Månadsraport

Maj 2013
Antal lästa böcker: 3
 
Titlar:
Hemsökt 4- På liv och död
Stjäla the show
Som om ingenting

Påbörjat: Beautiful Creatures och Järnkonugen
 
Rec-ex: 1
Mina böcker: 1
Bibloteket: 1
 

Bokrecension - Som om igenting

Bibloteket
Titel: Som om ingenting
Förfatare: Katarina Von Bredow
Sidor: 215
Förlg: Raben och sjögren
 
Baksidan:

På skrivarkursen träffar nittonåriga Elin Paul. De finner en alldeles speciell samhörighet och Elin känner att det börjar utvecklas något mer mellan dem. Sakta går det upp för henne att hon är kär. Allvarligt kär. Men Paul är tjugofem år äldre än Elin. Och han är far till Tessan, Elins bästa kompis. Hon kämpar emot. Det får inte hända, det finns inte. Men det händer i alla fall.

Mina ord:

Detta är inte den första jag läser av Katarin och inte den sista. Detta är en av hennes böcker jag gillar mindre. Fastnade aldrig ritigt för någon karaktär eller handlingen. Men det är annars egentligen en bra svensk ungdoms bok. Har det vandliga, bli ovän med bästa kompisen, killar och förbjuden kärlek. Språket är bra och lätt. Man läser boken snabbt. Jag har några andra böcker av förfataren jag ska läsa. Så rekomenderar den till er som gillar hennes böcker och som vill läsa om förbjuden kärlek.


Bokrecension / Ljudband / Wake (Wathersong)

Ljudband
Titel: Wake (Watersong)
Förfatare: Amanda Hocking
 
Baksidan:
Gorgeous. Fearless. Dangerous. They're the kind of girls you envy; the kind of girls you want to hate. Strangers in town for the summer, Penn, Lexi and Thea have caught everyone's attention—but it’s Gemma who’s attracted theirs. She’s the one they’ve chosen to be part of their group.

Gemma seems to have it all—she’s carefree, pretty, and falling in love with Alex, the boy next door. He’s always been just a friend, but this summer they’ve taken their relationship to the next level, and now there’s no going back. Then one night, Gemma’s ordinary life changes forever. She’s taking a late night swim under the stars when she finds Penn, Lexi and Thea partying on the cove. They invite her to join them, and the next morning she wakes up on the beach feeling groggy and sick, knowing something is different.

Suddenly Gemma is stronger, faster, and more beautiful than ever. But her new powers come with a terrifying price. And as she uncovers the truth, she’s is forced to choose between staying with those she loves—or entering a new world brimming with dark hungers and unimaginable secrets
 
Mina ord:

Jag tyckte det var spännande och få veta hur tjejen skulle bli sjöjungfru. Jag trodde när jag skulle börja lyssna på denna boken att sjöjungruarna var goda. Men nej det är dom inte direkt. Så det chokerade mig lite. Det är två huvudpersoner i boken. Dom två systrarna och det varierar i varje kapitel mellan dom och uppläsaren sa aldrig vem av dom det var. Så det gjorde det lite små förvirat ibland. För dom har varistt kill intresse och det gjorde inte det lättare att hålla i sär dom. Boken är bra och mysig. Rekomenderar den till dej som vill läsa någott lätt och en ungdomsbok.

Nytt i brevlådan

Två nya böcker från Gilla böcker förlag. Så tack för dom :D
 

Bokrecension - Stjäla the show

Min bok
Förlag: Raben och Sjögren
Titel: Stjäla the show
Förfatare: Emmy Abrahamson
Sidor: 314
Poäng: 4/5 sjtärnor
 
Baksidan:

Filippa Karlssons drömmar har gått i uppfyllelse! Hon har flyttat till London, börjat ett nytt liv och kommit in på världens bästa scenskola. Men det blir allt annat än glamoröst. Filippa lär sig snabbt att livet på scenskolan består av killar som ständigt fiser, tungsinta ryska lärare som vill att eleverna ska slicka väggarna och en hänsynslös rivalitet.
 
Mina ord:

Ettan är mer om sommare innan RoyDrama, massor med festande och adisons och killar. Medans i denna är 95 % fokusen på lektionerna och hur det är i skolan. Lite killar finns det också i år 1 och 3, alltid trevligt. Felippa är mer mogen i sättet att vara och i valet av killar. Men endå under år 2 och 3 på skolan blir hon besviken på sina roller  hon får i pjäserna som sätts upp. Men som titlen säger kan du förvänta sig att det löser sig. Hur kommer jag inte säga det får ni läsa själva. Detta är ingen vanlig svensk ungdoms bok endligt mig för den utspelar inte sig i sverige, utan i London. Så då blir det mer en svensk tjej i London. Vilket är intressant. Är denna bättre än 1an? Jag skulle säga nej dom är lika bra. Språket är lätt och det går snabbt och läsa. Jag rekomenderar denna till er som vill läsa en ungdomsbok om någon som vill bli skådis och som vill ha kärleks historier med killar i en lagom mängd. Jag ser mycket fram i mot 3an och sista delen. Någon som vet när Make it stort kommer ut?

Nytt i brevlådan

Idag kom Stjäla the show som jag börjat att läsa :) Sen under föra veckan kom resten av Narnia böckerna.
 

Bibloteket

Idag tänkte jag åka till Bibloteket vilket jag gjorde. Hmm när jag kommer fram är det stängt :O Sen när är det stängt på Malmö statsbiblotek en söndag bara så där? :O Aja får åka ditt i morgon i stället efter jobbet då i stället :) Behöver lämna böcker och sen ville sitta där och mysa hihi Dom har såna mysiga stora puffar där man kan sitta :)
 
Annars går läsningen tyvärr segt. Läst kanske 400 sidor i Butefull creaters och ca 200 i Järnkonugen. Men jag kämpar fast att jag är trött efter jobbet :) I veckan ska Stjäla the show komma i brev lådan. Då vill jag kasta mig över den. Som jag längtat efter den ;)
 
Bild från Tovlie i Danmark för 2 veckor sedan :)
 

Trevlig helg :)

Nu ska jag snart åka och se Eruvison song contest med lite vänner och ha en trevlig lördags kväll :) Det hoppas jag ni också ska få :)
 
Här kommer två bilder från vår promenad i går kväll :D
 

Omslags nytt

Först har vi Nycklen som fått ett omslag och en beskrivning av vad som ska stå på baksidan. Plus att den ska vara på över 800 sidor :) Boken kommer i November. Detta ska bli så kul och jag längtar så.
 
Beskrivning:
"Det har gått drygt en månad sedan tragedin i Engelsfors gymnasiums gympasal. De utvalda får ingen tid att återhämta sig innan deras värld vänds upp och ner igen. Frågor besvaras. Hemligheter avslöjas. Lojaliteter prövas. Tiden håller på att rinna ut och till slut kan De utvalda bara vara säkra på en sak: Allt kommer att förändras."
 
 
Sen har det kommit ett omslag till tredje boken som ska heta Allegiant. Det ska också bli intressant när den kommer. Dock inte läst andra boken än.
 
 
Ser ni också fram i mot detta så som jag? :D

 
 

Bokrecension - Hemsökt 4 - På liv och död

Rec-ex
Titel: Hemsökt - På liv och död
Förfatare: Meg Cabot
Förlag: B Whaströms
Sidor: 248
Poäng: 4/5 stjärnor
 
Baksidan:
Vem är begravd i Suzes trädgård?
Medlaren Suze gör en hemsk upptäckt. Det ligger ett gammalt skelett begravt på deras tomt!
Det är en underbar, varm sommar, som gjord för lata dagar. Men istället för att ligga på stranden måste Suze jobba som barnvakt på ett hotell hela lovet. Trist, förutom att ett av barnen visar sig vara en medlare och hans bror är en riktig snygging. Fast Suze får snart annat att tänka på - ett skelett hittas nergrävt hemma på tomten. Tillhör det Jesse, det sexiga spöket Suze är hopplöst förälskad i? Är det därför hon helt plötsligt inte kan hitta honom? Eller har hans försvinnande med något mer ondskefullt att göra? Suze är fast besluten att hitta Jesse och att lösa mordet på honom - även om det kan komma att kosta henne livet - och Jesse.
 
Mina ord:
Denna får jag säga är bättre än del 2 och 3. Denna var spännande och bättre handling. Sen sista sidan gjorde priken på iet. Men kan ju inte säga vad då spoliar jag ju för er. Som vandligt I början tror man att en av personerna är en sådan snygg kille hon ska dejta som hon inte gör och sen i slutet byter han sida och man får se vem han verkligen var typ. Som jag nämnt tidigare är Meg Cabot en favorit för fattare och med denna delen har hon gjort det igen. Denna serien är till dig som vill lässa något lättsamt och roligt.

Bokrecension - Underbara helvete

Rec-ex
Förlag: Kalla Kullor
Titel: Underbara helvete
Förfatare: Jamie Mcgurie
Sidor: 363
Poäng: 4/5 stjärnor
 
Handling:
En våldsamt intensiv kärlekshistoria som kommer att hålla dig klistrad vid boksidorna. Abby har lämnat sitt mörka förflutna bakom sig, fast besluten att aldrig återvända. Tillsammans med sin bästa kompis America har hon flytt till Eastern University för att börja ett nytt liv. Hädanefter ska hon vara en duktig flicka. Men så möter hon Travis, killen som slåss för pengar på illegala slagsmålsklubbar och som alltid har ett koppel av tjejer efter sig. Abby lovar sig själv att aldrig falla för Travis och i stället inleder de en vänskap. En vänskap som med tiden fördjupas och intensifieras tills den plötsligt har förvandlats till just det Abby med alla medel försökte undvika. Hon vet att de inte är bra för varandra, ändå kan hon inte hålla sig borta ifrån honom. Deras relation blir snart alltmer kaotisk, underbar och destruktiv. Samtidigt smyger sig Abbys förflutna allt närmare och hotar att rämna hela deras värld. Tillsammans är de en katastrof. Ett underbart helvete.
 
Mina ord:
Denna läsningen för mig blev precis som i bokens titel. Det var helt underbart vissa bitar av boken medans andra belv ett helvets kämmpande och komma igenom. Anledningen är att jag inte gillar bad boyes och kaksiga tjejer med temprament. Så när det var bra och underbart var det när det var bra mellan dom. Annars tyckte jag det mest var jobbigt. Så jag i stort sätt älsk hatar denna boken. Boken fånga in mig för det fanns endå ett intresse att läsa om ett ohälsosamt förhållande. Få en inblik på hur det kan vara. Författaren skriver med inlevelse och med en bra berättar röst.
 
Jag känner att jag skulle vilja lära känna karaktärerna lite mer hur dom var innan dom träffades. Det fick man inte veta så mycket om. Men på något sätt fasnade jag tycke för Travis och ville bara att dom skulle vara tillsammans och att han skulle ändras till det bättre vilket han gjorde.
 
I nästa bok som jag hoppas ska översättas till svenska läser man ur Travis perspektiv. Det tror jag är mer intresant än ur Abbys.
 
Boken kunde kortasts ner lite och tagit bort brand cenen helt endligt mig.
 
Denna boken rekomenderar jag till dej som gillar kärlek med pasion och mycket sex och bråk. Den är lätt läst.

Nytt i brevlådan (Book Haul 3)


Nytt i brevlådan

 
Någon som är nyfiken? :)

Månadsraport

April 2013
Antal lästa böcker: 5
Titlar:
För eller senare exploderar jag
Divergent
Det går bara inte
Ibland bara måste man
Underbara Helvete
 
Påbörjat: Beautiful Creatures (läser ljust nu)
Rec-ex: 2
Mina böcker: 1
Bibloteket: 2
 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!