Bokrecension - Flyga högt

Min bok
Förfatare: Katarina von bredow
Titel: Flyga högt
Förlag: Raben&Sjögren
Poäng: 3/5 sjtärnor
 
Baksidan:
Det finns koder. Vissa regler. Som när man kommer ny till klassen. Då handlar det om att inte märkas för mycket. Att vara lagom. Glida in och smälta ihop med de andra.

Så gör inte Silja. Silja gör precis tvärtom.

Vendela är femton år och har just börjat nian. Hon tycker att det är ganska skönt att vara tillbaka i skolan. Framför allt för att hon får träffa Nils igen, men också för att allt blir förutsägbart; det står på schemat hur dagarna ska se ut.

Men tredje dagen dyker det upp en ny tjej i klassen, Silja. Hon tar plats och struntar helt i alla oskrivna regler. Hon sätter sig var hon vill, hon umgås med vem hon vill och hon verkar inte alls vilja smälta in i klassen. Är hon korkad, trotsig eller bara urstark? Ingen vet, men sensationen är ett faktum. Och plötsligt gäller inte den givna rangordningen, rollerna fördelas om och inget är längre självklart.

 
Mina ord:
När man har läst om denna boken så har alla nämnt om rangordningen och klass rollerna. Endligt mig så visst det skakades om i grytan lite gran, men igentligen handlar denna boken om kärlek och att bli kär första gången och hur gör man? Boken sticker inte ut som hennes andra böcker gör. Utan skulle mer klassa den som en härlig läsning om första kärleken. Pojke möter flicka, flicka möter pojke. Ibland behövs det inte stikas ut utan det är skönt med lite lätt kärlek.
 
Får säga att jag älskar slutet på denna boken och hur den knyts ihop. Den var inte för lång eller för kort, precis lagom. Alla som e ungdomsboks intreserade eller läser mycket vet att Katarinas böcker är något man bör ha läst och det är sant. Så har du inte det bör du prova denna.
Tack för att du tar dig tid
att kommentera mitt inlägg :)






»
»
»

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!