Sommarläsning

Jag har funderat på och läga ut ett inlägg om vilka böcker jag planerar att läsa i sommar. Men grejen är den att jag inte äns själv vet riktigt. Jag har massor av böcker i min läsar hög men vilka det blir vet jag ej. Just nu läser jag Sista sommaren med dig - Ann Brashares som är lite små mysig och somrig, vilket är bra och passande. Jag tar det i högen jag käner för tror jag.

Har ni några planer på vilka böcker ni ska läsa?


Sommar

Hej i sommarvärmen :) Ljust nu är jag hemma och slappar framför datorn. Igår var jag i Malmö och träffade mamma. Vi åt på Jensens böffhus och gick på stan. Man kanske igentligen borde vara på stranden men det kanske blir i morgon med Emma. Är det fint ska vi till Höllviken. Igår hämtade jag även ut mina 4 biljeter till Harry Potter 7 del 2 som vi ska se på premiären ;) Blir jag, Nicklas, Emma och Tilda som ska se den ihop :D Ska du se den? och i såfall när?:)Bokrecension


Förlag: http://www.wahlstroms.se/
Sidor: 520
poäng: 3/5

Baksidan:
Äntligen faller alla pusselbitar på plats
i århundradets kärlekssaga!

Har du alltid undrat var Stephenie Meyer fick idén till Om jag kunde drömma? Hur gick det egentligen till när Edward och de andra i familjen Cullen förvandlades till vampyrer och hur kommer det sig att quileuteindianerna blev vargar? Alla dessa frågor, och mer därtill, besvaras här i den officiella guiden till Twilightsagan.
Guiden innehåller exklusivt nytt material som till exempel:

• stor intervju med Stephenie Meyer
• tidigare opublicerade avsnitt ur böckerna
• alla vampyrers och varulvars livshistoria
• Stephenies låtval till olika nyckelscener
• ca 100 färgbilder

Detta är den oumbärliga uppslagsboken för alla Twilightälskare!


Mina ord:
Den  var rolig och läsa och man fick veta mycket. Gillar du twilight så läs denna. Jag skulle kalla det ultimata twilight leksikonet. Vill du veta vad något ur boken finns exakt kan du leta fram det i denna. Eller du kanske vill läsa allas bakrund som finns med. Fanns även en stor interjuv som jag gillade.

Klipt mig :)

Före :)


Efter :)


Glad midsommar :D

Här kommer en rolig bild på Cindy


Mina naglar jag har ljust nu ;)


Så jag önskar alla glad midsommar glöm ej plocka blommor :) Iförsej kommer nog inte jag göra det hehe

Hej

Hej ursäkta för den dåliga upptateringen som varit nu i mer än 1 vecka. Har varit sjuk och legat till sängs det mesta av tiden. Fått urinvägsinfektion och blev illamånde och fick ont i huvet av medesinen, tyvär. Har aldrig hänt tidigare av medesin.

I morgon är det midsommar då ska jag fira det med Nicklas och hans familj. På lördag kommer Tilda hit och det blir badminton, mat och Glee :) På måndag ska Nicklas och jag in till Malmö han ska köpa färg till sina warham gubbar och jag ska ficka med Lexie. Sen tisdag eller onsdag ska jag gå på stan med mamma. Detta är min plan för närmaste :) Ser fram i mot det hihi

tävling

Jag är med och tävlar på denna sidan :)

http://emmaoskrutten.blogg.se/2011/june/tavling-i-samarbete-med-babybjorn.html?_tmp=3a01e100267655821a809ec9a48830e0fe38a9f3

Bokrecension


Förfatare:
Åsa Ekström
Förlag: http://www.kartago.se/
Sidor: bok 1: 188 bok 2: 202
Poäng: 5/5 på båda

Baksidan 1 boken:
Alex vill bli mangatecknare. Fast besluten att uppnå sin dröm flyttar hon till en ny stad och söker in på en serieskola. Snabbt blir hon inkvarterad i ett studentkollektiv tillsammans med två av sina klasskamrater; den kroniskt naiva Janne och det bohemiska mysteriet Christoffer. Men när skolan väl börjar visar det sig att tillvaron som serietecknare är allt annat än okomplicerad. Alex har snart adopterat klassens outsider, gjort sig omöjlig på klassfesten, hamnat i relationsintriger och fastnat i tecknarkramp. Och hela tiden måste både hon och hennes vänner tampas med den eviga frågan; kan man någonsin göra sig fri från sitt förflutna?

"Jag har försökt skapa en bra och intressant manga för ungdomar med ett feministiskt perspektiv. En serie som tar det bästa från de japanska seriernas berättarteknik, samtidigt som den är anpassad för en svensk publik genom miljöerna och persongallerierna."
Åsa Ekström i Svensk bokhandel nr 12-09


Baksidan andra boken:
Alex vill bli mangatecknare. Fast besluten att uppnå sin dröm flyttar hon till en ny stad och söker in på en serieskola. Den första delen handlar om Alex kamp och hur hon hela tiden kämpar med den eviga frågan: Kan man någonsin göra sig fri från sitt förflutna? I del två tätnar intrigen och Janne, en kompis på serieskolan, är som besatt av innehållet i Alex serie, men han vågar inte konfrontera henne om dess innehåll. En person ur serien dyker upp i verkligheten och börjar ta över handlingen, tills något fruktansvärt händer som gör att Alex bryter ihop och vill sluta skolan.
Åsa Ekström är en av de första som jobbar med manga i Sverige och har bland annat varit assistent i en japansk serietecknarstudio. I och med Sayonara September har hon befäst sin roll som den främsta mangatecknaren i Sverige.
Hon har medverkat i tidningarna Buster, Bamse, Manga Mania, Julia, Larson, Ica-Kuriren och Sydsvenskan. 2008 fick hon även göra ett eget frimärke åt posten. I våras lanserades också tygkollektionen Charlotta på samtliga av IKEA:s varuhus över hela världen. Kollektionen är designad och framtagna av Åsa Ekström och IKEA på temat Japan möter Skandinavien. Åsa har även illustrerat bokserien Drakriddare på Bonnier Carlsen.


Mina ord:
Dessa två manga böcker var väldigt bra. Första gången jag läst manga och det var kul. Jag lär frotsätta läsa manga och kommer att läsa del 3 när den kommer. Som ska vara sista delen. Bilderna är fina och väll ritade. Går snabbt att läsa dom. Tror det tog 2 timar per bok. Jag gillade även att det utspelade sig i Malmö där jag bott i flera år. Förfataren har ritat av centralen. Det gillade jag. Bra sommar läsning också imed det går snabbt.

Eftermiddagen :)

Idag gick jag och Nicklas och handlade mat. Sen när vi kom hem gjorde han milkshake och jag en smothe. Hans har jag ingen bild på men på min finns :)

Milkshaken:
schoklad glass
banan
mjölk

Rekomenderar jätte god :)

Smothen:
banan
kivi
appelsin
pasionsfrukt
annanas
socker

också jätte god kan rekomendera den med :)

Senare fixade jag naglarna. Var svårt men kul heheUllared

Igår åkte jag Nicklas, hanns mamma och syster till Ullared. Mitt första besök där faxtiskt. Känner mig nöjd ;) Köpte kläder, 3 filmer, leksaker till felicia, nagellack, mat av olika salg. Det var stort och massa folk. Man man kom fram och fick handlat sakerna man ville ha. Här kommer nagellacken jag köpt.

Kläderna läger jag nog inte upp för har pakat in dom i gardiroben :P

Ganska snart ska jag över till Moa. Så ska hon få sitta model :D Ska prova alla färgerna och allt jag tänkt ut hehe

God morgon :)

Då har jag varit vaken i ca 2 och en halv time ^^ Bara tagit det lungt och så kommer det nog fortsätta fram till 3 i eftermiddag ungefär. Då kommer Nicklas kompisar förbi så ska nog spela badminton :D yay I kväll ska jag försöka sova tidigt ska upp 7 i morgon och åka till Ullared för första gången någonsin. Det tycker jag ska bli så kul :D Har set serien och hört folk snacka om det varuhuset i år. Men först nu är det min tur :D

Klar

Så nu är jag klar med tvätten och allt är torkat ;) Allt gick bra att bära också hehe Det var den boken också hihi så glad. Har läst nästan hella interjuven med Stephani ny :) Så tack så mycket http://www.wahlstroms.se/ för boken. Om ca 1 time kommer Nicklas hem från jobb då ska vi se talang finalen.AVI

Då har jag fått en avi av posten så jag kan hämta ut Böcker :) Jag antar det är Twilight the ofisiella giydien. Men jag kan ju bara hoppas. Men som sagt det är ju den jag bestäl på sista tiden så :P Så nu ska jag byta om och ta mig till posten. Sen om ca 1 time har jag tvätt tid. Så kommer väll ha fullt upp med läsa och tvätta idag :)

Vad ska du hitta på?:)


Bokrecension


Bolag:
Rabén & Sjögren
Sidor: 250
Poäng: 3/5

Baksidan:
I fyra år har Johan varit kär i sin bästa kompis. I fyra år har han lyckats dölja det. I fyra år har han bitit ihop, lyssnat och spelat intresserad när hon har babblat om sina kärlekshistorier. Men nu går det snart inte längre. Han kommer att explodera. Rolig och träffsäker romandebut i Johanna Lindbäck-anda!

Johan och Ester har varit bästa kompisar sedan tidernas begynnelse. Först satt de bredvid varandra i sandlådan, nu är de 16 år och sitter bredvid varandra i gymnasieklassrummet på Katedralskolan i Växjö. De vet precis allt om varandra. I alla fall nästan. Det är bara en sak som Johan inte har talat om för Ester - han har varit kär i henne de senaste fyra åren, och tycker inte att det här med bästa kompisar räcker längre. Han vill ha mer. Tyvärr verkar Ester bara ha ögon för den där pinnen med gitarren. Han med hårdrocksfrisyr och slitna converse, som tar henne med till replokalen när utestället har stängt. Adam. Ester får gåshud bara hon hör namnet. Hon förstår inte alls varför Johan tjurar så mycket den här hösten, livet är ju fantastiskt! I alla fall är det fantastiskt fram till den där halloweenfesten, när allt händer på samma gång. När Adam sviker, världen snurrar och Johan inte klarar av att hålla tyst längre ...

Med säker hand och stor humor tecknar Lisa Bjärbo en trovärdig ungdomsvärld, full av kärlek, bortglömda läxor och sömnlösa nätter. Det är så logiskt. Alla fattar utom du. är en härlig feel good-roman, med rapp dialog och stor igenkänningspotential.

Mina ord:

Jag gillar denna boken, typisk sådan som jag läser och gillar. Men jag läste poket varianten och texten var liten.  Det gick snabbt endå. Jag tror många kan käna igen sej i karaktärerna för dom är så ungdomliga och förvirade som man kan bli som tånåring. Känslorna sprudar och dom vet inte ut eller in. Sen Ester var lite väll jobbig ibland så man blev tokig på henne. Men det är definitft en bok som man kan ha läst.Bokrecension


Bolag:
Bonnier Carlsen
Sidor: 198
Mina poäng: 3/5

Baksidan
:

En långhelg i fjällen förvandlas snart till rena mardrömmen.

Det är råkall december i Stockholm. Inne på kaffebaren Pronto finns värmen. Gemenskapen betyder allt för killarna som jobbar extra där. Nicholas, Rubens och Ludvigs vänskap är stark, men den här vintern ställs den på svåra prov. En kväll på kaffebaren strax före lucia får Ruben en lysande idé: hela gänget ska dra till hans familjs fjällstuga. Sticka direkt, med morgontåget! Men det som till en början är rena drömupplägget - vänner, mat, vin och skidåkning, utan vuxna i närheten - förvandlas snart till rena mardrömmen. Är vänskapen stark nog när medvind vänder till motvind?

Mina ord:
Dena boken var inte alls lika bra som den första. Lite mycket drama och olyckliga slut. Då är tillsammans serien av Denise Rudberg mycket bättre. Karkatärena är bra och trovärdiga, det är dock det som händer i stugan som blir mest bara jobbigt. Tror det kommer en 3bok faxtiskt om den inte är så dramatisk så kan den nog bli bättre än 2an.

Veckans Disney Channel Klipp

Gör varje dag magisk (Rosenlundsparken, Stockholm)

Tycker det blev fint med snö ;) Eller vad säger ni? hehe
http://youtube.com/disneychannelseHarry Potter 7 del 2 3D

Hej
Nu har dom släpt biljeterna till specialvisningen av Harry Potter 7 del 2. Man får se filmen först av alla kl 00.00 och innan des se del 1 :) Jag är åksjuk och kommer gå på premiär dagen som vandligt men tänkte för er som vill se den i 3D ;) För att få biljeter måste du vara medlem i biokluben. Jag har nydligen blivit medlem i våras. Jag är väldigt nöjd hihi

Länk till biljeter:

http://www.sf.se/bio/Booking?cmd=listFilms&sn=true&st=name&sd=asc&ft=date&fv=&ft2=theatre&fv2=&date=20110712&film=3046236


Best Vilan

Yes Tom Felton van för andra året i rad ;) Han är bäst hihi

Tags: 2011 MTV Movie Awards, Movie News


:D

Jag tror moa kommer över hit snart och då ska vi se på Pip-Larssons serien som gått på svt :) Det ser jag fram i mot hihi

Sen ikväll ska jag se Mtv Movie awards 2011 för har inte gjort det än och det sänds inte på mtv förens då :( Har ni set det? vad Tyckte ni? Jag har set Hp klipet och Braking Dan trilern dom var bra ;)

Veckans Disney Channel Klipp

http://youtube.com/disneychannelse

dags för omröstning! - Disney channel sneaker style! n!

Så gå in och rösta :) det kanske blir dina eller dom du tycker är heftigast som vinner tävlingen. Jag ska genast in och rösta :)

http://disney.se/magi-pa-waverly-place/sneaker-styler/#/gallery


Ett tips

Avokado med salt och salsa sås mums så gott det är och antagligen nytigt hihi :D Det rekomenderar jag

Naglarna av Moa och Julia


Mamma och Moa var hos oss på besök och åt äpple paj. När mamma gåt stanade Moa kvar och vi målade naglarna :) Moa hade grön och jag Rosa med silver ;)

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!