Bokrecension - En bit av mig fattas

 
 
Bibloteket
Förlag: Raben och Sjögren
Titel: En bit av mig fattas
Förfatare: David Levihan
Sidor: 191
Poäng: 4/5 sjärnor
 
Baksidan:
Det är morgon i New York. En vanlig high school-dag väntar Claire. Peter skolkar och är downtown. I Brooklyn ligger Jasper och sover. Ingen av dem anar att allt ska förändras innan dagen är slut. Det är tisdagen den 11 september 2001. Otroligt berörande om det svåraste svåra. Men också om hur glädjen och hoppet kan finnas så nära sorgen.
 
Mina ord:
Idag vid halv 7 på kvällen bestämde jag mig för att jag skulle börja med en ny bok att läsa. Tog mig an boken En bit av mig fattas. Det är jag glad för, för att jag faxtiskt han klart den på 1 kväll plus nu sitter och skriver en resention direkt efteråt.
 
Boken handlar om 3 personer i New York, drömmarnas stad. Fast där boken börjar är det ingen dröm dag, utan den 11 september 2001. Den dagen krachar 2 flyg plan i i tvilling tornen. Man får följa dessa tre karktärena under 1 år. Från början känner dom 3 inte varndra, men händlsen för dom samman. Själv fyller jag år den 11 september. Så medans andra sörjer på min dag så försöker jag fira. Aldrig läst någon roman om 11 sepember innan. Så det var intresant.
 
Först har vi Claire som jag aldrig fick grepp om vad hon var för en person igentligen. Peter är den blyga, snälla och känsliga killen. Jasper är självsäker och lite kaksig edligt mig.
 
Jag tyckte boken var väll skriven och igenom tänkt. Man tror på karaktärna och det dom kände under årets gång. Här är ju en kärleks historia med i boken också mellan killarna. Det är första gången jag läser om killar som blir kära i vandra. Kändes inte alls konstigt eller så heller. Så kommer göra det igen.

Tackar :)

I fredags kom pocket boken Mitt perfekta liv - Sarah Dessen ut och jag är med på bakisdan, med mitt sitat från min resention. Vill ni läsa hela resentionen finns den här: http://juliadagbok.blogg.se/2011/august/bokrecension-2.html
 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!