Bokrecension - Jellicoe Road

 
Min bok
Titel: Jellicoe Rode
Författare: Melina Marchetta
Förlag: Xpublishing
Sidor: 351
Poäng: 5/5 stjärnor
 
Handling:
Som barn överges Taylor på 7-Eleven av sin mamma. Sex år senare börjar det förflutna komma ikapp henne då ännu en person i Taylors närhet försvinner, och en annan återvänder. Samtidigt pågår gängkriget på Jellicoe internatskola för fullt och ett manuskript visar sig innehålla nyckeln till Taylors förflutna. Vilka var barnen som var med om det fruktansvärda för 22 år sedan? Är deras öden sammanflätade med Taylors?
 
Mina ord:
Så det känns på tiden jag skriver en recention på denna nu. Denna boken läste jag tillsammans med Zozzo och Emme på Bokzoem i en gruppläsning (vet ej om fler deltog). Den var svårt i början att förstå något det tog ca 100 sidor in i boken för att börja få grep på handligen och karaktärerna. Men sen ville man bara läsa hela tiden. Men man fick snällt vänta en vecka för och läsa nästa 7 kapitel. Så varje söndag fick man pratat av sig om boken med tjejerna på skype. Det var en kul upplevelse och anorlunda för jag har inte så många jag känner som läser samma böcker som jag. Plus jag fick ju lära känna Zozzo och Emme bätre med.
 
När jag läst recentioner på denna boken har dom sagt det tar ca 50 sidor men för mig tog det ca 100. Du som inte läst denna boken bli inte räd för att den e svår och tidskrävande i början för när du kommer över det är den jätte bra. Det är en hyllad bok och man kan förstå varför den är så bra upplagd och igenomtänkt in i minsta detalj. Dock lite synd att man inte fatta kursiva stillen kapitlena i början alls. Så därför har jag förståelse för att folk läser om boken efter ett tag. Det är så jag nästan undrar om inte det krävs. Själv tänker jag lyssna på den på ljudband snart. Pendlar mycket Malmö Lund igen så det finns tid.
 
Taylor är huvudperson och i början tyckte jag hon var mest kaksig och tänkte bara på sig själv. Men hon utvecklas mycket under bokens gång och tillslut gillar man henne mycket. Hon är nästan som en annan person i slutet så karaktärsutvekligen är bra. Johnna Grigs gillar jag också mycket och hur lugn han kunde få Taylor att bli. Gillar deras kärlek.
 
Denna boken utspelar sig på en internatskolla i Australien och det gör den annorlunda. Jag har läst en bok innan på en internatskola och den gilla jag inte Var är Alaska? Men denna boken älskar jag. Det som gör den anorlunda är att jag aldrig läst en bok som denna förut. Den är sin egen. Jag skulle rekomendera den till alla som vill läsa en ungdomsbok med lite gåtor i som man får svar på i slutet. Där är även lite kärlek i denna boken så gillar du det kommer du gilla den.

Gruppläsning: Jellicoe Road (avslutning)

Hej här kommer det avsluandet inlägget i vår grupp läsning på Jellicoe road. Verkligen sent med tanke på att det var föra måndagen igen detta avslutades.
 
Julia och Zozzo tyckte så här om boken:
Vi tycker om boken och den är väll skriven när alla bitar föll på plats. Taylor hade en bra karaktärsutveckling och vi gillade den ända in till slutet. Det tog ca 100 sidor och komma in i boken och under den perioden var det svårt o förstå. Men när man kommit över det var det skönt och man ville bara fortsätta läsa.
 
Emme tyckte så här om boken:
Jag älskade boken mer än vad jag gjorde första gången som jag läste den, för nu förstod man så mycket redan från början, och man blev hela tiden påmind om delar från slutet som jag gillade från första läsningen. Jag älskar karaktärerna precis som första gången. Något som jag verkligen uppskattade med omläsningen var att jag kom på massor med detaljer som jag inte alls lade märke till första gången: fina, underbara detaljer som förgyllde hela boken.
Boken får en mycket stark femma av mig! :)
 
Vi har fått frågan om vi skulle ha en ny gruppläsning efter denna med en ny bok. Vi kom fram till att vi väntar ett tag med det. Men någon gång i framtiden kommer vi ha en. Vi vet inte när bara :)

Hunger games night :)

Nu är första filmen visad och den var så bra och se på bio. Nu börjar pirandet i magen in för 2 filmen. När vi kom hit fick vi divergent som pocket. Gilla jag som bara ägede 2an innan ;D 
Dom visade bilder på duken innan första filmen. 

Book Haul 9

Hej, här kommer en ny book haul men berättar även om 2 andra saker också :)
 

Harry Potter moment of the week

 
 
Veckans fråga: Favorite moment in Book 4?
 
När Ron provar sin ball dress framför speglen och Harry kommer in. Jag har nog aldrig skrattat så mycket som när jag läste den delen första gången. Så härligt ögonblik. Annars är ju balen en favorit i bok 4. Vilket är erat? :D
 
http://uncorkedthoughts.blogspot.se/p/harry-potter-meme.html

Fredags mys med nyckeln

 
Fick den efterlängtande nyckeln idag så nu blir det fredags mys :D någon mer som fått hem den idag? Måste säga att den är jätte tjock. Så förutom hp 5 så lär det bli tjockaste boken jag läser. 
 
 

Bokrecension - Låt vargarna komma

 
 
E-bok från biblotket
Titel: Låt vargarna komma
Författare:Carol Rifka Brunt
Sidor: 419
Poäng: 3/5 stjärnor
 
Handling:
New York, 1987. Det finns bara en enda person i hela världen som förstår fjortonåriga June Elbus, och det är hennes morbror, den erkända konstnären Finn. När Finn som en av alldeles för många och alldeles för unga män dör i den fruktade sjukdomen aids, blir June helt ensam i världen. Hennes föräldrar har fullt upp på jobbet och storasyster Greta har hon inte kunnat hålla sams med på flera år. Men snart blir June kontaktad av Toby, den mystiske främlingen från Finns begravning, han som mamma kallar Finns "vän", men vägrar säga något mer om. Mellan June och Toby växer en oväntad och omvälvande vänskap fram, och hemligheter avslöjas som får June att tvivla på allt hon dittills sett som sanning. Låt vargarna komma är en roman om att både finna och förlora kärleken, om vad det egentligen innebär att vara en vän, samt hur avundsjuka och skam kan förgifta och förstöra relationer och ibland få fruktansvärda följder.
 
Mina ord:
Jag blev nyfiken på denna boken när jag läst två recentioner där dom hyllat boken. Sen vet jag att boken är hyllad i allmänt också. Jag kan förstå varför den är så hypad som den är. Men jag gillar den, men inte mer. I början hade jag känslan att den var underbar med sorlig underton. Men under bokens gång tappade jag mer och mer intresset och boken blev inte underbar rätt igenom utan i slut ändan bara en bra bok. Jag tror jag tappde det för att June umgiks bara med Toby under hela bokens gång. Händer inte så mycket och i min smak är June en tråkig tjej. Då är hennes syster Greta mer intressant. Hon är arg och taskig men i slutet när man får veta varför så börjar jag ställa mig frågan om inte boken skulle vara bättre med henne som huvudpersonen istället för June? Fast ja det skulle vara en helt annan bok då och inte det den är. För vad denna boken är, är en bok om att förlora en nära släkting i adis. Så ämnet är djupt och sorligt. Jag fälde inga tårar inte äns i slutet av boken. Men jag har aldig gråtit till en bok inte äns i Förr eller senare exploderar jag som jag älskar. Men till filmer kan jag stor böla om det är sorligt. Något mer som jag tycker är synd är att det finns ingen kärlekshistoria med direkt. Möjligt en liten men den känns så avlägsen från allt annat i denna bokens handling.
Jag skulle rekomendera denna till dom som vill läsa om en trasig familj och hur en sjukdom som adis kan påverka dom. Den handlar även om systrars relation till varndra.Du kan köpa -eboken här hos Bokii

Harry Potter moment of the week

 
 
Veckans fråga: Death Eaters vs. Order of the Phoenix, who would you choose?
 
Jag skulle välja Order of the phoenix och vara på den goda sidan. Jag är för snäll för att äns försöka vara ond. Men skulle inte vilja vara ond heller.
Vad skulle ni välja? :)
 
http://uncorkedthoughts.blogspot.se/p/harry-potter-meme.html

Läs-A-Lot Höstlov Samanfattning

Jag har läst halva Hades blev 290 sidor sen 156 sidor i Låt vargarna komma. Så två halva böcker så det är bra för mig :D Hur gick det för er? :D

Gruppläsning: Jellicoe Road (inlägg 5)

Hej alla :D Kan innehålla spår av spoliers
 
Denna veckan har vi läst kaptiel 15 till 22 och alla tre älskar Taylor och Jonah som ett par. Vi tyckte att det var svårt och avsluta när vi läste denna veckan också. Det är ju så spännande när dom två skulle åka iväg och leta. Vi har börjat gilla Taylor mer som person.
 
Vad vi förväntar oss av sista delen av boken:
 
Julia(jag):
Jag är så nyfiken på om Taylor och Jonah kommer bli ett par. Kommer dom två hitta hennes mamma och hur ska det gå, bra eller dåligt? Jag väntar in slutet kommer man få svar på alla frågor? Sen mysteriet med Hannah om var hon varit hoppas jag på att få veta. Av Hannah själv också hälst.
 
Zozzo:
Att alla bitar ska hamna på rätt plats. Att slutet ska vara bra och att Taylor och Jonah blir tillsammans.
 
Emme: (tog det emme skrev till mig för tyckte det blev bra skrivit)
Mina förväntningar inför den kommande veckan är ungefär att hitta fler citat, och att slutet blir så bra som jag hoppas på. jag hoppas även att scener som liknar den där de kysser varandra dyker upp, då man verkligen blir glad för Taylors skull. Jag hoppas även att Santiago(?) avslöjar det han sitter och ruvar på djupt inom sig som har med Taylors förflutna att göra. Och, för Guds skull, jag hoppas innerligt att Hannah kommer tillbaka och då med en mycket bra förklaring till varför hon agerade som hon gjorde.
 
Om ni undrar så har vi tre röstsamtal varje söndag på skype om det vi läst. Men nu är det er tur. Vad tyckte ni om veckans händelser och allmäna tankar kring kapitlena och karaktärerna?
 
Hälsningar Julia, Zozzo och Emme

Boksmurfen har tävling

Hej där ute jag ville mest berätta att jag vill vara med och tävla om boksmurfens tävling. Den kan ni hitta här. Är så nyfiken på den serien. Har sett filmen och den är bra.

Harry Potter moment of the week

 
Veckans fråga: Favorite villain?
 
Ooo det är ju såklart Draco Malfoy för han kan vara riktigt elak samtidigt som han är så mesig och det gör hans karaktär så intressant. Han kan säga elaka saker och göra små elaka saker som att föhäxa ett halband eller förstena Harry och lämna han på tåget till London.
 
Tom Felton van best villain mtv movie awards för 6an :D
 
En liten Tom som Draco Riktigt söt enligt mig (A)
En stor Tom som Draco

Läs-A-Lot Höstlov (dag 5)

Idag började jag med Hades och läste 50 sidor sen hittade jag att Låt vargarna komma hade kommit som e-bok så lånat den på bibloteket och läst 104 sidor :D Idag har det kännts mer som Läs-a-lott igen ;)
 
Antal sidor: 154
 
Hur går det för er denna fredag? Eller har alla gått över till Nemoremo? Ärligt inte förståt vad det är helt. Någon som kan förklara? :)

Månadsraport

Oktober 2013

Antal lästa böcker: 3
 
Titlar:
Insurgent
Sisterhood everlasting
The day before
 
Påbörjat: Prom nights from hell, Hades, Jellicoe road och Låt vargarna komma
 
Rec-ex: 1
Mina böcker: 2
Bibloteket: 0
E-böcker: 0
 
 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!