Bokrecension


Förfatare:
Åsa Ekström
Förlag: http://www.kartago.se/
Sidor: bok 1: 188 bok 2: 202
Poäng: 5/5 på båda

Baksidan 1 boken:
Alex vill bli mangatecknare. Fast besluten att uppnå sin dröm flyttar hon till en ny stad och söker in på en serieskola. Snabbt blir hon inkvarterad i ett studentkollektiv tillsammans med två av sina klasskamrater; den kroniskt naiva Janne och det bohemiska mysteriet Christoffer. Men när skolan väl börjar visar det sig att tillvaron som serietecknare är allt annat än okomplicerad. Alex har snart adopterat klassens outsider, gjort sig omöjlig på klassfesten, hamnat i relationsintriger och fastnat i tecknarkramp. Och hela tiden måste både hon och hennes vänner tampas med den eviga frågan; kan man någonsin göra sig fri från sitt förflutna?

"Jag har försökt skapa en bra och intressant manga för ungdomar med ett feministiskt perspektiv. En serie som tar det bästa från de japanska seriernas berättarteknik, samtidigt som den är anpassad för en svensk publik genom miljöerna och persongallerierna."
Åsa Ekström i Svensk bokhandel nr 12-09


Baksidan andra boken:
Alex vill bli mangatecknare. Fast besluten att uppnå sin dröm flyttar hon till en ny stad och söker in på en serieskola. Den första delen handlar om Alex kamp och hur hon hela tiden kämpar med den eviga frågan: Kan man någonsin göra sig fri från sitt förflutna? I del två tätnar intrigen och Janne, en kompis på serieskolan, är som besatt av innehållet i Alex serie, men han vågar inte konfrontera henne om dess innehåll. En person ur serien dyker upp i verkligheten och börjar ta över handlingen, tills något fruktansvärt händer som gör att Alex bryter ihop och vill sluta skolan.
Åsa Ekström är en av de första som jobbar med manga i Sverige och har bland annat varit assistent i en japansk serietecknarstudio. I och med Sayonara September har hon befäst sin roll som den främsta mangatecknaren i Sverige.
Hon har medverkat i tidningarna Buster, Bamse, Manga Mania, Julia, Larson, Ica-Kuriren och Sydsvenskan. 2008 fick hon även göra ett eget frimärke åt posten. I våras lanserades också tygkollektionen Charlotta på samtliga av IKEA:s varuhus över hela världen. Kollektionen är designad och framtagna av Åsa Ekström och IKEA på temat Japan möter Skandinavien. Åsa har även illustrerat bokserien Drakriddare på Bonnier Carlsen.


Mina ord:
Dessa två manga böcker var väldigt bra. Första gången jag läst manga och det var kul. Jag lär frotsätta läsa manga och kommer att läsa del 3 när den kommer. Som ska vara sista delen. Bilderna är fina och väll ritade. Går snabbt att läsa dom. Tror det tog 2 timar per bok. Jag gillade även att det utspelade sig i Malmö där jag bott i flera år. Förfataren har ritat av centralen. Det gillade jag. Bra sommar läsning också imed det går snabbt.
Tack för att du tar dig tid
att kommentera mitt inlägg :)


Bokälskarinnan

sa ju dem var bra:)

2011-06-16 | 13:51:48
http://bokalskarinnan.blogg.se/




»
»
»

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!