Läs-A-Lot Höstlov (dag 3-4)

Jag läser på i Hades och det går lite till och från. Ibland läser jag långa stunder ibland ser jag en serie i stället. Men men jag kämpar hihi
 
Antal sidor: 147 :)
 
Hur går det för er?=)

Läs-A-Lott dag 2

Hej idag har jag läst i Hades 93 sidor. Hur går det för er? :D

Läs-A-Lot Höstlov (dag 1)

Jag har läst har läst 103 sidor i Jellicoe Rode och 4 sidor i Prom night from hell. Haft en trögg start denna gången. Har mest sovit under detta dygnet och läste ca 25 sidor i Jellicoe rode när jag vaknade idag som jag fick läsa om sen. Räknade inte in det dock. Men nu känns det som jag är igång ;)

Gruppläsning: Jellicoe Road (inlägg 4)

Hej,
 
Tills nästa måndag läser vi kapitel 15 till 21 :D
 

 
Alla tre känner att vi kommit in i boken nu. Vi har börjat att gilla Jonah Griggs alla tre och trädsenen var den bästa under dessa kapitlena. Vi tycker det har börjat bli spännande.
 
Julia(jag) och Zozzo ser fram i mot att få veta vad emme menar med att det ska hända något stort om 20 sidor. Vi båda vill bara fortsätta att läsa.
 
Emme ser fram i mot att upptäka mer ditaljer och uppleva boken igen
 

 
Vad tycker ni andra som också är med och läser med oss om veckans kapitel? :D

 

Läs-A-Lot Höstlov

Hej alla där ute nu är det dax för läs-a-lot höstlov som Moa och Lucy håller i :D Jag kommer att vara med så klart men kommer bara köra på ett av målen denna gången. Det blir en teglsten som är Hades. Sen kommer prio 1 vara Jellicoe road läsningen med gruppen. När jag är klar med dom två blir det fortsätta på kärlekstemat, för det behövs :P Kommer upptatera hur det gått ca 1 gång per dygn.
 
Ska bli kul :D

möblerar bland böckerna hemma

Ljust nu håller jag på och lägger upp böcker jag vill sälja på tradera. Vilket är ett stort jobb för det var mycket jag inte ville ha här hemma längre. Här kan ni se mina försälningar.
Här är allt som ska säljas. Inte mellan raderna kassen så klart. Den hamnade bara där för tillfället.

Så här ser min bokhylor ut nu efter all ränsning. Tomt men känns så bra. Någon som önskar en book self tour? Säg bara till :D
 
 
Sist men inte minst har min oläst hög minskat drastiskt men det känns också bra.
 
 

Twitter, Instagram och Goodreads

Hej alla :D Vill bara berätta att jag nu även skaffat twitter efter att jag sagt i säkert några månader jag ska göra det. Jag heter JagJulia87 på Twitter och Instagram och här hittar ni mig på Goodreads
 
Jag brukar lägga upp bild på boken när jag läst den på instagram och på goodreads brukar jag upptatera så fort jag läst lite. Ljust nu håller jag på och utforskar twitter också. Men känner mig lite vilse fortfarande dock :P Men kommer väll.
 
Ni får gärna följa mig och väna mig på goodreads bara kul :D

Harry Potter moment of the week

 
 
Frågan idag är: Favorite potion?
 
Mitt svar blir likvid luck. Den som harry tar i 6an. O han fick ju tur när han tog den :)
 
Käla

Ungdomskanpanj på Bokii

Hej vill tipsa mina läsare om att det är kampanj på Opals ungdomsböcker på Bokii.se ljust nu. Själv blev jag extra intreserad av boken Jag ljulger bara på fredagar av Mats Bergren. Hoppas ni också ska hitta någon bok eller flera att frossa i :D

Gruppläsning: Jellicoe Road (inlägg 3)

Hej, alla som är med i gruppläsningen :D
 
Det är jag, Emme och Zozzo som håller i detta Bokzoem
 
Denna veckan ska vi läsa kapitlena 8-14 måndag till måndag.
 

Vad vi tyckte om kapitel 1-7?
 
Julia(jag):
Jag tyckte det var lätt språk och inget speciellt, precis som en vanlig bok. Man läser och försöker hänga med och det blir klarare och klarare destulängre man kommer in i boken. Men det är inte helt klart till 100% än. Jag förstog inte alls dom kursiva texterna så tills nästa söndag ska jag läst igenom dom noga.
 
Zozzo:
Tycker att det är frustrerande när hon inte förstår allting från början. Har mycket tankar kring den kursiva texterna och pojken i trädet.
 
Emme:
Upplever boken bättre andra gången precis som i hennes förväntlingar
Vad förväntar vi oss av kapitel 8-14?
 
Julia(jag):
Att jag ska läsa igenom kursiva texterna igen och läga dom på minet. Även att allt ska klarna upp och att jag ska kommit in i boken till 100 %.
 
Zozzo:
Att hon ska komma in i boken och få mer svar på allt.
 
Emme:
Ser fram i mot att få läsa en viss sak som ska komma snart i denna delen av boken.

Så nu är det eran tur som är med i gruppläsningen och ha eran diskution :D Detta kommer ske i kommentarerna. Önskar er lycka till :D
 

Sammarbete med Bokii.se

Under denna veckan har jag börjat att sammarbeta med Bokii.se Dom har e-böcker och ljudböcker till bra priser.

kärlekstema bok 7

 

Ljust nu

Ljust nu har jag precis läst ut Sisterhood everlasting och vågar inte skriva en recention för det spoliar hela boken och för er som vill läsa den serien. Men som sagt älskade den :D<3 Nu ska jag se teen mom och sen ska jag börja på Jellicoe road som är i gruppläsningen. Annars kan jag inte få igång Goodreads mer än i appen på ipaden. Störigt. Någon mer som inte kan få igång internet sidan?
 
 

Bokvänspaket 5

 
Tema retelingstorys och jag fick ledtråden: Den är skriven i två perspektiv (varanat kapitel) och huvudpersonen är egentligen 316 år. Jag kunde gissa ut det på 316 år :p annars hade jag inte klarat det imed att jag inte viste att denna var skriven av två perspetikv. Tack Felicia :D
 

Gruppläsning: Jellicoe Road (inlägg 2)

Hej, denna veckan är det kapitel 1-7 som ska lässas. Vi läser måndag till måndag.
 
I gruppläsningen kommer följande vara med:
Andrea på http://andypandycool.blogg.se/
Cecilia på http://swebookobsession.blogspot.se/
Johanna på http://boktjejen.devote.se/
 
Vi som håller i detta är jag och Zozzo och Emme från Bokzoem
 
Julia(jag) och Zozzos förväntningar av boken:
Vi har båda bara hört mycket bra om denna boken och vi är nyfikna om vad vi får för upplevelse av att också läsa den. Kommer vi gilla den så mycket som alla andra? Sen tror vi att den kommer vara krävande i början tills man förstår något efter ca 50 sidor.
 
Emmes förväntningar:
Emme har läst boken innan och vill gärna hitta nya sitat och gå djupare på karaktärerna och se om hon kan tycka boken är bättre andra gången.
 
Önskar alla lycka till i veckan och detta ska bli jätte kul :D

Nytt i brevlådan

 

Harry Potter moment of the week

 
http://uncorkedthoughts.blogspot.se/p/harry-potter-meme.html
 
Fråga: Favorite moment in Book 3?
 
Med tanke på att jag såg 3an i förgår så har jag den färskt i minet. I filmen är det när Harmione slår milfoy men det är inte med i boken. Så skulle nog säga när Harmione och familjen Wisley kommer till diagongränden och berättar om sin resa till egyptien.

Bokrecension - The day before

 
 
Min bok
Titel: The day before
Författare: Lisa Schroeder
Sidor: 307
Poäng: 4/5 stjärnor
 
Handling:
One moment can change everything. Amber’s life is spinning out of control. All she wants is to turn up the volume on her iPod until all of the demands of family and friends fade away. So she sneaks off to the beach to spend a day by herself.

Then Amber meets Cade. Their attraction is instant, and Amber can tell he’s also looking for an escape. Together they decide to share a perfect day: no pasts, no fears, no regrets.

The more time that Amber spends with Cade, the more she’s drawn to him.  And the more she’s troubled by his darkness. Because Cade’s not just living in the now—he’s living each moment like it’s his last
 
Mina ord:

Detta är min tredje Lisa schroeder bok och den gör mig inte besviken. Jag skulle förklara den som mysig och lätt att läsa och fina värser som ibland rimmar. Jag hitta en gemensam nämnare från Far from you och det var huvudpersonen gillade Jelly Beras bäst av allt godis. Lite roligt. Känner mig bara mer sugen på att läsa dom andra två böckerna av henne som jag inte läst.
 
Förhållandet i boken mellan Amber och Cade var bra och trovärldigt. Att få följa deras dagar ihop när dom vill kära känna varndra var mysiga. Sen handla boken om att Amber får brev från ett par. Först fattade jag inte vilka dom var men när man väll gjorde det efter halva boken blev boken bättre. Sen Cades öde har ju stor del i slutet av boken med som gör den djup.
 
Jag skulle rekomendera denna till dom som gillar värsböcker eller vill prova det. Även till dom som vill läsa en mysig kärleks bok.
 
Andra böcker jag recnecerat av Lisa:
Far from you
Chasing broklyn
 

Gruppläsning: Jellicoe Road

 
Hej på er alla läsare där ute :) Jag, Zozzo och Emme tänkte starta en gruppläsning på Jellicoe Road av Melina Marchetta. Jag och Zozzo har inte läst boken innan och vill gärna göra det, medans Emme läst den innan och vill läsa om den. Så om du skulle vilja vara med och läsa boken eller läsa om den så kan ni anmäla er i detta inlägget på kommentaerna eller hos Bokzoem i deras inlägg i morgon. Anmälan måste komma in innan lördag 00:00 :)
 
Så planeringen är: sön 13/10 kap 1-7, sön 20/10 kap 8-14, sön 27/10 kap 15-21, sön 3/11 kap 22-27
 
söndag v. 41: Börja läsa boken tills kap. 8
v. 42: diskutera, inlägg och börja läsa tills kapitel 15
v. 43: diskutera, inlägg och börja läsa tills kapitel 22
v. 44: diskutera, inlägg och läsa ut boken
v. 45: skriva recension
 
Så läsningen kommer vara i 4 veckor och recension den 5 veckan.
 
På söndag kommer en lista upp med alla som anmält sig. Jag hoppas ni vill vara med :D Ni får gärna snacka/skriva om progektet och rekomendera det vidare och allt vad ni känner för :D

Bokrecension - Insurgent

 
Rec-ex
Titel: Insurgent
Författare: Veronica Roth
Förlag: Modernista
Sidor: 382
poäng: 3/5 stjärnor
 
Baksidan:
Ett enda val kan förändra dig eller förgöra dig. Men varje val har konsekvenser, och när oroligheter väller upp i falangerna omkring henne måste Tris Prior fortsätta att försöka rädda dem hon älskar - och sig själv - samtidigt som hon brottas med svåra frågor om sorg och förlåtelse, identitet och lojalitet, politik och kärlek.
Tris initiationsdag borde ha varit en dag fylld av firande och segeryra
tillsammans med hennes valda falang. I stället slutade dagen i outsägliga fasor. Nu rasar krig, och konflikterna mellan falangerna och deras ideologier växer. Och i krigstider måste man välja sida, hemligheter kommer i ljuset, och de val som måste göras blir ännu större och mer oåterkalleliga.
Tris har förändrats, dels genom sin beslut, men också av på grund av nya upptäckter och skiftande relationer. Nu måste hon omfamna sin divergens fullt ut, oavsett vilka risker det innebär.
 
Mina ord:

När jag fick boken och började läsa var jag så peppad o tyckte det var jätte kul till ca 100 sidor in. Sen tappa jag läs lusten till boken o la den ifrån mig i säkert 3 veckor. Sen hade jag lust igen och läste ut hela boken i ett. Tyckte denna var mindre spännade än 1an och den fick inte mitt intresse att hålla hela vägen. Beror nog på att dom förflyttade sig till nya platser och olika falanger hela tiden. Sen berode det nog på Triss som person. Hon ska utmana sitt öde hela tiden o ta risken att förlora Tobias.
 
I denna är Triss och Tobias ett par. Men antigen så bråkar dom eller så pratar dom inte alls eller så är  det en djup paschion. Hmm Värst är när dom inte snackar alls o har hemligheter för varndra. I ett förhållande är väll kominikation något man måste ha för det ska funka.
 
Spårket är lika lätt läst och infångande vilket ger boken ett stort plus.
 
Vad tyckte jag då? Jo bra men inte lika spännade som första boken. Vill gärna läsa 3an sen när den kommer ut på svenska. Som jag hoppas att den kommer att göra.
 
Jag rekomenderar denna till er som gillar mörka dystopier.
 
Du kan köpa -eboken här
 

Harry Potter moment of the week

 
Denna veckan är frågan: Favorite place in the series?
 
Antar dom menar plats att vara på va? Isåfall diagongränden där häxorna och trollkararna köpper alla sina saker. Beskrivs som en trevlig gata med affärer och i filmerna ser den så mysig ut. I första boken är det speciellt när Harry får sin stav eller när han provar kläder med Malfoy. Speciellt speciellt :D
 
 

Reading habits tag

Jag har blivit taggad av snälla Lexie:)

1. Har du en speciell plats hemma där du brukar läsa?
I soffan i köcket, sängen eller vid mitt skrivbord brukar det bli.

2. Bokmärke eller random pappersbitar?
Om jag inte är hemma och fåt en bok i present och har inget bokmärke med mig brukar det få bli pappersbit tills jag kommer hem. Annars alltid ett bokmärke om jag är hemma.
 
3. Kan du sluta läsa när som helst eller måste du sluta efter ett kapitel eller ett visst antal sidor?
Jag har börjat att lära mig att kuna sluta mitt i ett kapitel sen jag läste Helena för 1 och halft årsedan. Kapitlena var så långa att man var tvungen och sluta mitt i alltid. Nu kan jag sluta så länge sidan är utläst eller det är slut på stycket.
 
4. Äter eller dricker du någonting när du läser?
Godis eller så är inget svårt om man läser. Jag kan drika allt från kaffe till läsk när jag läser. På vintern är det mysigt med te också.
 
5. Brukar du lyssna på musik eller ha TV:n på när du läser?
Bara klasik musik eller studio gibli filmernas sundtraks. Så funkar bara med lugn musik.

6. En bok i taget eller flera samtidigt?
Gillar ha flera igång så jag kan välja o läsa vad jag känner för.
 
7. Läsa hemma eller överallt?
Hemma är bäst men är jag med pappa och dom o hälsar på händer det jag läser hos dom också. Men på stan och så nej.
 
8. Läsa högt eller tyst i huvudet?
Tyst för min del.

9. Hoppar du fram i boken eller hoppar du över stycken?
Nej aldrig. Dock har jag svårt när det är skrivstil i brev och sånt. Så om jag märker att det inte är viktigt i boken har det hänt jag hoppat över det. Mins inte vilken bok det var nu :O Längesedan.

10. Bryta rygg eller inte?
Ibland råkar man ju göra det på poket böcker utan att märka det. Då kan jag tycka det är charmigt, för man ser att boken är läst.

11. Skriver du i böcker?
Nej , skulle aldrig falla mig in.
 
12. Vilka taggar du?

 Zozzo och Emmy på Bokzoem
Felicia

Gissa boken :)

Så vilken bok tror du detta är? :) Ni som har mig på goodreads borde inte ha så svårt och gissa :P
 
 
 

Tävling

Vill tipsa om Booklovings tävling där du kan få e-böker eller judböcker för 150 kr på Bokii.se

Månadsraport

September 2013

Antal lästa böcker: 7
 
Titlar:
Vi måste sluta ses på det här sättet
Amanda och Alex
Amandas bok
Turk och Timotej: en natt
Kick ass
Kick ass 2
Hit girl
 
Påbörjat: Insurgent, Sisterhood Everlasting
 
Rec-ex: 1
Mina böcker: 1
Bibloteket: 2
E-böcker: 3
 
 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!