förfatare: Katarina Sandberg
Förlag: Gilla Böcker
Sidor: 253
Poäng: 2/5 stjärnor
 
Handling:
Med småstadens siluett tatuerad på underarmen flyttar Cassiopeja Svensson till Stockholm för att studera juridik. I huvudstaden lär hon känna de fina flickorna med pappas pengar som tycker att allt är så himla romantiskt, och på hennes hals växer strimmor av återhållen sanning. I ett utfall av frustration bestämmer hon sig för att börja spela piano, och i trapphuset finns en lapp om privatlektioner. "Jag ska börja ta lektioner för en pianofarbror" är Cassiopejas glada tanke. Men pianofarbrorn visar sig vara ungefär femtio år yngre än väntat, och så vacker att Cassiopeja nästan går sönder.
 
Mina ord:
Ja du kära läsare denna boken var inte så bra. En förvirande början och en seg bok för övrigt. Jag har läst blandat vad folk tycker om boken och jag är en av dom som inte gilla den tyvärr. Språket är bra och förfataren duktig. Men kändes lite lång och som att Kasopeja mest suktade efter Casper och när hon väll fått honom var det inte så bra mellan dom. Så blev en seg läsning och det tog nog någon dag för lång tid. Inte ofta jag sågar böcker men denna och Jag äter apelsiner känns lite i samma stuk och jag gilla inte dom. Dock gilla jag titlen massor. Så det ska förfataren ha kred för. Jag rekomenderar denna till dom som vill läsa om en tjej som suktar efter en kille.

Bokväns paket nummer 2

 
Felicia min bok vän :D
 

Bokrecension - Hemsökt 6 - Den fjärde dimensionen

 
Rec-ex
Titel: Hemsökt 6 - Den fjärde dimensionen
Förefatare: Meg Cabot
Förlag: B Walströms
Sidor: 239
Poäng: 4/5 stjärnor
 
Baksidan:

Sjätte och avslutande delen i Meg Cabots serie om medlaren Suze.
Medlaren Suze är i sjunde himlen. Hon är äntligen ihop med Jesse, det sexigaste spöket som någonsinfunnits. Men medlaren Paul Slater är svartsjuk och är fast besluten att få Suze för sig själv. NärPaul hotar att resa tillbaka i tiden och förhindra mordet på Jesse, blir Suze livrädd. Vad ska hongöra? Om Paul gör allvar av sitt hot får Jesse chansen att leva sitt liv men i en annan tid. Kommer Jesse att vilja leva utan henne eller är han villig att dö för deras kärlek?
 
Mina ord:
Wow gillar verkligen slutet och är glad jag klarat mig igenom hela serien. Jag kan inte säga varför jag gillar slutet då spoliar jag ju för er som kanske vill läsa serien. Men jag rekomenderar den till er som gillar tjej böcker och kärlekshistorier som är bra. Sen kan även rekomendera den till dom som vill läsa om att hon är en medlare och hjälper spöken. Denna var riktigt bra. Finns inte så mycket mer och säga imed att ni vet redan vad jag tycker om serien. För har skrivit recention på 1,2,3,4 allfall av denna serien.

Bokrecension - Paris, cherie så där säger folk alltså

 
 
Bibloteket
Titel: Paris, cherie så där säger folk alltså
Förfatare: Ida Pyke
Förlag: Raben&Sjögren
Sidor: 219
Poäng: 3/5 stjärnor
 
Baksidan:

Stockholm. Åsö Gymnasium är betonggrått och trist. Sjuttonåriga Alva delar tillvaron mellan mamma på Söder och hos pappa i Årsta. Pappa som dricker. En dag går han för långt och Alva flyr ut på stan. Iväg bara. Då händer nåt som bara inte händer: Precis då, när det enda Alva vill är att komma bort. En kvinna på tunnelbanan säger att hon borde jobba som modell och ger henne ett visitkort.

Så plötsligt är det modellsommar i Paris och allt är i färg. Parisfärger. Paris är tunna crêpes med glass och chokladströssel på en smutsig bänk vid Seine. En Serge Gainsbourg-låt i iPoden. Paris är Olga, den rödhåriga modellen som blir Alvas vän och som är både destruktiv och livsbejakande. Och Sebastian med de blå, blå ögonen. Svårfångad och knepig får han hela Alva att pirra.
 
Mina ord:
Anledingen att jag läste denna boken var för jag läste en recention hos någon annan bok bloggare och blev nyfiken. Jag blev inte alls besviken boken är bra. Boken varvar mellan tiden innan Alva åker till Paris och det är i stokholm. Då får man veta bakrunden om hennes familj och liv där. När det utspelar sig i Paris får man följa hennes modell kariär och kärlekshistorien mellan Alva och Sebastian. Dock tycker jag hon är lite naiv. Som om en kille inte svarat när du hört av dej eller inte ringt på 2-3 veckor då ringer man ju inte han igen. Men hon fortsätter och fortsätter höra av sig till honom. Sen blir Alva kommpis med Olga med det röda håret. Olga är vild så då får Alva mer se det vilda livet av Paris, men bara lite. Språket är fint och vakert och förfataren förklarar miljöerna så bra fast det bara är 200 sidors bok. Dock liten text. Omslaget är också vackert. Jag skulle rekomendera denna boken till någon som vill läsa om en tjej i modell världen eller en kärleks bok.

Läs-A-Lot slut

Dag 7 har jag läst 93 sidor i Paris, cherie så där säger folk alltså och 55 sidor i stad av skuggor. Mycket nöjd med min sista dag :)
 
Hur tycker jag det varit?
Jo, i början läste jag och läste jag fast att mitt huvud dunkade av huvudvärk. Men det funkade. På tisdagen vaknade jag och måde bra. Det var den dagen veckans serier började. Jag kollade på ett avsnitt när jag åt. På onsdagen lika dant. Men på torsdagen började jag bli små trött på att bara läsa och såg något av avsnitt av One tree hill endå. Men fick gensat dåligt samvete och började läsa igen. Näst sista dagen tvätta jag sen var jag i Helsingborg på kvällen så han bara läsa pyte lite. Nu sista dagen läste jag massor igen. Jag har upplevt detta mycket roligt och kan tänka mig göra om det nästa sommar. Är ni med då? Att göra videos varje dag har varit kul men även krävande att dom skulle göras hihi Kommer nog inerst inne sakna det. Men ska bli skönt och inte läsa på mål och bara läsa när jag känner för det och har tid igen
Hur många hela böcker blev utläst?
3 st
 
Vilka mål klarade jag?
Läsa ut en serie och teglsten på över 300 sidor.
 
Mål jag inte klarat?
Läsa 5 böcker och en omläsning. Men en omläsning var bara om jag han.
 
Hur många sidor har jag läst?
1208 :)
 
Vilka böcker har jag läst ut?
Hemsökt
Om jag inte sett honom
Matilda
 
Vilka böcker är på började?
Stad av skoggor
Paris, cherie så där säger folk alltså
 
 

Dag 6 Läs-A-Lot

Läst bara 40 sidor så varit ett dåligt dyngn och mycket att göra. I morgon är sista dagen. Känns lättande men endå synd. Detta är ju så kul :)

Dag 5 Läs-A-Lot

Klarat läsa klart en serie detta dyngnet :)
 

Dag 4 Läs-A-Lot

 

Mini recension x 2

Raben&Sjögren / Om jag inte hade sett honom / Bibloteket
Jag tyckte denna var okej. Jag trodde skulle vara en romantisk kärleksbok. Mer bara en sommarbok om att rädda en kille som var utsat. Svårt och förklara.
 
Raben&Sjögren / Matilda / Bokvänsbok
Jag gillar denna mycket och den följer filmen handling bra. Det märks det är en barn bok. Inga långa kapitel och lite text och mycket bilder. Jag ville läsa denna för jag älskade filmen som barn.

Dag 3 Läs-A-Lot

Hur går det för er, berätta gärna? :)
Varje gång jag läst ut en bok lägger jag upp en bild på min instagram JagJulia87
 
 
 

Dag 2 Läs-A-Lot

Robins inturaktiva berättelse http://themumblingtoad.blogg.se/
Klarat en tegelsten på över 300 sidor idag :D
 
 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!