Bokrecension - Insurgent

 
Rec-ex
Titel: Insurgent
Författare: Veronica Roth
Förlag: Modernista
Sidor: 382
poäng: 3/5 stjärnor
 
Baksidan:
Ett enda val kan förändra dig eller förgöra dig. Men varje val har konsekvenser, och när oroligheter väller upp i falangerna omkring henne måste Tris Prior fortsätta att försöka rädda dem hon älskar - och sig själv - samtidigt som hon brottas med svåra frågor om sorg och förlåtelse, identitet och lojalitet, politik och kärlek.
Tris initiationsdag borde ha varit en dag fylld av firande och segeryra
tillsammans med hennes valda falang. I stället slutade dagen i outsägliga fasor. Nu rasar krig, och konflikterna mellan falangerna och deras ideologier växer. Och i krigstider måste man välja sida, hemligheter kommer i ljuset, och de val som måste göras blir ännu större och mer oåterkalleliga.
Tris har förändrats, dels genom sin beslut, men också av på grund av nya upptäckter och skiftande relationer. Nu måste hon omfamna sin divergens fullt ut, oavsett vilka risker det innebär.
 
Mina ord:

När jag fick boken och började läsa var jag så peppad o tyckte det var jätte kul till ca 100 sidor in. Sen tappa jag läs lusten till boken o la den ifrån mig i säkert 3 veckor. Sen hade jag lust igen och läste ut hela boken i ett. Tyckte denna var mindre spännade än 1an och den fick inte mitt intresse att hålla hela vägen. Beror nog på att dom förflyttade sig till nya platser och olika falanger hela tiden. Sen berode det nog på Triss som person. Hon ska utmana sitt öde hela tiden o ta risken att förlora Tobias.
 
I denna är Triss och Tobias ett par. Men antigen så bråkar dom eller så pratar dom inte alls eller så är  det en djup paschion. Hmm Värst är när dom inte snackar alls o har hemligheter för varndra. I ett förhållande är väll kominikation något man måste ha för det ska funka.
 
Spårket är lika lätt läst och infångande vilket ger boken ett stort plus.
 
Vad tyckte jag då? Jo bra men inte lika spännade som första boken. Vill gärna läsa 3an sen när den kommer ut på svenska. Som jag hoppas att den kommer att göra.
 
Jag rekomenderar denna till er som gillar mörka dystopier.
 
Du kan köpa -eboken här
 
Tack för att du tar dig tid
att kommentera mitt inlägg :)


Carro

Jag tyckte att den här var bättre än en första, förutom att Tris och Four aldrig pratade med varandra som du skrev då..

Svar: Vad tyckte du om att den slutade med en cliffhanger?
Julia

2013-10-07 | 17:13:36
http://romeoandjuliet.blogg.se
Carro

Jag gillar cliffhangers, har i princip aldrig något emot det :) Nu minns jag inte direkt hur den slutade för det var så länge sedan jag läste den men överlag gillar jag dem i alla fall :)

(Var tvungen att gå och fuskbläddra lite i boken nu ;) )

Svar: Aha nog första gången jag hör någon säga det :P Jag kan tycka att det är jobbigt om man verkligen gillar boken och bara vill ha mer. Men det är ett bra sätt och locka folk till nästa del :)
( hehe så kan det gå ;) :)
Julia

2013-10-07 | 18:35:05
http://romeoandjuliet.blogg.se
»
»
»

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!