dag 1 Läs-A-Lot

Hej, mitt Internet har kommit och gått här hemma så blir igen video idag. skriver nu i mobilen. Första gången jag gör det :p jag har läst sidan 87 till 182 i om jag inte hade sett honom. mer har jag inte hunnit för är sjuk också. kräkt hela natten och haft huvud värk under dagen idag. men ska fortsätta läsa nu för mår så mycket bättre :) men med att jag blev sjuk så har jag läst på bra Hihi hur går det för er? :)

Månadsraport

Juni 2013
Antal lästa böcker: 9
 
Titlar:
Järnkonugen
Beautiful Creatures
Carlstensveckan
Tyst
Hemsökt 5
Hemlös
Jag bitter i apelsiner
Vem kan segla för utan vind?
Blunda och hoppa

Påbörjat: Rubin röd och Om jag inte sett honom
 
Rec-ex: 8
Mina böcker: 0
Bibloteket: 1
 

Start Läs-A-Lot

 

Bokrecension - Blunda och hoppa

 
Rec-ex och vinst
Titel: Blunda och hoppa
Förfatare: Sarah Dessen
Förlag: Raben&sjögren
Sidor: 365
Poäng: 4/5 sjtärnor
 
Baksidan:
Remy är en ganska cynisk, lite bitchig tjej som tycker att relationer är bäst om de är korta och utan engagemang. Hon tar aldrig några risker, hon har noll tillit till människor, och hon är expert på att göra slut. Kanske har det någonting att göra med att hennes mamma är inne på sitt femte äktenskap och på att hennes pappa är död. Men så träffar hon Dexter, en musikerkille som inte alls är hennes typ. Tror hon.
 
Mina ord:
Denna är inte min favorit av dom 4 böckerna som kommit ut på svenska av Sarah Dessen. Men samtidigt inte den jag gillat minst. Remy är den populära tjejen som inte tror på kärleken men endå haft en hel lista med killar bakom sig. Hon träffar Dexter och saker ändras på bara några veckor. Hon blir stört förälskad, fast att hon inte vill inse det. Remy är nog ingen tjej jag skulle vilja ha som kompis men är intrasant att följa i en bok. Jag lyssnade på denna i våras som ljudband och gillade den. Kan säga att andra gången nu känndes det som en omläsning och den blev bara bättre. Så andra gången var den bättre än första. Denna är lika sommrig som dom andra böckerna och det känns som att Dessen kör på samma konsept. tjejen slutar high school, har lite fmailje problem, och så möter hon en kille som förändrar henne till det bättre. Någon mer än jag som reagerat på detta? Jag rekomenderar denna till er som vill läsa sommar böcker med kärlek i.

The bling ring

 
Hej idag var jag och såg The bling ring med Emma Watson i en av huvudpersonerna. Jag måste säga att denna är riktigt, riktigt bra :D Vill rekomendera den till er där ute. Bra upp lägg och filmen hade bra skådespelare och den baseras på verkliga händelser.
 
Jag hade tur när jag stog i kassan idag. Hade ett bio kort som jag hade 70 kr på så trode jag skulle betala 30 kr bara. Så lämnar jag fram mitt biomedlems kort och hon i kassan säger du har tillräkligt med poäng för en bio biljett här. Så sa jag okej kör på det :D Så ärligt fick jag se den gratis yay :D
 
 

Nytt i brevlådan

 
Jag var mycket nyfiken på vad detta var för ett paket. Men hade mina för anningar :P
 
 
Väll inslaget var dom
 
 
Visade sig vara mina bok vinster :)

MIdsommar video :)

 
Så här såg min midsommar ut och den blev mycket trevlig :) Hur var eran?:)
 
Btw youtube stängde av ljudet :(

Bokrecension - Vem kan segla för utan vind?

 
Bibloteket
Titel: Vem kan segla för utan vind?
Förfatare: Lina Forss
Förlag: Bonnier Carlsen
Sidor: 288
Poäng: 3/5 stjärnor
 
Handling:

Bye bye London, hej hej Sandhamn!

17-åriga Timmys Londonliv har vänts upp och ned. När Timmy står på gatan utanför porten och vinkar in en taxi som ska ta henne till flygplatsen lämnar hon trassliga kärleksrelationer bakom sig. För i sommar ska hon jobba på KSSS seglarläger på Sandhamn där hon varit lägerunge så många somrar. Men lugnet ute i skärgården upphör tvärt när Timmys mobil blinkar till. Ett sms. Från Prinsen med sammetsblicken. Han väntar nere på bryggan.

Mina ord:

Detta är 3dje boken och den är snäppet bättre än 2an som jag inte alls gillade. Känns inte som att Timotej har gjort någon utveckling knapt under böckernas gång. Utan står och klampar med samma problem. Hon faller för fel killar och i denna tillomed fel tjej. Ja ni läste rätt, i denna blir hon kär i en tjej. Inga problem för mig, snarare tycker jag det var intresant. Men fick aldrig något beronde behov att läsa boken hela tiden. Jag kunde lätt ta små pauser och så. Språket är lätt och boken är lite kortare än dom andra två. Jag tycker har du läst första och andra boken kan du läsa denna. Plus det är mycket sommar känsla över den i med den utspelar sig på sommaren och på ett läger där hon jobbar.


Läs-A-Lot 2013

Detta är skapat av Anna och Emeile Sen har även Nellon gjort ett inlägg :)
Det kommer äga rum om en vecka den 30/6 till 6/7 :)
Är så taggad till detta hihi

Ljust nu

Ljust nu sitter jag och läser i Vem kan segla för utanvind? :) Någon mer som ska läsa denna någon gång? :)
 

Glad midsommar

Vill bara önska er en glad midsommar och att er dag igår var trevlig :)
 
 

Book Haul 5

Hej, nej jag är inte team Edward utan Jackob! Äger den för fick den av pappa hehe  Fick bli den tröjan för det var den jag hade på mig hehe
 
 

Carlstensveckan

Här har förfataren Johanna lagt upp min recension Carlstensveckan  
Blev så glad när jag såg det nu. Tack Johanna :D Det har även kommit upp en bok-trailer till boken.
 

Sommar läsning

Hej läsarna <3
Nu har min lista ändrats igen på vad jag vill läsa i sommar. Det blir:
Vem kan segla för utan vind? - Lina forss
My Girlfrend is a geek
Blunda och hoppa - Sarah Dessen
Rubinröd
Hemsökt 6
Farlig förmåga - Jessica Spotswood
 
Detta var ingen speciell ordning men det är planerat än :P

Helgen :)

Hej, denna helgen bor jag hos Moa. Kommer vara tillbaka hemma på tisdag. Inte blivit så mycket läsning under helgen men kommer bli bättre idag :) Annars skulle jag mest säga att den nya desingen håller på att fixas. Jag tycker den är så fin :D Kram Julia

Gäst bloggare i sommar: Moa

 
Moa och jag har varit bästisar och känt varndra nu i 4 och halft år :) Vi träffades i gymnasiet där vi gick i varsin klass och inriktning på barn och fritids programet. Moa gillar att läsa böcker. Under henns uppväxt vet jag att hon läste Harry Potter serien bland annat. Så ibland blir vi lite små nördiga med att kunna mycket om den serien hehe Hon är duktig på alla des verse spel. Jag klår inte henne så ofta. Men ibland kan det vara bra när jag själv sitter fast och kan få hjälp :) Moa ska skriva lite recentioner här i sommar är det tänkt.
 
 

Upptatering om allt möjligt :D

Hej, idag har jag umgåts med Ayla och sett 2 filmer och prattat lite framtid in för min blogg och ätit tacos :) Jag ska strax sätta mig och välja någon ny bakrund och utsende till min blogg. Sen när jag och Ayla tagit några mer bilder så ska hon hjälpa mig och fixa och sätta in den här :) Vi har tagit en bild än så länge och den lägger jag in i inlägget här :)
 
En annan planering är att två av mina vänner ska få gäst blogga här inne i sommar :) Moa ska läsa Alice i sombiland och recensera den :) Vem vet hon kanske vill skriva om fler böcker vi får se. Vet att hon ska även låna för eller senare exploderar jag, så kanske den. Ayla kunde tänka sig att göra det. Så vi kan ju hoppas. Idag fick jag henne att boka divergent och cirklen och eld på biblotektet :)
 
Jag har mycket tid till bloggen för till fället för jag söker jobb igen. Dock ska jag jobba måndag och onsdag nästa vecka som vikarie på fritids :) Är inskriven i vikarie listan på en skola nu, alltid något.
 
Sen funderar på att göra en omläsning på Mycket mer än så av Sarah Dessen mest för den är sommrig och jätte bra! Men tror inte jag kan priotera det tyvärr har lite för många oläsa böcker och läsa. Så nu ikväll ska jag starta på Rubinröd som jag velat läsa ett bra tag nu :)
 
 

Mini recension x 3

Gilla böcker / Jag biter i apelsiner / Rec-ex
En okej bok. För korta kapitel och inget djup. Annars var den bra
 
 
B Wahströms / Hemlös / Rec-ex
Sorlig men en bra barn bok om en flicka som ser sin mamma och hund i syne.
 
 
B Wahströms / Hemsökt - 5 Medlaren / Rec-ex
Jag älskar den. Sen vet ni ju vad jag tycker om serien sen innan och meg cabot. Känner mig tjatig och skriva det igen.
 

Bokrecension - Tyst

Rec-ex
Titel: Tyst
Förfatare: Hannah Harrington
Förlag: Harlequin
Sidor: 304
Poäng: 5/5 stjärnor
 
Baksidan:
Chelsea har aldrig kunnat bevara en hemlighet ... förrän nu.
Alla har någon gång skvallrat om något de inte borde - men senaste gången Chelsea avslöjade en hemlighet ledde det till att någon nästan dog. Så Chelsea bestämmer sig för att avge ett tysthetslöfte. Om hon håller munnen stängd kan saker åtminstone inte bli värre, eller hur?

Fel.
Att plötsligt stå upp för något hon tror på gör den tidigare populära Chelsea utstött och trakasserad. Men med hennes nya sätt att kommunicera möter hon också nya oväntade vänner, som skateboardkillen Sam. Han är den sista personen som borde ge Chelsea en andra chans, det är hans bästa vän som skadades mest av hennes skvaller. Men trots det är han den enda som förstår. Och den enda som kan hjälpa Chelsea att upptäcka vem hon egentligen är ... och vem hon vill vara.

 

Mina ord:

Oj, oj vilken bra bok. Jag har fått en ny favorit att ställa i hyllan. Chelsea börjar som en mean girl med sina kompisar och firar nyår. Men hon ser något och berättar för polisen, vad hon sett. Det får konsekvenser. Dom populära tjejerna och killarna vänder i mot henne. Efter någon dag börjar Chelsea umgås med dom som kallas för nördarna och hon börjar förstå vad riktig vänskap är. I detta gänget träffar hon Sam. Man kan ju säga att jag fått ett nytt favorit bok par. Dom är så fina och allt kom inte direkt utan en bit in. Chelseas resa från mean girl till att få äkta vänner och ett jobb är stor. Hon blir det bättre och inser saker, och det gillar jag. Hon läger även ett tyst hets löfte. Så under bokens gång säger hon inget alls. Nikar eller skriver när hon komuniserar. Jag började fundera skulle jag klara det? Hmm nej tror jag inte jag hade. Är aldeles för prat glad av mig. Men i denna boken så är hon så stark som klarar det och det ger en bra ifekt på händelse loppet och gör storryn speciell. Jag tycker mycket om boken och vill tacka förlaget så mycket för jag fick den, tack. Jag rekomenderar den till dom som vill läsa om hur mycket ord kan förstöra eller om mobining eller bara en bra ungdomsbok.


TagTegesltentagen

Det man ska göra är följande:

- Hitta de fem tjockaste böckerna i din bokhylla som du har läst 
- Samt de två tjockaste böckerna i din TBR-pile (alltså böcker man inte har läst än)

Mina fem tjockaste böcker som jag läst är:

Cirkeln (516)
Eld (634)
Harry Potter - och Fenixordern (1001)
Så länge vi båda andas (554)
Beautiful Creatures (517)
 
 
 
De två tjockaste böckerna i min TBR-pile:
 
Genom dina ögon (606)
Elsas hemlighet (443)
 
 

Sommar TAG

1. Vilka 5 böcker bara MÅSTE hinna läsas i sommar?
Tyst (läser nu)
Rubinröd
Hemsökt 5
Hemsökt 6
De utvalda: tanke läsaren
 
Kanske inte sommar böcker med dom e planerade. Sen kan det ändras hehe
 
2. Vilken bok är du egentligen inte så sugen på men känner att det är dags att ta tag i?
Elsas hemlighet
 
3. Var är bästa stället att läsa i sommar?
Ute på stranden eller i gräset. I min säng.
 
4. Handen på hjärtat, var tror du att du faktiskt kommer att läsa någonstans?
I min säng.
 
5. Vilken bok tror du kommer bli sommarens bästa?
Tyst tror jag.
 
6. Vilken bok borde ALLA läsa i sommar?
Alla tre böcker av Jenny Han eller Mycket mer än så av Sarah Dessen
 
7. Strand eller hängmatta?
Båda två :)
 
8. Deckare eller roman?
Roman, för gillar inte deckare.
 
9. Favoritgenre?
Ungdomsböcker, fantasy, ya...
 
10. Tagga 3 andra!
http://www.lexielaser.org/
http://efji.blogg.se/

Nytt i brevlådan (Book Haul 4)

 
Om ni vet ordningen på den serien så får ni gärna säga det till mig :)

Bokväns paket 1

Vi har temat böcker som blivit film :) Länk till Felicia 
 
 

Bokrecension - Carlstensveckan

Rec-ex
Förlag: B Wahlströms
Titel: Carlstensveckan
Förfatare: Johannna Schreiber
Sidor: 223
Poäng: 5/5 stjärnor
 
Baksidan:
Ebba har längtat hela året och nu är hon äntligen här, på Marstrand och seglarlägret Carlstensveckan, tillsammans med bästisarna Nova och Carro. Carlstensveckan har ett legendariskt rykte och Ebba ser fram emot en vecka av tuff segling, sköna människor och pirrigt hångel. Snygga killar råder det inte brist på och Ebba får snart svårt att välja mellan söta Pontus och galna Johan. Men allt är inte sol och glädje. Novas och Ebbas vänskap sätts på prov och Ebba tvingas konfrontera sin bästa kompis och sina egna känslor.
 
Mina ord:
Sådan mysig bok. Jag är så glad jag väntade med denna så man verkligen fick sommar känslan i sig, när man läste. Boken handlar om Ebba som första gången åker på läger. Jag tycker lägret och miljöerna är bra beskrivna. Dock är boken skriven i tredje-person och jag hade nog trott den skulle bli bättre i jag-perspektiv. Det var kärleks par åt höger och vänster. Men så ska det väll vara på läger när man är 15 år, antar jag. För vissa kanske det skulle bli mycket drama, men för mig blev det en bra härlig sommar läsning. Ebbas och Johans kärlek känns så äkta när förfataren beskriver sitvationerna i boken, när dom är tillsammans. Går lite som i en berg och dalbana och man vet inte om det ska sluta bra eller dåligt när dom ska hem från lägret. Jag rekomenderar denna till alla som gillar ungdomsböcker och sommar läsning. Jag skulle kalla denna en svensk perfekt ungdomsbok.

Bokrecension - Beautiful Creatures

Rec-ex / Min bok
Titel: Beautiful Creatures
Förlg: Semic
Förfatare: Kami Garcia och Margaret Stohl
Sidor: 528
Poäng: 4/5 stjärnor
 
Baksidan:
En förbannelse, ett val, två öden . När sextonårige Ethan möter den nya mystiska tjejen Lena, inflyttad till det lilla sydstatssamhället Gatlin, slår det gnistor. Hennes gröna ögon, mörka hår och gåtfulla personlighet fascinerar Ethan. De dras obevekligt till varandra, men deras kärlek är farlig och hotar att avslöja mörka hemligheter ur det förflutna.
När Lena fyller sexton år kommer hon att förändras. En okänd värld av magi väntar på att slå klorna i henne. Hennes krafter håller på att vakna, och hennes kärlek till Ethan kan inte få fortsätta . Men Ethan är beredd att göra vad som helst för att inte förlora Lena. Han tänker inte ge upp.
 
Mina ord:
Jag såg filmen och blev nyfiken på boken. Fick boken som pdf fil av förlaget. Blev jätte glad och provade. Läste 150 sidor, sedan bestämde jag mig att läsa på min mini laptop var ingen höjdare tyvärr. Har ju igen ipad eller likande att läsa böcker på. Men tack förlaget för jag fick boken, är mycket taksam för det. Så jag gick och köpte boken.
 
Tyckte det var kul att läsa ur killens perpektiv. Alla andra peranormal romans böckerna har det varit i tjejens och att killen är övernaturlig på något sätt. Men här är det tvärtom. Intresant intresant. Detta är en stor tegelsten som tog tid att läsa för mig. Men nu efteråt är jag så stolt över mig själv att jag läst hela. Jag läste väll ungefär 200 sidor intensift. Men sen la jag mig den ifrån mig och läste några böcker i mellan. Nu i dagarna slukade jag resten av alla sidorna. Jag behövde det uppehållet för att kämpa på med den. Imed i mitten blev boken lite små seg tyvärr. Men början och slutet gick fort.
 
Jag gillar karaktärerna speciellt Macon. Han kändes viktig. Lenas och Etahns kärlek känns äkta genom hela boken, så man vill bara att dom ska få vara tillsammans. Slutet på boken var anorlunda från filmen och jag gillar slutet på boken bättre. Kommer vilja läsa fortsättningen på serien om den kommer ut på svenska. Så det kommer jag hålla tummarna för att den gör. Så blev du nyfiken på boken efter sett filmen eller tvärtom så gör det. Boken e mysig.
 

Bokrecension - Järnkonugen

Rec-ex
Titel: Järnkonugen
Förfatare: Julie Kagawa
Förlag: Harlequin
Sidor: 384
Poäng: 4/5 stjärnor
 
Baksidan:

Det har känts som att något varit lite udda med Meghan ända sedan hennes pappa mystiskt försvann tio år tidigare. Hon har aldrig riktigt passat in i skolan, eller i hemmet. När en mörk främling börjar betrakta henne på avstånd, och hennes bäste vän blir märkligt överbeskyddande, inser Meghan att något är på väg att hända.

Men hon hade aldrig kunnat gissa sig till sanningen: att hon är en mytisk älvkonungs dotter och en pjäs i ett blodigt krig. Meghan kommer nu att få reda på hur långt hon är beredd att gå för dem hon älskar, och för att stoppa en ondska som ingen magisk varelse någonsin vågat sätta sig upp emot.

Och hon kommer också att få veta hur det känns att finna kärleken i en ung prins som hellre vill se henne död än låta henne komma honom nära …

 

Mina ord:

Oj vilken överaskning denna boken blev. Jag fastnade ganska så snabbt för boken och dess handling. Meghan lever ett vanligt tånors liv i Usa och helt plötsligt drass hon in i en värld där först och fremst alver bor. Hon ska hitta sin bror som blivit kidnapad. Det som förvånade mig mest är att det är så mycket olika djur och varelser som dycker upp under bokens gång. Allt från tomtar till katter. Det är mycket späning och känns inte som en lugn stund knapt i boken för det händer något hela tiden. Det är ju även en fin kärlekshistoria i boken och den gillar jag. Så jag tycker denna var riktigt bra och ser fram i mot uppföljarna som står i min olästa hög. Jag rekomenderar denna till er som vill läsa en bok med mycket övernaturligt som händer.

 


Bokvän Presentation

Hej, idagarna har jag snackat mycket med Felicia på bloggen http://efji.blogg.se/ och vi har bestämt att bli bokvänner :) Tycker det ska bli kul och spännande detta. Felicia kanske inte har en bok blogg, men böcker läser hon :) Båda brukar läsa på svenska och det är ju en fördel.
 
Vårt första tema är, trumvirvel Böcker som blivit film :D
 
 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!