Nycklen

 
 
Såg denna nys på facebook och nu är det inte mycket kvar 1 och halv månad bara. Längtar jätte mycket. Gör ni det också? =)

Allmän upptatering (läsning)

Jag har börjat att läsa igen och tycker det är kul. Dock ligger jag efter med recentioner. Kick ass serie albumen och Amanda och Alex är inte recenserade än. Läste även ut switched at birth: A mothers diary (men är osäker om jag ska recensera den eller ej. Läste den mer för min egen skull, för älskar serien.) Ljust nu har jag tagit upp Insurgent igen och fastnade totalt efter uppehåll i någon månad nu. Ibland behöver jag bara en pause från en så tung bok. Och med tung då menar jag allt krig o dystopi aktigt. Men nu så :) Sen efter att omslaget visats till 3dje boken i The Selection serien blev jag genast jätte sugen på att läsa den serien. Så har fixat dom två första till min Ipad yay :D
 
Så det är vad som händer ungefär ljust nu på läs fronten. Vad läser ni? :)

Harry Potter moment of the week

 
 
Denna veckan är frågan: Favorite character?
 
Neville är min favorit o oj vilken resa han gjort från första boken till sista. Han är så modig och lolijal till sina vänner. Om han var med när man läste brukade det bli lite småt extra intressant. Fast ja i början av serien när man var liten trodde man inte han skulle ha så stor roll för serien men sen i 5an fattade man att han skulle det. När jag läste sista boken och trion kommer till Hogwarts igen så när jag fick veta att han och Giny tagit över Dumbledors arme så jag hoppade sittandes i sängen och var sjukt glad :D
 Dock hur dom stylat honom som spelar Nevill i 3an är förfärligt :(
 
http://uncorkedthoughts.blogspot.se/p/harry-potter-meme.html
 
 

glee 2 dagar kvar :)

 
 
 

Glee 3 dagar kvar :)

Så nu börjar mitt maraton med säsong 4. Så man bara kan börja se säsong 5 och minas alla vårens händelser (A)
Dock undrar jag varför denna serie annses som komedi? Borde snararde vara drama :P
 
 

För Harry Potter älskare <3

 
 

Glee 4 dagar kvar! ;)

 

Bokrecension - Vi måste sluta ses på det här sättet

 
Rec-ex
Titel: Vi måste sluta ses på det här sättet
Förfatare: Johanna Lindebäck & Lisa Bjärbo
Förlag: Gilla böcker
Sidor: 334
Poäng: 4/5 stjärnor
 
Handling:
Hanna går i tredje ring och drömmer om att flytta till Paris. Jens är tjugofyra och försöker vänja sig vid ett nytt liv. När de ses vid en fullsmockad bardisk blir de nästan osams. När de ses på tunnelbanan hem skrattar de, och när det är dags att skiljas kan Hanna tänka sig att ta en omväg. Hem till Jens. Nästa gång de ses är genom Jens nya jobb, på Hannas skola.

"Vi måste sluta ses på det här sättet" är en ung-vuxen-roman som blandar både humor och romantik. Lisa Bjärbo och Johanna Lindbäck berättar en kärlekshistoria från två håll, perspektivet växlar mellan de båda huvudpersonerna, skildrade av en författare vardera.
 
Mina ord:
Jag gillar boken mycket och man fastnade lätt för boken. Boken är anorlunda för att den ena huvudpersonen som är kille har barn och nydligen separerat. Vilket gör kärlekshistorien mer kompliserad än vad det skulle behöva vara. Sen finns det en faktor till som gör den kompliserad men är räd för och spolia då så det kommer jag inte gå in på.
 
Hanna är en 18 årig tjej med drömmar om Paris efter studenten och att läsa i hennes perspektiv blev inte lika intressant som i Jens perspektiv. Hans karktär är vandlig men det som gör den intressant är att han är en kille i sina unga vuxna år som precis separerat och har en 2 åring till doter. I ungdomsböcker brukar ju inte unga vuxna vara med som huvudperson. Men här är det så. Så det var roligare och läsa när det var hans röst.
 
Sammarbetet är rikgit bra mellan dessa författare och jag hoppas dom ska skriva fler böcker ihop.
 
Men det var en sak som gjorde att boken inte fick en 5a och i stället en 4a. Det var för att slutet var så öppet. Det gilla jag inte i detta fallet. Men annars en riktigt bra bok.
 
Jag rekomenderar denna till dom som vill läsa en svensk skön anolunda ungdomsbok med mycket kärlek.
 

Harry Potter moment of the week

 
 
Denna veckans fråga lyder: Favorite book in the series?
 
 
Tycker att den flamande bägaren är den bästa. Med balen och hela biten med the tree wisards cup tävlingen.
 
Ni hittar frågan på http://uncorkedthoughts.blogspot.se/p/harry-potter-meme.html
 
 
 

Bokvänspaket 4

 
 
Felica

Book Haul 8

 
Recention till Helena

Bokrecension - Amandas bok

 
Min bok
Titel: Amandas bok
Författare: Katerin Janouch
Förlag: mån pocket
Sidor: 233
Poäng: 3/5 stjärnor
 
Handling:
Min så kallade sexualitet kan väl sammanfattas med att den inte riktigt finns där" konstaterar Amanda. Något som stressar henne rejält: Enligt lagen får hon ju ha sex - om hon vill... Och det vill hon. Men med vem?
Den där debuten är ju för övrigt ett kapitel i sig. Av de vuxna får hon inte veta någonting, och om de försöker så blir det bara fel. Med bästa vännen Jonna vågar hon inte heller prata om alla detaljer. Om hur sex verkligen KÄNNS. Om kåtheten och klitoris och annat som inte är helt lätt att uttala.
Hon googlar för fullt, läser sexspalter i tjejtidningarna, panikspringer till biblioteket. Och i böckerna hittar hon äntligen det hon söker. Tre frispråkiga kvinnor som skriver om sex: Erica Jong, Suzanne Brögger och Kerstin Thorvall. Visserligen mest från 70-talet, men det här med snoppen och snippan har väl inte förändrats sedan dess? "Jag måste lära mig mer. Läsa om äkta kvinnor, som hittat nycklarna till sexets hemlighet. Om de nu gjort det. Själv kommer jag nog förbli oskuld tills jag dör."
Eller? Den där Axel, en gång hennes bästis på dagis och som sedan försvann - plötsligt är han tillbaka och börjar i hennes klass. Han har förändrats. Blivit tuff och överspänd och hon gillar honom inte det minsta. Men så inträffar katastrofen - Amandas mamma bjuder hem Axel och hans mamma på middag! Axel, den siste Amanda kan tänka sig att kyssa.
Men saker blir inte alltid som man tänkt.
 
Mina ord:
Jag behövde något lättläst i min huvudvärks period och då funkade denna boken fint. Den är lätt och rolig. Amanda är en snäll nyfiken tjej och då menar jag med nyfiken altså nyfiken på sex. Hon tänker mycket på det och undrar hur det är. Så egentligen kanske boken riktar sig mer till 14-17 års åldern. Jag önska att den fanns när jag var i den åldern eller något liknade som jag viste om. Det var dock efter första halvan av boken som det börja hända något och då blev det spännande. Skulle Amanda och Alex bli ett par eller ej. Det var först efter jag läst ut boken som jag ¨fick reda på att det fanns en fortsättning. Som jag genast hoppade på att läsa. Egentligen var det 4 boken i serien. Men det gör inget att man inte läste jonnas bok eller sagas bok först. Boken var bra och lät läst så det får den plus för.

Moa - Bokrecension - Alice i Zombilandet

 

Recension av Alice i Zombielandet
 
Pocketbok
Författare: Gena Showalter
Titel: Alice i Zombielandet
Förlag: Harlequin
Sidor: 427
Poäng: 3/5
 
Handling
 
Alice i Zombielandet (Från baksidan av boken)

Hon kommer inte att ge sig förrän varenda zombie ligger i sin grav. För alltid.
Om någon hade berättat för Alice Bell att hennes liv skulle vändas upp och ner från ett ögonblick till ett annat, skulle hon ha brustit ut i skratt. Från lyckligt till tragiskt, från oskuldsfullt till förstört. Nej, aldrig. Men det var det som hände. Ett hjärtslag. En blinkning, ett andetag, en sekund - och allt hon kände till och älskade var borta.

Hennes pappa hade haft rätt. Monstren fanns på riktigt.

För att hämnas sin familj måste Alice lära sig att slåss mot de odöda. Och för att överleva måste hon sätta sin tillit till den farligaste av alla farliga killar, Cole Holland. Men Cole har sina egna hemligheter, och om Alice inte är försiktig kan de visa sig vara farligare än zombierna.
 
Mina ord
 
Jag vill inleda med att säga att "Alice i Underlandet" av Lewis Carroll var en av mina absoluta favoritböcker när jag var i tioårsåldern. Jag läste om den minst 5 gånger och älskade hela den utflippade historian med alla de säregna karaktärerna. Jag är dessutom definitivt en zombie-älskare, både när det gäller film och spel. Så när min vän Julia bad mig att läsa och recensera en bok hon hade fått som hette "Alice i Zombielandet", så kände jag mig mer exalterad över en bok än vad jag gjort sen den sista Harry Potter-boken kom ut.
Jag hade förväntat mig en smått galen bok med massa zombies, men det jag fick var en bok om high school, tonårskärlek med lite inslag av zombies då och då. Jag måste erkänna att det fanns delar av boken jag tyckte om, bl.a själva zombie-biten. Hur zombierna fungerade och storyn runt dem var bra och rätt originell. Det fanns även en del spännande händelser och vändningar i boken som höll kvar mig, men i övrigt var boken inget att hurra över enligt mig.
Mitt omdöme är nog dock lite förvrängt eftersom jag hade hängt upp mig på titeln och hade andra förväntningar på vad boken skulle handla om än vad den gjorde, och det blev därför lite av en besvikelse när de inte uppfylldes. De enda kopplingarna "Alice i Zombielandet" hade till "Alice i Underlandet" kunde man finna i namnet på kapitlen och en den saker man fick läsa mellan raderna med förstoringsglas för att hitta. Men jag rekommenderar denna till alla som tycker om böcker med tonårskärlek och som gillar zombier! Kommer man in med förväntningarna att läsa en lite annorlunda tonårsbok är det mycket högre sannolikhet att man kan ge den 5/5 istället. Jag anser bara att titeln är lite vilseledande och kanske borde ändras, men det kanske bara något jag fått för mig. Karaktärerna var härliga och jag tror att det kan bli en spännande fortsättning på denna bok, så i det stora hela var den definitivt läsvärd. Enjoy the zombies!
 
Av Moa

Nytt i brevlådan

Idag är min födelsedag och fick mig en liten chok när jag logga in här för några timmar sedan. Kul att ni är så många nya läsare och hoppas ni vill stana :D Ni är vällkommna. Ni var över 80 per. Helt galet.
Idag fick jag även ett paket av Gilla böcker så tack för presenten den kom lagom imed den kom fram idag på min dag :D
 
Sen under dom 2 senaste veckorna har jag även fått 3 rec-ex så tack för dom till B Walströms och Alfabeta. Sen två bibloteksböcker som jag får se om jag hinner med som vanligt.
 

Ingen vanlig dag idag :)

i dag fyller jag 26 år :D ska fira med Sara senare. Äta  ute planka blir det :D

Bokrecension -

 
Bibloteks e-book
Författare: Lina Forss och Niklas Krog
Titel: Turk och Timotej: en natt
Förlag: Bonnier Carlsen
Sidor: 174
Poäng: 4/5 sjtärnor
 
Handling:
När två av våra mest omtyckta ungdomsboksförfattare, Lina Forss och Niklas Krog, skriver ihop för första gången hettar det till ordentligt. Det här är en känsloladdad kärlekshistoria om två unga människor, en decembernatt i Stockholm. Snön yr på Hamngatan, i skyltfönstren glittrar julen. Basketkillen Turk känner sig låg och han gillar egentligen bara träningarna numera. Östermalmstjejen Timotej har precis kommit hem från London för att fira jul. När
hon krockar med Turk händer något sällsynt: för en kort stund är Timotej mållös. Turk och Timotej tycker olika om nästan allt, men kan inte släppa varandra. En natt ska de munhuggas och hångla - och mer. En natt ska de lyssna till varandras berättelse och komma svindlande nära. Och när en blek morgon gryr är sagan över. Det är vad de tror. "Turk och Timotej: En natt" är kärleksromanen för alla som väntar på och längtar efter det magiska livsförändrande mötet.
 
Mina ord:
Såg denna första gången i en bokaffär men trodde inte det var något speciellt. Men när jag börja läsa tyckte jag det var så skönt och återse karaktären Timotej från Kär i kärken serien. Tyckt att dom två sista böckerna i den serien inte var bra. Så var skönt och få ett riktigt bra slut med denna boken. Den andra huvudkarktären är Turk. Först trodde jag han var påhittad till denna boken men sen fatta jag att det är Turk från serien Ayla och Turk. Aldrig läst dom men vet inte känner mig smått sugen nu. Jag skulle vilja veta varför han var så sur och bitter i början.
 
Varanat kapitel är Turk och varnat Timotej. Så man vet även då vilken författare som skrivit vad. Precis som David Levithan och Rachel Cone sammarbeten. Det hände något hella tiden under boken och det stog alldrig stilla. Tycker dom han med värkligen mycket på en kväll och en natt.
 
Jag skulle rekomendera denna till dom som läst någon av serierna. För då kommer ni få ett slut. Eller om ni vill läsa en kort bra ungdomsbok. Du kan köpa e-boken här

Läslusten är som på topp igen :D

 
Hej, idag sitter jag och läser Turk och Timotej på min ipad och läs lusten är på topp. Den har varit svag nu i ca 1 månad. Men känns som huvudvärken är borta och jag orkar läsa igen. Den har varit mycket återkommande tyvärr. Men efter att fått Safirblå, Mitt bultande hjärta och Vi måste sluta ses på detta sätet (kommer med posten i morgon) och att man kan låna bibloteks böcker till sin ipad, smart phone eller kindel så känner jag min läs lust är tillbaka yay :) Det kommer även recentioner på filmen stad av skuggor och bokrecentioner på Amandas bok och Turk och Timotej snart. Så det har ni att se fram i mot.

Bokrecension - Lullaby

 
E-book
Titel: lullaby
Förfatare: Amanda Hocking
Sidor: 290
Poäng: 3/5 stjärnor
 
Baksidan:

Now that Gemma Fisher has inherited Penn, Lexi, and Thea's curse - and all the strange new powers that come along with it - she has no choice but to run away with them. Devastated that she has to leave everyone she loves behind, she's still determined not to give in to the unspeakable hungers that plague her. Unfortunately, they're growing stronger every day, and she's not sure how much longer she can resist.

Harper won't give up on finding her sister Gemma, vowing to get her back no matter what the cost. The search draws her closer to too-gorgeous-for-his-own-good Daniel, and tests her fiercely guarded independence like never before. She's always been the strong one who everyone else depends on.... Can she let herself depend on Daniel?

As Gemma and Harper plunge deeper into a magical world they barely understand, it becomes painfully clear that Gemma's old life may be lost forever. But can she still hold on to her humanity?

 

Mina ord:

Jag började med denna som ljudbok och lyssna på i våras när jag åkte till min praktik i Lund. Men när jag fick min ipad för några veckor sedan fick jag tag på denna som e-book och det är jag glad för. Gick snabbare att läsa den själv. Som i första boken får man läsa ur både Gemma och Harpers perspektiv, men det står aldrig i början av kapitlet vem det är utan man får läsa sig till det. Vilket kan dra ner bok serien lite. Hade föredragit att det stog chapter 3 Gemma tillexempel. Men annars är denna serien helt okej. Sjögunfruar i alldra högsta grad. Jag tycker dock att det kunde varit en bättre story om inte sjögunfrurana visade sig vara monster och att huvudpersonen skulle vilja vara det. Men sant då skulle det vara en helt annan bok serie. Fast får säga att jag trodde denna serien var en sådan serie från början. Bara för jag lyssnade denna på ljudband först och hon som läser upp känns skrikig när hon läser. Upplever jag nog karaktärerna så också även när jag läser själv. jag skulle rekomendera denna serie till alla. Tror nog den kan locka till sig dom flesta.

 

Percy Jacksson och monsterhavet

 
Mina ord:
Jag gillade denna mycket och den är väll gjord. Synd bara att dom byta ut Cariron från 1an. Men det funkade väll. Jag har bara läst första boken och efter att jag sett denna med en kliffhanger på slutet ville jag så gärna sätta mina ögon i 2an som bok. Men ja det har jag inte hunit med än. Som sagt det tog några år mellan 1an och 2an synd dom inte spela in denna tidigare. Endligt min mening så får dom spela in resten av bokserien gärna nu när dom sluta med kliffhanger. För annars kunde dom slutat med bara 1 film. Så tyckte även min kompis som jag såg den med. Alla är äldre och mognare i denna filmen. Tycker det är synd Percy inte vill aceptera sin bror i början. Tur han gör det senare. Storyin är bättre än i 1an men tror att om man får hel heten sen om dom gör 3an så blir denna bättre. Lite som i Pirets of the caribien 2-3. Jag såg den i 3D vilket jag kan känna att jag gärna sluppit. Är nog ingen 3D männiksa och plus jag e åksjuk så fick ju ta en åksjukstablett. Så jag var desutom trött under filmen pågrund av det. Men ja denna filmen kommer hamna i dvd samlingen här hemma sen när den kommer ut. Vad tycker ni som sett denna filmen på bio?=)
 

Månadsraport

Agusti 2013

Antal lästa böcker: 7
 
Titlar:
Lulleby (kommer recention)
Expert på att rodna
Beastly Lindys Diary
Sayonara September 3, 1 och 2
Den nya människan
 
Påbörjat: Insurgent, Sisterhood Everlasting, Torka aldrig tårar utan handskar 1 kärleken.
 
Rec-ex: 4
Mina böcker: 1
Bibloteket: 0
E-böcker: 2
 
 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!