Bokrecension - Den nya människan

 
Rec-ex
Titel: Den nya människan
Förlag: kalla Kullor
Förfatare: Boel Bermann
Sidor: 205
Poäng: 3/5 stjärnor
 
Handling:
Vad händer när barnen som föds inte är vanliga barn?

"Jag har dödat ett barn.
Det är vad de säger till mig här på polisstationen, i förhörsrummet.
Inombords skriker jag.
- Det var inget barn jag dödade. Det var något helt annat. Kan ni inte se det?"

Året är 2014 och inga barn föds längre. Världen är i chock, lamslagen över vad som sker. Efter några år börjar kvinnorna plötsligt bli gravida igen, men de nya barnen är inte som barn brukade vara. De leker inte, de iakttar i stilla tysthet.
Mot sin vilja blir Rakel involverad när hon råkar döda ett barn. Hon är en av de första som inser att den nya människan är ett hot mot mänsklighetens hela existens.
Fler och fler nya barn föds och de har en snabbare utvecklingstakt än vanliga människor. En brutal incident på Rakels arbetsplats ställer hennes tillvaro på ända. Rakel flyr, bort från ångest och sviken kärlek. Men i jakten på tröst i tillfälliga förbindelser och berusning händer det som verkligen inte får hända ...
 
Mina ord:
Jag har svårt och sätta fingret på vad jag tycker om denna boken. Det är inte min typ av bok. Men bestämde mig för att ta den som en utmaning. Den fick mig att tycka den var intressant i vissa pertier medans andra satt jag och tänkte varför vill jag läsa om hennes små deprimerade liv? Har aldrig läst en liknade bok förut. Är glad jag provade.
 
Jag listade nog ut vad som skulle hända till del 2 av boken. var inte så svårt. Slutet hade nog inget riktigt slut, utan slutade med en kliffhanger eller bara mitt i. Hur man nu vill ha det. Jag kan säga jag har svårt och bestämma mig för om jag skulle vilja veta vad som händer sen eller inte. Får väll ta det beslutet om det kommer en 2a.
 
Språket i denna boken var fint och infångande. Nog en anledning till att jag ville fortsätta läsa. Så det är en bra första roman.
 
jag rekomenderar den till folk som vill läsa mörka dystopier
 

Pretty little liars + Frågor + Spoliers

Inatt gick sommar finalen av pll så det första jag gjorde när jag vakna var att se avsnittet så klart. I början hände inte så mycket var som vilket avsnitt som helst. Men sen så från mitten och framot hände det saker. Man kan säga att denna A gillar att stänga in tjejerna i lådor :O Man fick veta att Ezra är A och det kunnde inte jag se komma. Är det så i böckerna med för er som läst? Första A var ju Mona och det var så i böckerna. Jag har läst dom 5 första. Man fick veta att Cece är en av två red cots. Jag tror att den andra är Alison och att hon är huvud A! Om Ezra inte är A så kan dom ju göra samma storry line som med Toby men varför skulle dom det? It did make sens that Ezra is A!  Ni som följer serien vad tror ni? Och vad tyckte ni om avsnittet som gick i natt?

 

Frågorna är från the swedish pll sida:

1. Vilken huvudkaraktär (de fyra tjejerna) gillar du bäst? Skriv ordningen!

1. Hannah

2. Emily

3. Aria

4. Spenser

2. Vem är är snyggast av PLL-tjejerna?

Shay Mitchell

3. Vilka är dina tre favoriter av killarna i PLL? Skriv ordningen!

1. Caleb

2. Toby

3. Jason

4. Vem är snyggast av PLL-killarna?

Caleb

5. Vilket är ditt favorit-par i PLL?

Caleb och Hannah

6. Vilket par i PLL har du gillat minst? (de behöver inte vara tillsammans nu).

Aria och Ezra

7. Vem av tjejerna klär sig snyggast?

Emily

8. Vems föräldrar tycker du bäst om?

Emily

9. Tror du att Alison är död och vem dödade henne i så fall?


Jag tror hon lever, eller att hon har en tvilling

10. Tror du på tvillingteorin? Alltså att Ali har en tvilling?

Lite gran

11. Vilka tror du är med i "A-team" just nu?

Mona, Cece, mins inte vad hon mörka heter men som hänger med Jenna. Ezra, men tror det är någon över honom också. Mellisa

12. Vilken är din favoritscen i PLL?

Oj, det var svårt. Men en cen jag alltid har roligt åt är när caleb duchar hos Hannah och hannah måste jöma sig hos honom i duchen för hennes mamma inte ska veta att han är där.

13. Vilken händelse har chockat dig mest genom hela PLL's historia?

Det var när man fick veta att Toby var med i A-team


Nytt i brevlådan och bio

 
De utvalda: Monstrets dotter köpte jag i stockholm. Visade inte upp den i föra book haulen för att Ayla lånat den.
Safirblå fick jag idag av Ayla som tack för att jag bjöd på bio och mat på Entre idag :D Så tack själv för en trevlig kväll och för boken :D
 
Vi såg The mortel instruments: stad av skuggor. Jag Gillade den mycket, men vilken sjuk twist på slutet! Kommer film recention på den och Percy Jacksson och monsterhavet under veckan.
 

Förr eller senare exploderar jag

 
Så fin bild <3 Tror filmen kan bli riktigt bra. Jag älskade boken och tänker på den i bland, den berörde mig så mycket. Jag läste den i våras men kan redan tänka mig göra en omläsning. Men har inte tid. Finns för lite tid och för mycket böcker :P
Min recention
 

Boktriler Den nya människan

Jag vill här della med mig av den väll gjorda trilern på Den nya människan. Vi bokbloggare är först med att få göra detta tack vare förlaget Kalla Kullor. Så varsegoda :D
 

Bokrecension - Sayonara September 3

 
Rec-ex
Titel: Sayonara September 3
Föefatare: åsa Ekström
Förlag: Kartago
Sidor: 286
Poäng: 5/5 stjärnor
 
Handling:
I den tredje delen av den tecknade serien Sayonara September ställs relationerna än mer på prov. Det är vårtermin, minnet och sorgen efter Miri spökar fortfarande hos Alex. Trots det är hon glad över sitt kommande illustrationsuppdrag. Hon fascineras av en kille i årskurs 2 som heter Kohji och ser honom som en förebild då han redan gett ut ett eget seriealbum. Lillian dyker inte upp i skolan på flera dagar, när hon till slut visar sig har hon haft ett rejält bråk med sin mamma och börjar tvivla på om hon ska fortsätta överhuvudtaget. När det blir dags att söka till årskurs två, hårdnar konkurrensen mellan eleverna, de är många som tävlar om de tio platser som erbjuds. Alex vill ha Kohji som mentor. Men till hennes stora besvikelse tackar han nej. Ett märkligt drama tar sin början och det finns flera som bär på stora hemligheter. Sayonara September är en serie som använder sig av den japanska berättartekniken, men på ett svenskt vis, och är skapad av Åsa Ekström som i och med detta befäster sin roll som en av de främsta mangatecknarna i Sverige
 
Mina ord:
Jag läste del 1 och 2 för ca 2 sommrar sedan och gillade denna svenska mangan mycket. Det är manga i svensk miljö och skriven av en svensk kvinna. Tillomed i Malmö. Den är fin ritad och väll gjord. Så gillar du manga tycker jag du ska prova denna. Denna handlar inte om ett lika allvarligt ämmne som i andra delen men är endå fortfarande ljup. Det är djupet som inponerat på mig mycket med denna serien. Att Åsa får fram det bara genom lite text och bilder. Det var skönt och få slutet efter en lång väntan. Tycker du ska ta och plocka upp denna jag.

Bokrecension - Beastly Lindys Diary

 
Ebook
Namn: Beastly Lindys Diary
Förfatare: Alex Flinn
Sidor: 144
Poäng: 4/5 stjärnor
 
Handling:
Diary,

I am locked away . . . with no one to confide in but you . . . and him. His fur, those claws—they caught me off guard at first, but now I'm noticing something else about him—something deeper. It's the look in his eye. It tells me he's got a secret to keep. That's okay—I've got one, too. I think I'm falling in love with him. . . .

Lindy
 
Mina ord:
Jag gillar denna boken ur Lindys perspektiv men endå var Beastly bättre. I Beastly fanns det mer humor. Tillexempel i chatten som kom innan kapitel då och då med olika kända disney figurer som klaga eller berätta något kul. I denna får man följa Lindy och man får veta när hon blir kär i odjuret. boken är kort och går snabbt att läsa. Känndes som jag bara plöjde igenom den när jag väll fick tid till att läsa. Språket är lätt och fint. Jag har bestämt mig för att jag vill läsa fler reteling storrys. Vill rekomendera denna till er som läst beastly eller som vill läsa en serie med retelings tema.
 

Sims 4

 
Det var ett roligt slut på denna videon man fick se från game con i Tyskland. Jag har precis börjat med sims 3, för nydligen fått en dator som klarar det. Så håller fortfrande på och utforskar 3an. Men känner att om folk kommer gilla sims 4 och det inte kommer lagga för det ska vara allt online, kan jag mycket väll byta upp mig till 4an.
 
Vad tycker ni, kommer ni vilja spela sims 4? :D
 

Book Haul

 

Utmanad

1. Vem är din favorit karaktär från din favorit film?
Ronny från The Last Song

2. Vad får dig att fastna för en blogg?
Om personen som skriver den skriver om något av mina intressen. Som böcker, film eller så.

3. Vilken låt kan du hela texten till?
Miley  Curs - 7 things  (när den var ny, spela jag den alltid)

4. Vilken känd person skulle du vilja ge ett hyllningstal till?
Taylor Swift

5. Vilket är ditt drömyrke?
Det är svårt men ljust nu Fritidspedagog

6. Vad får dig att skratta?
En rolig film tillexempel ( Shes the man)

7. Vad lägger du ner mest pengar på varje månad?
Om vi ska säga något tråkigt så mat. Det är tyvärr dyrt. Men saker jag köper annars är väll Böcker så klart :D

8. Vilken är din favorit dryck?
Oj, blir nog cooa coola för det är något jag alltid har hemma.

9. Om du skrev en bok vad skulle den handla om?
Funderat på någon ungdomsbok där tjej möter kille, kille möter tjej. Dom börjar dejta men i slutet får dom inte varandra. På baksidan ska man varna för det och i titeln ska det vara något rolig på hittigt. För i böckernas värld får paret varandra i slutet även om det hänt drama i bokens gång. Men i verkliga livet är det inte så lätt alltid tyvärr.

10. Drömyrke?
Va den frågan igen?

11. Vilket land skulle du vilja bo i förutom Sverige?
Usa eller något i Asien som kina eller japan, tihland. Men inte varit i Asien än så svårt och säga.
 
jag blev taggad av Felicia och då ska jag tagga fler, men känner så här att dom som vill göra den kan göra denna tagg :)

Bok trailer

 
Denna boken ser jag fram i mot :D

kärlektema bok 6

Ärligt nu har jag försökt ladda upp min video på youtube om att jag valt bok 6 i kärlekstemat, men youtube vill inte alls på min dator :( Så nästa bok blir:

Bokrecension - Expert på att rodna

 
Min bok
Titel: Expert på att rodna
Författare: Katarina von Breow
Förlag: Raben och sjögren
Sidor: 304
Poäng: 2/5 stjärnor
 
Handling:
 
När hennes mamma flyttar ihop med sin nya kärlek måste Natalie följa med - ut på landet till en ny skola, med nya gäng som inte alls är som hennes gamla. På köpet får hon också en ny "bror", Jerker, spännande, snygg - "en sextontaggare", säger tjejerna i klassen. Natalie dras in i hans trollkrets och märker hur känslorna sjuder och gnistrar i henne. Är hon kär? Är det så här det ska vara?

En stark och levande roman om pirrig förälskelse, fylld av
omtumlande händelser och intressanta personer.
 
Mina ord:
Nja denna var nog ingen bok för mig. Seg och handlade för mycket om att Natalie  var i stallet och lärde sig rida och ta hand om hästar. Natalie och hennes mamma flyttar till sin mammas kille och då blir ju hon styvsyskon med sonen som är ett år äldre. Han stöter på henne och hon går med på det. Men hon är ju inte så kär egentligen utan följer bara med i hans svängar. Vilket till mig känns dumt och fel om hon inte känner något för honom.
 
Det är trotts allt en katarina von bredow bok så språket är det inte fel på, på något håll. Mycket bra som vanligt . Kan rekommendera denna boken till dom som gillar hennes böcker eller vill läsa en okej ungdoms bok.

Den nya mäniskan

Vill berätta att jag är med i streat temet för den nya mäniskan och i går kväll när jag kom hem fick jag boken av Kalla Kulor förlag, tack för boken :D
 

Om boken

Vad händer när barnen som föds inte är vanliga barn?
"Jag har dödat ett barn. Det är vad de säger till mig här på polisstationen, i förhörsrummet. Inombords skriker jag. - Det var inget barn jag dödade. Det var något helt annat. Kan ni inte se det?"
Året är 2014 och inga barn föds längre. Världen är i chock, lamslagen över vad som sker. Efter några år börjar kvinnorna plötsligt bli gravida igen, men de nya barnen är inte som barn brukade vara. De leker inte, de iakttar i stilla tysthet. Mot sin vilja blir Rakel involverad när hon råkar döda ett barn. Hon är en av de första som inser att den nya människan är ett hot mot mänsklighetens hela existens. Fler och fler nya barn föds och de har en snabbare utvecklingstakt än vanliga människor. En brutal incident på Rakels arbetsplats ställer hennes tillvaro på ända. Rakel flyr, bort från ångest och sviken kärlek. Men i jakten på tröst i tillfälliga förbindelser och berusning händer det som verkligen inte får hända ...
 
Recension kommer 28 Augusti
 

Bok Väns bok 3

 
Denna gången träffades vi och var i en bok affär och fick välja varsin valfri bok :D
 

I Stockholm

I lördags kom jag till huvudstaden. Under min vistelse har jag fått fått en ny dator och pappas ena iPad :D så eböcker här kommer jag:p är så glad. Idag träffade jag min bok vän. Det var trevligt. Vi köpte en bok åt varandra och åt på taco bar, det var kul och gott :) ikväll blir det bio med min pappa. Det blir The lonly ranger. I fredags var jag på bok bloggs träff ( den får ett eget in lägg när jag kommer hem)

Närmaste tiden fram över

Idag ska jag på min tredje bokbloggs träff :D Sen i morgon biti åker jag till Stockholm till min familj och myser på semstern. Kommer först hem på onsdag sent. Så tar några dagars blogg pause :P Ska även träffa min bokvän första gången, nu när jag är i Stockholm. Ska bli kul :D När jag är borta kommer jag svara på kommentarer men inte skriva inlägg :P

Vinnarna är :)

Dom två vinnarna är:
 
Lexie van första pris
Felicia van andra pris
 
Tack till er andra som varit med :D Blir nog fler tävlingar kanske i framtiden :D
 

Tävlingen avslutar ikväll

I kväll avslutar jag tävligen 00:00 och fixar med lottdragningen i morgon på eftermiddagen. Så vill du vara med så är det sista chansen nu och anmälla sig :) Så ville bara på minna om detta. Lycka till till er som är med :D Måste även säga att det är riktigt kul att så många vill vara med hihi Många mer än väntat :D Till tävligen

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!