Månadsraport

Mars 2013
Antal lästa böcker: 6
Titlar:
Berätelser från eglsfors
Eld
Nu eller aldrig
Vad mina vänner inte vet
Vad min flickvän inte vet
Kära ingen
Påbörjat:
Divergent men var tvungen att lämna tillbaka den till bibloteket för tiden gick ut och den var resaverad så nu har jag bokat om den igen.
Rec-ex: 1
Mina böcker: 5
Bibloteket: 0

Bokrecension -Kära ingen

Rec-ex
Förlag: En bok för alla
Titel: Kära ingen
Förfatare: Berlie Doherty
Sidor: 162
Poäng: 3/5 stjärnor
 
Baksidan:

Det blir en chock för Helen när hon upptäcker att hon är med barn. Vad ska hon göra? Hon som just fått sitt efterlängtade stipendium till musikhögskolan. Hon behöver vara ensam och reda ut sina motstridiga känslor. Visst tycker hon om Chris, men hon är inte reda för "för alltid" ännu. Hon gör slut. Chris tar det mycket hårt och kan inte fatta att han plötsligt inte existerar för Helen längre och att hon tar alla beslut själv.


Mina ord:

Det börja med att jag ville läsa lite fler böcker om gravitet och vad andra par väljer. Hittade bara denna och Som jag vill vara. Men den hade jag ju redan läst 2 gånger. Den e mycket mycket bättre än denna. Men när jag hittade den så chansade jag och skrev till förlaget och fick boken hemskickad snabbt så tack för det.

Boken är kort men den känns endå lång. För den var små seg i bland. Boken är skriven på två olika sätt. När man får följa Helen så skriver hon i brev form till Kära Ingen och när man läser i Chris perspektiv är det mer som han berättar och man får mer konkreta händelser. Detta gör inte mig förvirad alls och det var okej och blanda båda sätten. Men andra kanske skulle tycka det känns jobbigt det vet jag inte. Jag gillar att man får läsa från både pappas och mammans perspektiv. Det gör det hella mer intresant.

Karaktärerna i sig fastnade jag aldrig för helt. Ingen av dom som jag tänkte o denna känns verklig eller att han skulle jag vilja dröma om att ha som pojkvän. Helena kändes inte heller som någon som jag skulle passa att vara vän med eller så.

Jag rekomnderar denna boken till dom som tycker det är intresant med gravid historier eller till någon som bara vill läsa någon ungdomsbok. Fast lättsam är den inte, så e du lätt påverkad är den inget för dej.

Fråga:

Någon som vet fler böcker som liknar denna eller som jag vill vara?


The host och Beautiful Creatures Filmresention

 
The Host
Såg den idag och den var överskande bra! Nu har jag inte läst boken, eller för flera årsedan försökte jag men det var för svårt och jag fatade aldrig något. Då läste jag bara första kapitlet, om och om igen. Historien och handligen gillade jag mycket. Filmen fick mig att förstå den så om jag provar boken någon gång kommer jag nog kunna förstå den denna gången.
 
Skådespelarna i filmen var mycket bra och duktiga och så rätt. Skådisen Jake Abel som spelade Ian har man ju sett i Percy jackson som ond och i i number four som en mobbare. Men nu när han spelade Ian gillade jag verkligen hans roll. Han är en duktig skådis men gillade speciellt denna rolen. Saoise Ronan som Melanie/Wanda var också riktigt duktig mycket bra val. Det fanns ju två kärlekhistorier i filmen och ibland var den förvirande men endå inte. Skådisarna gjorde kemin och kärleken så trovärdig. Jag rekomnderar denna filmen till dom som vill se en bra kärlekshistoria med lite action med.
 
Beautiful Creatures
Såg trilern för ett tagsedan och tänkte att filmen verkade vara typ bra men skådisarna inget vidare. Jag hade rätt skådespelarna är sådär och inget vidare  förutom tjejens mamma som varit med i många filmer och heter Emma Thompson. Sen han som spelar Macon var duktig. Resten gillade jag inte så något vidare.
 
Efecterna och handligen var riktigt bra och övernaturligt uppskatas mycket hos mig. Häxor är också mycket uppskatat.
 
Så nu har filmen övertygat mig att läsa boken. Vilket kommer bli snart.
 
Jag rekomnderar denna filmen till alla som gillar övernaturligt och häxor. Detta är inget för dig som inte förstår dig på övernaturliga filmer eller böcker.
 
 
 

Glad Påsk :)

Hej och glad påsk till er alla fina läsare och vänner :) Mitt påsk firande började igår med att jobba på mitt extra jobb som telefon bokare. Där har vi en tävling om den som får flest bok vinner en 19 tv, hemma bio system och en blu-ray och 1500 extra i lön. Pris två är 1000 kr extra i lön och en system kamra och en ipod nano 8. Jag kan säga att ljust nu ligger jag 2a :) Ska jobba på söndag och då får vi veta vilka som vinner för det är ju påsk hela helgen. Så håll tummarna för mig. Idag ska jag vara med Emma och äta planka på resturang och njuta av maten hihi
Vad ska ni göra i påsk? Berätta gärna :)

Bokrecension - Eld

Min bok
Titel: Eld
Förfatare: Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren
Förlag: Pocketförlaget
Sidor: 633
Poäng: 5/5 sjtärnor
 
Baksidan:
De utvalda ska börja andra året på gymnasiet. Hela sommarlovet har de hållit andan i väntan på demonernas nästa drag. Men hotet kommer från ett håll de aldrig kunnat förutse.

Det blir alltmer uppenbart att något är väldigt, väldigt fel i Engelsfors. Det förflutna vävs ihop med nuet. De levande möter de döda. De utvalda knyts allt tätare till varandra och påminns återigen om att magi inte kan lindra olycklig kärlek eller laga krossade hjärtan.
 
Mina ord:
Ingen i bokvärlden kan missat denna serien. Och jag är inget undantag. Jag gillar denna andra delen mycket mer än första. Tror det är för nu känner jag karaktärerna och blandar ihop Ida, Linne och Vanessa mindre än förut. Lite gör jag fortfarande men inte lika mycket. Boken har fart och det händer något hella tiden. Det är inga såna långa partier där det bara är vardag utan sakerna flyter på som på löpande band. Boken är lätt läst och jag läste den rekord fort för att vara en 600 sidors bok. Så ge mig kred för jag läste den på 5 dagar när annars en så tjock bok kan ta mig veckor. Det känns serijöst jäkligt bra för mig. Min favorit karaktär är fortfrande Mino och hennes kraft känns fortfarande som en stor gåta. Det har blivit sena näter och lite sömn och mycket jobb men det var värt den lilla sömnen för och komma igenom denna boken snabbt. Jag var så tagad att läsa fast jag var trött. Det ser jag som posetift att jag hade viljan. Jag rekomenderar denna serien till tjejer och killar som gillar övernaturligt och häxor eller till dom som allmänt vill läsa en bra ungdoms bok. Men läs allt i ordning.

Fråga...

Ni som har rec-ex på Berättelser från engelsfors, när är resentions datumet? :)
 

Bokrecension / Ljudband / Reached

Ljudband
Titel: Reached
Förfatare: Ally Condie
 
Baksidan:
Cassia's journey began with an error, a momentary glitch in the otherwise perfect facade of the Society. After crossing canyons to break free, she waits, silk and paper smuggled against her skin, ready for the final chapter.
The wait is over.
One young woman has raged against those who threaten to keep away what matters most--family, love, choice. Her quiet revolution is about to explode into full-scale rebellion.
With exquisite prose, the emotionally gripping conclusion to the international-bestselling Matched trilogy returns Cassia, Ky, and Xander to the Society to save the one thing they have been denied for so long, the power to choose.
 
Mina ord:
Jag läste första och andra boken på svenska och kände att jag vill ju ha fortsättningen nu! Så då bestämde jag mig för att lyssna på den på ljudband. Lovar inget jag ångrar. Boken är mycket lång och kanske små seg på vissa ställen men det gör inget för när dom bra partierna kommer blir man så glad. Jag får säga att jag gillar slutet men ska inte berätta hur det slutar för er som inte läst slutet än.
 
Boken är lika fin skriven som dom andra två och man faler för språket och berättar rösterna snabbt. Jag kommer även läsa den på svenska när jag får tillfälle när den kommit ut. Det ser jag fram i mot.
 
Karaktärerna har gjort en resa genom böckernas gång. Casia och Ky känns ungefär som samma personer, men Xander känns som han förändrats mest. Han gick från förälskad pojke till en man. Vilket jag gillar.
 
Jag vill rekomendera denna boken till alla för denna serien är så fin och så bra. Men läs del 1 och 2 först.

Earth hour

Så då har jag sutit med tänt ljus och läst under den timmen. Blev svårare och läsa men det gick bra endå :) Datorn var på men sladen utdragen :)
 

Ljust nu

Ljust nu sitter jag i min säng och läser i Eld :) Det är nog vad denna fredagen kommer bestå av. Hur ser er fredag ut?:)

Nytt i bokhyllan

Idag fick jag två nya böker från Bokförlaget Semic  och dom kom på melj i pdf fil så kan ju bli intresant och läsa när jag inte äns har en läs plata eller så. Men kommer nog gå fint :)

Boksingnering - Berättelser från Engelsfors

Idag gick jag till SF-Bokhandlen och fick mina två böcker singnerade av förfatarna till Berättelser från Engelsfors :) Fick även träffa Anna från http://boktycke.wordpress.com/ igen och det var roligt :) Dock mycket varmt och jag var nerövs för att träffa förfatarna. Men tror det gick bra tror jag.
Det är jag på översta bilden och Anna på den understa bilden :)
 

Nytt i brevlådan

Idag kom två efterlängtade böcker till mig i brevlådan. Eld i pocket som jag inte läst än och Berättelser från Engelfors. Så att läsa dom ser jag fram i mot :)
 
Någon mer som fått dom idag eller igår?:)
 
Funderar på att gå på singneringen och träffa förfatrna på torsdag kl 17:00 på Sf-bokhandlen i Malmö.
 

Bokrecension - Vad mina vänner inte vet och Vad min flickvän inte vet

Mina böcker
Titel: Vad mina vänner inte vet och Vad min flickvän inte vet
Förlag: Bonnier Carlsen
Förfatare: Sonya Sones
Poäng: 5/5 stjärnor
 
Baksidan:
Vinterlovet segar sig fram för Sophie som är ensam kvar i stan. Vännerna har åkt på solsemester med sina familjer. Men så händer något ...

På en bänk på konstmuseet börjar skolans ärkenörd Murphy prata med Sophie och innan Sophie förstår hur det kunde hända, ses de varje lovdag - åker skridskor på sjön, tecknar på kaféer, klär julgranen hemma hos Murphy.

Sophie försöker med alla medel att värja sig mot Amors tusen pilar. För inte kan hon väl vara kär i den där tönten? Eller kan hon? Och vad ska kompisarna säga när de får veta vem Sophie är kär i?
 
Och andra boken:
Livet börjar ljusna för Robin Murphy. Han är inte längre bara Murphy, skolans ärketönt. Han är Sophie Steins kille. Men att vara ett udda par på Cambridge High har sitt pris. Sophie blir totalt utfryst av sina så kallade bästisar, och de kallas för Skönheten och Odjuret.

När Robins bildlärare fixar en plats åt honom i en konstklass på universitet verkar det som att Robin äntligen har hittat en fristad. Här är han inte tönten, utan en väldigt begåvad konstelev. Men hur påverkar det hans kärlek till Sophie?
 
Mina ord:
Detta är två böcker på värs. Vilket gör man får läsa mycket mellan raderna och luska ut hel heten. Texten är kort men väll skriven och mycket trevlig.Älskar omslagen på dessa böckerna, för man sätta ihop dom på så många söta sätt så hjärtan och hella bilden på dom blir en bild.Det får böckerna plus poäng för. Detta är en av dom finaste kärleks historierna jag läst och detta är andra gången. Sist var för 4-5 årsedan. Jag kände bara för att läsa om dom så då gjorde jag det. Jag rekomenderar dessa två böckerna till folk som vill prova läsa på värs eller vill läsa en riktigt bra kärleks historia.
 

Nytt i brevlådan

 
Då har man fått hem lite rec-ex idag :) Tack till förlagen för dom :)

Bokrecension - Nu eller aldrig

Min bok
Titel: Nu eller aldrig
Förfatare: Meg Cabot
Förlag: Tiden
Sidor: 231
Poäng: 5/5 stjärnor
 
Baksidan:
Tio saker som jag, Samantha Madison, inte är redo för: 10. Att tillbringa thanksgiving på presidentens lantställe Camp David... 9.... tillsammans med min pojkvän, presidentens son. 8. Han verkar vara inne på att vi ska ta vår relation "ett steg längre"... 7.... vilket jag tyvärr råkade berätta i direktsändning på MTV... 6.... där det egentligen var meningen att jag skulle stödja presidentens ganska tvivelaktig syn på familj, moral och ? ja ? sex! 5. Att klara av mitt extrajobb på Potomac video... 4.... samtidigt som jag är ungdomsambassadör för FN (vilket jag inte får betalt för). 3. Att bli antastad på tunnelbanan för att jag är "den rödhåriga tjejen som räddade presidentens liv". Jag som just har tonat håret midnattsebenholts. 2. Att för första gången i mitt liv uppleva att min superpopulära syster inte får killen hon gillar. Och vad jag VERKLIGEN inte är redo för just nu: 1. Att på ett chockartat sätt få reda på att "teckna levande modeller" i själva verket betyder "rita av nakna människor". Meg Cabot, författaren till succéserien En prinsessas dagbok, kommer här med den efterlängtade fortsättningen på Washington D. C. Rolig, cool och romantisk läsning!
 
Mina ord:
Detta är en omläsning på denna boken och jag måste säga den är så hysteriskt rolig, att alla gillar den! Läs första som heter Whasington DC och sen läs denna. Det är bara Meg Cabot som har denna humorn i sina böcker vad jag vet om. Det är alla slistor som hon skriver med och som blir som en del av handligen. För i denna kommer dom innan varje nytt kapitel. Det är mycket romantik också så du lär inte bli besviken.
Sam är lite sin egen person och speciell.
 
Om man tittar i min bokhylla så vet man att jag gillar Meg Cabot massor, för har nog flest böcker av henne och utav alla mina böcker. Hella hemsökt serien, hella prinsessas dagbok serien, Wahasington dc plus denna, Ketie elisson ljuger aldrig, Hur man blir populär och Idolen. Så min bokhylla kryllar av hennes böcker. Vem vet kanske blir fler.
 
Jag var på humör för något tjejigt och som skulle göra mig glad. Jag ville inte ha övernaturligt inslag. Så denna passade mig perfekt ljust nu. Så kan rekomendera den om ni är ute efter en må  bra bok.

Nytt i brevlådan och Bokrean

Först köpte jag Only väg is upp på bokrean och det är jag så glad över, för vill verkligen äga den boken :) Men annars har jag inte hittat något alls på bokrean. Sen har jag fått Kretsen av B Wahlströms så tack för den :)

Omslags duel

Vilket omslag gillar du bäst?
Det gammla vita eller det nya Lila?

Bokrecension / Ljudband / This Lullaby

Jag gillar det nya lila omslaget
Ljudband
Titel: This Lullaby
Förfatare: Sarah Dessen
 
In Sarah’s Words:
Raised by a mother who’s had five husbands, eighteen-year-old Remy believes in short-term, no-commitment relationships until she meets Dexter, a rock band musician.
 
Baksidan:
When it comes to relationships, Remy doesn’t mess around. After all, she’s learned all there is to know from her mother, who’s currently working on husband number five. But there’s something about Dexter that seems to defy all of Remy’s rules. He certainly doesn’t seem like Mr. Right. For some reason, however, Remy just can’t seem to shake him. Could it be that Remy’s starting to understand what those love songs are all about?
 
Mina ord:

Jag gillade denna jätte mycket får jag säga. Annars har jag bara läst Sarahs böcker som är översatta till svenska. Men denna kom upp till topp 2. Denna kommer att komma ut på svenska i sommar, så då ska jag även läsa den på svenska. Det ser jag fram i mot.
 
Tycker huvudpersonen skiljer sig mycket från dom andra huvudpersonerna förfataren haft i sinna böcker. Remy är bitchig och framot men har endå¨en mljuk sidda hos sig. Pågrund av sin mamma tror hon nog inte så mycket på sanna kärleken, men hon har haft många killar under åren. Men så träffar hon Dexter och hon förändras. Så när boken börjar är Remy en person och under boken gång gör hon en stor resa. Som jag ser som posetift.
 
Som vandligt är Sarah Dessens böcker väll skrivna och djupa och karaktärerna är genomtänkta och äkta. Jag ser fram i mot fler böcker av henne.
 
Läsar rösten på ljudbandet var bra förutom ibland när skulle föreställa Dexter.
 
Så är du ett Sarah Dessen fan eller bara gillar bra ungdoms böcker så rekomenderar jag denna till dej.

Bokrecension - Korsad

Spoliers för er som inte läst boken
Bibloteket
Titel: Korsad
Förfatare: Ally Condie
Förlag: Raben och Sjögren
Sidor: 365
poäng: 4/5 stjärnor
 
Baksidan:
Driven av en längtan efter en framtid som av allt att döma är omöjlig beger sig Cassia till de Yttre Provinserna för att hitta Ky, hennes barndomsvän och ungdomskärlek, som Samfundet har deporterat till en säker död vid fronten. Efter ett tröstlöst sökande står det klart att Ky har lyckats fly in i det förrädiska bergsmassivet, och att tankar om uppror och revolution gror i Samfundets utkanter.

I gränslandet mellan det kliniskt rena och det rebelliskt vildvuxna tvingas Cassia ifrågasätta mycket av det hon håller kärt, men även om hon är beredd att offra allt för att återförenas med Ky kan inget hindra Xander från att återigen ändra spelets regler.
 
Mina ord:
Detta är andra delen av 3 böcker. Denna var inte alls lika bra som 1an men verkligen inte dålig. Jag tycker så för att denna utspelar sig ute i vildmarken. Cassia letar efter Ky och tvärtom. När dom väll hittat varnndra blev boken mycket bättre igen. Men slutar boken precis som i 1an dom skiljs åt och vill hitta varndra igen. Är det bara jag som reagerat på att den slutar på samma sätt?
 
I denna boken är varnat kapitel Ky och varanat Cassia, vilket gör att man får mer inblik på historien och karaktärerna. Även om jag kunde blanda ihop dom två ibland för förfataren använder jag och inte deras namn. Men förfataren beskriver miljöerna och naturen mycket bra. Låter som det är vakert. I början och i slutet av boken finns även en stor fin bild på hella landskapet dom rör sig i. Sådant uppskatas.
 
Det kom även in nya karaktärer i denna boken som Cassia och Ky reste med. Indie litar jag inte alls på för fem öre. Men den lilla pojken Eli gilade jag. Gillade att man fick fördjupning på Xanders och Kys bakrund.
 
Tycker du bör läsa denna serien för den är riktigt bra skriven och vacker.

Månadsraport

Februari 2013
Antal lästa böcker: 5
Titlar:
Jag, En
Matchad
Hemsökt 2-3
Det levande slottet
Rec-ex: 2
Mina böcker: 1
Bibloteket: 2

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!